× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η καλή τουριστική χρονιά στη Λέσβο, ανοίγει την όρεξη για νέες επενδύσεις»

Αισιόδοξος για την πορεία της επιχειρηματικότητας στο νησί, δηλώνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βαγγέλης Μυρσινιάς. Ένα χρόνο παράταση ακόμη πήρε η θητεία των Διοικήσεων στα Επιμελητήρια

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 10/11/2023

«Η καλή τουριστική χρονιά στη Λέσβο, ανοίγει την όρεξη για νέες επενδύσεις»
' χρόνος ανάγνωσης

Παράταση για έναν ακόμη χρόνο πήραν οι εκλογές των Επιμελητηρίων όλης της χώρας και του Επιμελητηρίου Λέσβου φυσικά όπου αναμένεται εκτός απροόπτου να πραγματοποιηθούν τον Δεκέμβριο του 2024.

Μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Μεσημεριανοί Διάλογοι» ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς αναφέρθηκε στην φετινή καλή τουριστική περίοδο το καλοκαίρι που μας πέρασε και στα αισιόδοξα μηνύματα για την νέα σεζόν που έρχεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Μυρσινιάς τόνισε πως η τουριστική ανάκαμψη και η αύξηση της κίνησης έφεραν χαμόγελα στις επιχειρήσεις του νησιού με δεδομένο ότι στον συγκεκριμένο κλάδο απασχολούνται εκατοντάδες εργαζόμενοι ενώ εμπλέκονται πολλά διαφορετικά είδη επιχειρήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η ανάπτυξη του τουρισμού σε έναν τόπο φέρνει πολλαπλάσια θετικά αποτελέσματα στην οικονομία με δεδομένο ότι στην παραγωγική συμμετέχουν όλοι οι τομείς της οικονομίας, πρωτογενής τομέας, μεταποίηση, παροχή υπηρεσιών κ.λπ. Το αποτέλεσμα λοιπόν μιας καλής χρονιάς όπως είναι αυτή που διανύουμε φέτος σε μια κλειστή αγορά όπως αυτή της Λέσβου έχει θετικό αποτύπωμα και βέβαια ανεβάζει και την ψυχολογία των επιχειρηματιών και επαγγελματιών του τόπου μας που προσδοκούν σε ανάπτυξη και νέες επενδύσεις».

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον από νέους ανθρώπους να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση, στον τουρισμό, την τυποποίηση και την μεταποίηση προϊόντων ενώ πρόσθεσε δεν είναι λίγες οι νεοφυείς επιχειρήσεις οι οποίες δίνουν το δικό τους αγώνα με πρωτότυπες ιδέες και προϊόντα να σταθούν στα πόδια τους και να επιβιώσουν.

Το Επιμελητήριο Λέσβου, όπως σημειώνει ο κ. Μυρσινιάς μέσα στο επόμενο διάστημα ετοιμάζεται να συμμετέχει σε σειρά τουριστικών και παραγωγικών εκθέσεων οι οποίες επιλέχθηκαν με πολύ προσοχή ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της Λεσβιακής αγοράς και των επιχειρηματιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα αποκάλυψε πως το Επιμελητήριο Λέσβου θα συμμετέχει στις δύο μεγάλες εκθέσεις της Τουρκίας σε Σμύρνη και Κωνσταντινούπολη καθώς και σε πολλές μεγάλες διοργανώσεις τροφίμων και ποτών για την προώθηση των Λεσβιακών προϊόντων.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Βαγγέλης Μυρσινιάς δεν παρέλειψε να σχολιάσει και το σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα με το φορολογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει προς συζήτηση και ψήφιση στη βουλή η κυβέρνηση και στη συζήτηση που έχει ανοίξει για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Όπως τόνισε η πολιτεία σήμερα έχει στα χέρια της όλα τα όπλα για να εντοπίσει αυτούς που φοροδιαφεύγουν και οι οποίοι τόνισε σε καμία περίπτωση δεν είναι οι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δίνουν αγώνα επιβίωσης σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κυβέρνηση θα πρέπει να μελετήσει προσεκτικά τις αλλαγές που θα κάνει ώστε να μην προκαλέσει ζημιά στις επιχειρήσεις και αντί να πατάξει την φοροδιαφυγή προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στη λειτουργία τους.    

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΡΟΤΕΣ

Με την πλάτη στον τοίχο οι αγρότες της Αγιάσου

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Αγιάσου, Προκόπης Δουλαδέλλης, μίλησε το «Ν» για την τρέχουσα κατάσταση του Συνεταιρισμού, τους στόχους της νέας διοίκησης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Η κυβέρνηση απουσιάζει από τον πρωτογενή τομέα των νησιών μας»

Η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Αναστασία Αντωνέλλη μιλά για τη δακοκτονία, τις αποζημιώσεις, τα ευρωπαϊκά προγράμματα και την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται οι εμπορικές συναλλαγές με IRIS

Υποχρεωτική η αποδοχή των πληρωμών με το σύστημα άμεσων συναλλαγών από την 1η Νοεμβρίου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στα 7,85 ευρώ το φρέσκο λάδι της Αθηνολιάς

Ισχυρό ξεκίνημα για τη σεζόν 2025 – 2026 από τον Συνεταιρισμό Αγίων Αποστόλων Λακωνίας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Έβαλε μπρος το ελαιοτριβείο του Συνεταιρισμού Αντισσας

Έξτρα παρθένα τα πρώτα λάδια με αναμενόμενα χαμηλή ελαιοπεριεκτικότητα του καρπού
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Νέα Αριστερά: «Η βιολογική γεωργία υπό διωγμό»

Σκληρή ανακοίνωση κατά του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την ακύρωση του μέτρου των βιοκαλλιεργειών και τη διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ολοκληρώθηκε ο τρύγος στην Ανεμώτιας

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, οι αμπελουργοί της μέλη της Κοιν.ΣΕΠ Ηφαίστειο Ανεμώτιας παρήγαγαν σταφύλια εξαιρετικής ποιότητας
ΑΓΡΟΤΕΣ

Οι αγρότες της Λέσβου ετοιμάζονται για νέους αγώνες

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου για τα σοβαρά προβλήματα που πλήττουν τους παραγωγούς του νησιού και την αδιαφορία της κυβέρνησης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Περισσότερες διανυκτερεύσεις, αλλά στάσιμες οι εισπράξεις

Προβληματίζει η εξέλιξη των βασικών οικονομικών δεικτών του τουριστικού τομέα του Βορείου Αιγαίου – Χρειάζονται όλο και μεγαλύτερες προσπάθειες για να επιτευχθεί το ίδιο αποτέλεσμα
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΟΡΑ

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

Υψηλή ποιότητα, μοναδική φρεσκάδα και πάντα χαμηλές τιμές!
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μυρσινιάς: «Στηρίζουμε τις τοπικές επιχειρήσεις με εξωστρέφεια και συνεργασίες»

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου μίλησε για τα πλεονεκτήματα των νησιωτικών προϊόντων, τις προκλήσεις του εμπορίου και τη σημασία στήριξης των μικρών καταστημάτων
ΑΓΡΟΤΕΣ

Συνεχείς αυξήσεις στις τιμές του βόειου κρέατος

Φόβοι ότι η τιμή θα φθάσει τα 20 ευρώ ανά κιλό εκφράζουν οι κτηνοτρόφοι