× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Έρχεται το 11ο AegeanDocs

Αφιερωμένο στον Λάκη Παπαστάθη θα είναι αφιερωμένο το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί από 17 ως 22 Οκτωβρίου

Δημοσίευση 2/10/2023

Έρχεται το 11ο AegeanDocs

Με αφιέρωμα στο έργο του Λάκη Παπαστάθη, το 11ο AegeanDocs συναντά τους φίλους του ντοκιμαντέρ στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από τις 17 έως τις 22 Οκτωβρίου.

Σε 12 αίθουσες προβολής στις μεγάλες πόλεις, αλλά και σε χωριά των νησιών, προβάλλονται 43 ντοκιμαντέρ από την Ελλάδα και 11 χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής. Σε όλες τις προβολές συμμετέχουν οι δημιουργοί των ταινιών συζητώντας με το κοινό των νησιών.


Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Βόρειο Αιγαίο προγραμματίζονται ειδικές προβολές - εκδηλώσεις για σχολεία. Συγκεκριμένα δημιουργίες του Λάκη Παπαστάθη από τις εμβληματικές εκπομπές της ΕΡΤ: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ, Αναζητώντας τη Χαμένη Εικόνα και Υστερόγραφο, παρουσιάζονται σε μαθητές σε εκπαιδευτικές προβολές σεμιναριακής μορφής.


Τα πολιτιστικά ντοκιμαντέρ του Λάκη Παπαστάθη είναι: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Μανόλης Αναγνωστάκης, Θεόφιλος ξανά;, Η Μαγική Πόλη του Κούνδουρου, Μικρές Ιστορίες στην Πανεπιστημίου και η Ομόνοια.

Το Φεστιβάλ θα απονείμει βραβεία στα καλύτερα ντοκιμαντέρ από την Ελλάδα (με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου) και το διεθνές διαγωνιστικό πρόγραμμα.


Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, του ΕΚΚ, του ΠΙΟΠ και του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Χορηγοί μεταφορών είναι η Πρεσβεία της Πολωνικής Δημοκρατίας, Blue Star Ferries, η Hellenic Sea Way και η Sea Jet.

Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ και παραγωγός η εταιρεία StoryDocs

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του 11ου AegeanDocs.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη προερχόμενο από Ψαρά
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια