× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Πάμε να δημιουργήσουμε τον δήμο που ονειρευόμαστε»

Με αναφορές στο όραμά του για το Δήμο Μυτιλήνης πραγματοποίησε σήμερα το βράδυ την κεντρική του ομιλία ο υποψήφιος δήμαρχος Πανάγος Κουφέλος στο δημοτικό θέατρο της πόλης, ρίχνοντας αυλαία στην προεκλογική περίοδο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/10/2023

«Πάμε να δημιουργήσουμε τον δήμο που ονειρευόμαστε»

Στο Δήμο Μυτιλήνης της πενταετίας που έρχεται και στο όραμα του συνδυασμού του για σύγχρονη πόλη και ζωντανά χωριά κοντά στους δημότες και στην καθημερινότητά τους, αναφέρθηκε σήμερα Παρασκευή τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου, κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας του ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης Πανάγος Κουφέλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο Δημοτικό Θέατρο της Μυτιλήνης το παρών στην κεντρική εκδήλωση του υποψηφίου δημάρχου,  έδωσαν γνωστά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορείς του Δήμου και εκατοντάδες πολίτες οι οποίοι χειροκρότησαν θερμά τον Πανάγο Κουφέλο.

Μεταξύ άλλων παρέστησαν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου, το ιστορικό στέλεχος του κόμματος στη Λέσβο Σταύρος Ψαρρόπουλος, ο πολιτευτής Άρης Χατζηκομνηνός, ο διοικητής του νοσοκομείου Μυτιλήνης Γιώργος Καμπούρης, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Γιαννέλλης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων της Μυτιλήνης Στρατής Τζιμής κ.α.         

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον υποψήφιο δήμαρχο προλόγισε με σύντομο χαιρετισμό ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου ο οποίος αναφέρθηκε με θερμά λόγια στον Πανάγο Κουφέλο και στα στελέχη του συνδυασμού του, σημειώνοντας ότι διαθέτουν όραμα, προτάσεις και αποφασιστικότητα να αλλάξουν το Δήμο Μυτιλήνης και να δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στον τόπο μας.

Όπως τόνισε τα μεγάλα έργα που υλοποίησε και υλοποιεί από το 2012 η Νέα Δημοκρατία έχουν αλλάξει τον τόπο και σε συνδυασμό με μια άξια δημοτική αρχή μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Δημοτική Αρχή Κύτελη και στο πρόσωπο του νυν δημάρχου. Ο κ. Αθανασίου ουσιαστικά κάρφωσε τον κ. Κύτελη σημειώνοντας ότι δεν είχε όραμα και θέληση να πραγματοποιήσει σημαντικά έργα για την Μυτιλήνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ομιλία του, η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι παρουσιαζόταν ταυτόχρονα και στη νοηματική γλώσσα,  ο Πανάγος Κουφέλος ξεκίνησε με χαιρετισμό στους πολίτες που ήρθαν να τον ακούσουν και ιδιαίτερες αναφορές στα νέα πρόσωπα από τα χωριά και τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Μυτιλήνης. Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι όλους τους πολίτες, ενώνουν τα κοινά όνειρα και ο πόθος να δούμε κάποτε τον τόπο που μεγαλώσαμε όπως του αξίζει.

«Μας ενώνουν οι ίδιες αγωνίες και τα ίδια παράπονα, ανέφερε. Ο Δήμος μας έχει μείνει πίσω χωρίς υποδομές, χωρίς ανάπτυξη.  Νοιώθουμε πως έχει μείνει χωρίς προοπτικές για εμάς τους ίδιους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάνοντας σύντομη αναφορά στην αυτοδιοικητική του πορεία στον πρώτο και στο δεύτερο βαθμό, ο Πανάγος Κουφέλος επισήμανε ότι είναι αποφασισμένος να δουλέψει πιο εντατικά ως Δήμαρχος Μυτιλήνης ενώ κάλεσε τους πολίτες τη νέα πενταετία που ξεκινά να είναι και οι ίδιοι πιο ενεργοί και συμμετοχικοί στα κοινά της πόλης μας με παρουσία στα δημοτικά συμβούλια, παρεμβάσεις, παρατηρήσεις, κριτική για τη βελτίωση και την αλλαγή του Δήμου.

Αναλυτική αναφορά έκανε ο Πανάγος Κουφέλος στο πρόγραμμά του, που περιλαμβάνει 11 άξονες οι οποίοι αγγίζουν κάθε πτυχή της καθημερινότητας του Δήμου Μυτιλήνης από την καθαριότητα, τα μεγάλα μεγάλα έργα, τον πρωτογενή τομέα, την σχολική στέγη κ.λπ.

 

Πιο συγκεκριμένα τα βασικά σημεία του προγράμματος της παράταξης «Νέα δράση – Νέος Δήμος» είναι:

-Καθαριότητα στις πόλεις και στα χωριά

-Ανάπλαση όλων των δημόσιων χώρων με τρόπο φιλικό και ασφαλή για τους δημότες

- Νέα πεζοδρόμια, ασφαλή για τα άτομα με κινητικά προβλήματα

-Ψηφιακή αναβάθμιση, εξυπηρέτηση πολιτών

-Στήριξη νέων επιχειρήσεων στα πρώτα τους βήματα

-Σχέδιο πολιτικής προστασίας για να θωρακιστεί ο δήμος από την κλιματική αλλαγή

-Αναβάθμιση των σχολείων

- Προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, απογευματινά και καλοκαιρινά για τα παιδιά ώστε να στηριχθούν οι εργαζόμενοι γονείς

- Νέες πιστοποιημένες και ασφαλείς παιδικές χαρές

-Υπηρεσίες κοινωνικής συμβουλευτικής

-Δημοτική τράπεζα αιμοδοσίας

-Επαναλειτουργία του κοινωνικού φαρμακείου

-Συνδρομή στο νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας

-Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε παιδιά και ηλικιωμένους

- Εκπτώσεις σε ΔΕΥΑΛ και δημοτικά τέλη για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες και άτομα με αναπηρία

-Εφάπαξ στήριξη των οικογενειών που αποκτούν 3ο ή 4ο παιδί

-Διαχείριση με ανθρωπιά και αξιοπρέπεια των πληθυσμών Ρομά με αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων

- Δίκαιη πολιτική για το μεταναστευτικό με ξακάθαρη θέση για φύλαξη των συνόρων

- Αντιδημαρχία πρωτογενούς τομέα

-έργα άρδευσης και βελτίωσης αγροτικών δρόμων

- ανάδειξη του δήμου ως προορισμό γαστρονομίας με βάση την ελαιοκομία

- δύο γραφεία τουρισμού σε Μυτιλήνη και Πλωμάρι.

-δημιουργία φορέα τουρισμού

-Ανακαίνιση του Δημοτικού Θεάτρου

-Απαλλοτρίωση του υπαίθριου αρχαιολογικού θεάτρου στην Αγία Κυριακή

-Μουσείο Μικρασιατικής μνήμης

- θερινό θέατρο και σινεμά

-Αξιοποίηση του Κατσάνειου ως δημοτική πινακοθήκη

Ιδιαίτερη αναφορά στον αυτοδιοικητικό του αντίπαλο έκανε ο Πανάγος Κουφέλος σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι ο Παναγιώτης Χριστόφας  φοβήθηκε να κάνει διάλογο μαζί του ενώ δεν παραδέχεται ότι έχει χρίσμα και στήριξη από συγκεκριμένο κόμμα με συγκεκριμένες και ακραίες θέσεις για το μεταναστευτικό προσφυγικό.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Πανάγος Κουφέλος σημείωσε ότι στις 8 Οκτωβρίου ξεκινάμε να χτίζουμε τον τόπο που θέλουμε να ζούμε. «Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Προχωράμε όλοι μαζί χωρίς κόμματα και χρώματα. Μπορούμε να τα καταφέρουμε! Για τον τόπο καταγωγής μου, την Αγιάσο, για τη Γέρα, τον Ευεργέτουλα, τη Θερμή, τη Μυτιλήνη, το Πλωμάρι. Πάμε επιτέλους ψηλά. Πάμε να δημιουργήσουμε τον Δήμο που ονειρευόμαστε»

Η εκδήλωση έκλεισε με την πανηγυρική παρουσίαση των υποψηφίων για το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης  και τις κοινότητες στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου. 

 

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ