× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Το στοίχημα για την κυβέρνηση είναι η ανάπτυξη των νησιών και όχι ο γαλάζιος χάρτης»

Ηχηρό μήνυμα για ψήφο στον Αλκιβιάδη Στεφανή έστειλαν από το Δημοτικό Θέατρο της Μυτιλήνης τα στελέχη της κυβέρνησης Παύλος Μαρινάκης και Άδωνις Γεωργιάδης. Θα εργαστούμε με σοβαρότητα ανέφερε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης στην ομιλία του

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/10/2023

«Το στοίχημα για την κυβέρνηση είναι η ανάπτυξη των νησιών και όχι ο γαλάζιος χάρτης»

Με την παρουσία πρωτοκλασάτων στελεχών της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας τα οποία ήρθαν από την Αθήνα για να ενισχύσουν την υποψηφιότητα του Αλκιβιάδη Στεφανή, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το απόγευμα η ομιλία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου στο κατάμεστο από κόσμο δημοτικό θέατρο της Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο χώρο του θεάτρου εντός και εκτός της αίθουσας, ήταν πολύ έντονο από νωρίς το γαλάζιο στοιχείο καθώς στην εκδήλωση προσήλθαν στελέχη της τοπικής Νέας Δημοκρατίας, ο βουλευτής του κόμματος Χαράλαμπος Αθανασίου, οι πρώην βουλευτές Παύλος Βογιατζής,  και Γιάννης Γιαννέλλης παλιά και νέα στελέχη του κόμματος στη Λέσβο τα οποία με την παρουσία τους σηματοδότησαν και την στήριξη του επίσημου κόμματος στον Αλκιβιάδη Στεφανή ο οποίος ως γνωστόν αποτελεί επιλογή του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Στην εκδήλωση ξεχώρισε η παρουσία του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, του Υπουργού Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδης, του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ Χρήστου Ροϊλού και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, υπεύθυνου για τη δημόσια τάξη Μάνου Λογοθέτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταξύ άλλων την ομιλία του υποψήφιου περιφερειάρχη παρακολούθησαν ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημοσθένης Χατζηγιάννης, ο διοικητής του νοσοκομείου Μυτιλήνης Γιώργος Καμπούρης, ο υποψήφιος δήμαρχος Πανάγος Κουφέλος, υποψήφιοι του συνδυασμού του, παραγωγικοί φορείς όπως ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Γιάννης Μουτζούρης, ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Παναγιώτης Κατσαβέλλης ο πρώην πρόεδρος της Νομαρχιακής της ΝΔ Στρατής Γόμος , ο πολιτευτής της ΝΔ και στενός συνεργάτης του Αλκιβιάδη Στεφανή Άρης Χατζηκομνηνός, το γνωστό στέλεχος του κόμματος Νίκος Κατράνης κ.α.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπου Αθανασίου ο οποίος σημείωσε ότι ο Αλκιβιάδης Στεφανής θα είναι ο άνθρωπος εκείνος που θα αξιοποιήσει όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία ανάπτυξης, κάτι που δεν έγινε έως σήμερα όπως είπε,  προκειμένου τα νησιά μας να πάνε στη θέση που τους αξίζει. «Με τη συνδρομή κυβέρνησης και Περιφέρειας ο τόπος μας αλλάζει, επισήμανε και θα αλλάξει ακόμη περισσότερο με τον Αλκιβιάδη».

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Παύλου Μαρινάκη οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η προσωπικότητα του Αλκιβιάδη Στεφανή δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις αφού είναι γνωστός για την αποτελεσματικότητα του στις  θέσεις ευθύνης που έχει υπηρετήσει.

« Δεν μας απασχολεί να βάψουμε το χάρτη μπλε. Ο λόγος που θέλουμε στις περιφέρειες περιφερειάρχες της επιλογής μας είναι επειδή θέλουμε στην τοπική αυτοδιοίκηση να έχουμε συμμάχους και ανθρώπους που μοιράζονται το όραμα και το σχεδιασμό μας. Κάποιοι έκαναν επικοινωνιακό σόου με το μεταναστευτικό για να κερδίσουν λίγους ψήφους. Το Βόρειο Αιγαίο πρέπει να πρωταγωνιστήσει τώρα που μέσα από το νέο ΕΣΠΑ θα έρθουν πολλά εκατομμύρια στη χώρα μας. Δεν μπορεί τα νησιά αυτά να μην είναι στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης σε όλα τα επίπεδα. Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη το Βόρειο αιγαίο δεν είναι ένας τόπος που ήθελε να βαφτεί μπλε με μια εύκολη μάχη. Αποφάσισε να είναι υποψήφιος ο Αλκιβιάδης Στεφανής και είμαστε περήφανοι για την επιλογή αυτή και βέβαιοι ότι την επόμενη Κυριακή θα είναι ο νέος περιφερειάρχης των ακριτικών νησιών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Εργασίας  Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι είναι κρίμα το Βόρειο Αιγαίο να χάσει την ευκαιρία αυτή την Κυριακή να γίνει κάτι σημαντικό. Γι’ αυτό άλλωστε πρόσθεσε άφησε για λίγο τις υποχρεώσεις του στο Υπουργείο Εργασίας για να ενισχύσει την υποψηφιότητα του Αλκιβιάδη Στεφανή.

«Το Βόρειο Αιγαίο έχει μείνει πίσω τα τελευταία τέσσερα χρόνια και έχει χάσει σημαντικές ευκαιρίες. Αυτό το γνωρίζω από πρώτο χέρι διότι ήμουν Υπουργός Ανάπτυξης, τα πάντα περνούσαν από το γραφείο μου και έχω σαφή εικόνα για το ποιοι περιφερειάρχες δούλεψαν και ποιοι δεν ανταποκρίθηκαν στο ρόλο τους. Η πενταετία που θα ακολουθήσει δεν πρέπει να πάει χαμένη. Είναι δυνατόν μια περιφέρεια που έχει μείνει πίσω σε υποδομές να μην μπορεί να απορροφήσει τα χρήματα για να γίνουν μεγάλα έργα. Είναι προφανές ότι η ΝΔ μπορούσε να στηρίξει τον νυν περιφερειάρχη και να έχουμε μια μεγάλη νίκη. Όμως αυτό θα ήταν μεγάλη ζημιά για τους πολίτες και για το Βόρειο Αιγαίο το οποίο πάλι θα έχανε σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης, όπως έγινε τόσα χρόνια».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό σημειώνοντας ότι ο Αλκιβιάδης Στεφανής συντέλεσε με την παρουσία του στην κυβέρνηση στην επίλυση του προβλήματος και στην αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων. «Πως είναι δυνατόν λοιπόν, οι πολίτες του Βορείου Αιγαίου να μην επιλέξουν αυτόν τον άνθρωπο για το μέλλον των νησιών. Οι άξιοι άνθρωποι στα δύσκολα φαίνονται και ο Αλκιβιάδης Στεφανής θα κερδίσει την μάχη αυτή».

Στην ομιλία του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αλκιβιάδης Στεφανής ξεκίνησε με το όραμά του για τον ιδανικό τρόπο λειτουργίας της Περιφέρειας να λύνει προβλήματα όπως είπε χαρακτηριστικά και να στέκεται στο πλευρό του πολίτη με σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα και όχι να μαλώνει με την κυβέρνηση.

«Με κατηγορούν ότι δεν χαμογελώ και θέλω να μετατρέψω την Περιφέρεια σε στρατό. Αυτό που θέλω στην πραγματικότητα όμως είναι μια Περιφέρεια σοβαρή, αποτελεσματική, η οποία θα απαντά στις επιστολές και στις αναφορές των πολιτών. Θα ασχολείται με τα προβλήματα του τόπου, θα διεκδικεί μεγάλα έργα με διάλογο και συνεργασία με την κυβέρνηση και όχι με καυγάδες. Θέλω το 2029 να βρεθούμε πάλι στο θέατρο αυτό και να είμαστε περήφανοι για το έργο που πετύχαμε σε όλους τους τομείς. Στον τουρισμό, στον πρωτογενή τομέα, στην οργάνωση της Περιφέρειας, στα μεγάλα έργα και σε όλα τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τα νησιά μας, με βασικό στόχο να μείνουν οι νέοι στα νησιά μας, να δούμε τον τόπο μας με περηφάνεια να ζωντανεύει και αυτό να είναι το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας».

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ