× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Οι μεταναστευτικές ροές το 2020 στάματησαν με ενέργειες μου. Ο κ. Μουτζούρης τι έκανε;»

Απαντήσεις σε όσα ακούγονται εις βάρος του για το ρόλο του στο μεταναστευτικό έδωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αλκιβιάδης Στεφανής ενώ αναφέρθηκε και στο πρόγραμμά του με τα μεγάλα έργα που θα προχωρήσουν

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/10/2023

«Οι μεταναστευτικές ροές το 2020 στάματησαν με ενέργειες μου. Ο κ. Μουτζούρης τι έκανε;»

Απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα και ζητήματα που μπήκαν την τελευταία εβδομάδα στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου και της εκλογικής αναμέτρησης των περιφερειακών εκλογών του δεύτερου γύρου κλήθηκε να δώσει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Αλκιβιάδης Στεφανής σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Ν» 99 fm.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής ο κ. Στεφανής σημείωσε μεταξύ άλλων ότι είναι μεν ικανοποιητικό και δείχνει την τάση των κατοίκων του Βορείου Αιγαίου για αλλαγή και στροφή σε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο εξωστρέφειας, ωστόσο τίποτα δεν είναι δεδομένο και η εκλογική αναμέτρηση του δεύτερου γύρου είναι μια νέα μάχη την οποία, τόνισε, ο συνδυασμός δίνει με μεγάλη θέρμη και αποφασιστικότητα. Όπως τόνισε είναι αισιόδοξος και εκτιμά ότι θα είναι ο νικητής στο τέλος της μέρας.

Ιδιαίτερη αναφορά και συζήτηση στο πλαίσιο της συνέντευξης έγινε για το μεταναστευτικό – προσφυγικό, τη δομή της Βάστριας και την κριτική που δέχεται ο υποψήφιος Περιφερειάρχης από την παράταξη Μουτζούρη για τη στάση που τήρησε την περίοδο 2019 – 2020 με τη χωροθέτηση δομών στα νησιά που δέχονται μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές.

Ο κ. Στεφανής σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η δημιουργία των δομών «φέρνουν τάξη και ασφάλεια σε έναν τόπο που το 2015 οι άνθρωποι που ερχόταν από τα απέναντι παράλια κοιμόταν στο δρόμο και στα πάρκα προκαλώντας χάος στην τοπική κοινωνία.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι ροές σταμάτησαν επειδή από τη θέση που είχα φρόντισα για τον συντονισμό των ενεργειών μας τόσο στον Έβρο όσο και στο Αιγαίο ελέγχοντας μία κατάσταση η οποία ήταν οριακά ανεξέλεγκτη.  Ακούγονται διάφορα σε  βάρος μου για το προσφυγικό από την παράταξη του κ. Μουτζούρη τα οποία πραγματικά είναι ανάξια απάντησης.  Σε κάθε περίπτωση ο Πρωθυπουργός αν είχε σκοπό να αποστρατικοποιήσει τα νησιά μας ή να κάνει οποιαδήποτε διευκόλυνση στους Τούρκους δεν θα επέλεγε εμένα ως υποψήφιο με δεδομένο ότι έχει εκατοντάδες στελέχη που θα επιθυμούσαν τη θέση αυτή».

Ο κ. Στεφανής αναφέρθηκε και στις φήμες που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα για την εγκατάσταση νατοϊκών βάσεων στα νησιά μας. Υποστήριξε ότι πλέον ο όρος «βάσεις» είναι παρωχημένος  και χρησιμοποιείται μόνο από αριστερούς κύκλους. «Ο όρος που χρησιμοποιείται είναι «διευκολύνσεις»  αφού οι χώροι αυτοί δεν αποτελούν ξένο έδαφος όπως οι πρεσβείες αλλά έδαφος του ελληνικού κράτους. Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει καμία επίσημη διαδικασία ούτε ενημέρωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για εγκατάσταση οποιασδήποτε «διευκόλυνσης» στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ Στεφανής αναφέρθηκε στο πρόγραμμά του και στα έργα της επόμενης πενταετίας σημειώνοντας ότι «θα δοθεί βαρύτητα στα έργα που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή και την προστασία των πληθυσμών, στην στήριξη του πρωτογενούς τομέα με δράσεις και έργα τα οποία θα βοηθήσουν στην εξωστρέφεια των προϊόντων μας καθώς και σε δράσεις οι οποίες θα στηρίξουν τον τουρισμό μας και τις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συνδέσεις.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόσθεσε ότι «απαιτούνται δράσεις από την Περιφέρεια Βορείου οι οποίες θα στηρίξουν τον τουρισμό μας και τις πρωτοβουλίες των ιδιωτών οι οποίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές στον τομέα αυτό.» 

Ειδική αναφορά έκανε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου στα θέματα που αφορούν την ενεργειακή κάλυψη των νησιών μας σημειώνοντας ότι θα δοθεί βαρύτητα στην ηλεκτρική διασύνδεση με την Ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και στην ανάπτυξη ανανεώσιμων  πηγών ενέργειας μέσα από τα Γεωθερμικά πεδία και την ηλιακή ενέργεια. Αναφερόμενος στο ζήτημα των ανεμογεννητριών και στο πώς θα αντιμετωπίσει ως περιφερειακή αρχή το ενδεχόμενο επένδυσης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι αυτό θα εξαρτηθεί από το σχέδιο που υπάρχει και τις επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον των νησιών μας.

Στο μήνυμά του προς τους ψηφοφόρους του βορείου Αιγαίου ο κ. Στεφανής σημείωσε μεταξύ άλλων ότι την επόμενη μέρα η περιφερειακή αρχή στην οποία θα είναι επικεφαλής θα είναι μια περιφερειακή αρχή για όλους τους πολίτες χωρίς καμία απολύτως διάκριση πολιτική, παραταξιακή  ή κομματική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Έχουμε ένα όνειρο για το βόρειο Αιγαίο και θέλουμε να το υλοποιήσουμε με σχέδιο, πρόγραμμα και με διάθεση προσφοράς. Κοιτάμε όλους τους πολίτες στα μάτια και τους ζητάμε την ψήφος τους για να κάνουμε καλό στον τόπο, έχουμε τις δυνατότητες και θα βγάλουμε τα νησιά μας από την εσωστρέφεια στην οποία έχουν μπει τα τελευταία τέσσερα χρόνια».  

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ