× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ομόφωνα το master plan του λιμανιού

Επόμενος σταθμός μετά το λιμενικό ταμείο, δημοτικό συμβούλιο, ΕΣΑΛ και το «αγκάθι» του ΕΤΑΔ για το πάρκινγκ

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 23/2/2019

Ομόφωνα το master plan του λιμανιού

Ομόφωνα εγκρίθηκε χτες, Παρασκευή η μελέτη για το master plan του λιμανιού της Μυτιλήνης από το Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Κυριάκος Πετρέλλης τόνισε στο «Ν» ότι η μελέτη του master plan για να προχωρήσει πρέπει να εγκριθεί επίσης από το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου και εν συνεχεία από την Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Από την πρώτη στιγμή που το Λιμενικό Ταμείο έγινε Δημοτικό τόσο εγώ όσο και ο κ. Πετρέλλης θέσαμε ως στόχο την ανάπλαση της βιτρίνας της πόλης που είναι το λιμάνι της. Αποσύραμε από τις καλένδες τη βαλτωμένη από καιρό μελέτη του master plan ου λιμανιού. Κινήσαμε τις έρευνες της Αρχαιολογίας στην περιοχή του Καρά- Τεπέ και πλέον έχει απελευθερωθεί ώστε να γίνει το νέο λιμάνι και πλέον είναι έτοιμο και το master plan του λιμανιού το οποίο ενεκρίθη ομόφωνα σήμερα» τόνισε στο «Ν» ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, ο οποίος ευδιάθετος χτες συνομιλούσε με τους υπαλλήλους του Λιμενικού Ταμείου, οι οποίοι, μάλιστα τυγχάνουν μεγάλης αναγνώρισης λόγω του έργου που επιτελούν, και παρά το ότι είναι αρκετά λιγότεροι από τις ανάγκες του φορέα, και αρκετοί δουλεύουν πρωί- απόγευμα.

Κι ενώ οι αρχικοί φόβοι για τη συνέχιση της μελέτης σχετίζονταν με την περιοχή του Καρά- Τεπέ, αυτή «ξεμπέρδεψε» με το τέλος των ερευνών και το πρόβλημα προέκυψε αλλού: Στην ολιγωρία από πλευράς Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ), όπως μας λέει ο κ. Γαληνός. Ας σημειωθεί ότι για να προχωρήσει το master plan, θα πρέπει να παραχωρηθεί, να πουληθεί ή να εκμισθωθεί το πάρκινγκ της Μυτιλήνης, το οποίο περιλαμβάνεται στη μελέτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ν», εδώ και αρκετούς μήνες, ο κ. Γαληνός έχει επιδιώξει να λύσει το ζήτημα με συνεννόηση και με όποιο δυνατό τρόπο, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία από πλευράς ΕΤΑΔ. Μάλιστα η ίδια πηγή αναφέρει ότι η ΕΤΑΔ φέρονταν στην αρχή θετική. Οι μήνες πέρασαν αλλά τήρησε σιγήν… ασυρμάτου, που μένει να αποδειχθεί αν είναι και… ιχθύος. Γιατί εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται και καλύπτονται οι απαιτούμενες εγκρίσεις, με μόνο ανασταλτικό παράγοντα την ΕΤΑΔ που δεν λέει να αποφασίσει πώς θα παραχωρηθεί το ακίνητο, και να προχωρήσει το master plan.

Ο δρόμος μέχρι την υλοποίηση, είναι μακρύς. Δηλαδή οι εργασίες στο λιμάνι θα γίνουν μετά τις τελικές εγκρίσεις και την απαραίτητη χρηματοδότηση του έργου ή των υποέργων. Παρόλ’ αυτά και επειδή η Λέσβος έχει λιμάνι διεθνούς ενδιαφέροντος (σε αντίθεση για παράδειγμα με τη γειτονική Χίο), η οποιαδήποτε εργασία ανάπλασης του λιμανιού που ξεκινά από το εμπορικό λιμάνι έως το λιμάνι της Μυτιλήνης και την κατασκευή λιμανιού στον Καρά- Τεπέ απαιτεί έτοιμο το master plan.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή