× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ραβδιστάδες και μαζώχτρες» στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου

Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου βιωματική δράση λιομαζώματος

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/10/2023

«Ραβδιστάδες και μαζώχτρες» στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ)οργανώνει,για ακόμα μια χρονιά,βιωματική δράση λιομαζώματος, για σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου2023 (ώρα 10:00-12:00), στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι μικροί φίλοι του Μουσείου θαμυηθούν στα μυστικά της παραγωγικής ιστορίας του νησιού με βιωματικό τρόπο.Με την καθοδήγηση του προσωπικού του Μουσείου, θα στρώσουν πανιά κάτω από τα ελαιόδεντρα, θα ραβδίσουν τον ελαιόκαρπο και, αφού ξεχωρίσουν τα φύλλα, θα τον συλλέξουν σε κοφίνια, ακολουθώντας όλη τη διαδικασία της παραγωγής, από τη συλλογή μέχρι τη μεταφορά στο ελαιοτριβείο. Μέσω της δράσης, οι μαθητές θαγνωρίσουν τους παραδοσιακούς ρόλους των δύο φύλων στις αγροτικές εργασίες, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να αναλογιστούν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην ελαιοπαραγωγή.

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν.Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 2253032300 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ