× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Ο Κώστας Μουτζούρης έχει ξεκάθαρη θέση για το μεταναστευτικό στο Βόρειο Αιγαίο»

Στη θητεία του Κώστα Μουτζούρη τα τελευταία χρόνια στα νησιά μας και στην προσφορά της περιφερειακής αρχής στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση σημαντικών έργων αναφέρθηκε ο εκτελεστικός Γραμματέας Άρης Ελευθερίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/10/2023

«Ο Κώστας Μουτζούρης έχει ξεκάθαρη θέση για το μεταναστευτικό στο Βόρειο Αιγαίο»

Στα πλεονεκτήματα και στην προσφορά του Κώστα Μουτζούρη στην κοινωνία των νησιών μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια μέσα, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και στενός συνεργάτης του Περιφερειάρχη, Άρης Ελευθερίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στην απόφασή του να ενεργοποιηθεί ξανά σε θέση δημόσιας διοίκησης μετά την παραίτησή του από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και τη θέση του Γενικού Γραμματέα, ο Άρης Ελευθερίου σημείωσε ότι σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η προσωπικότητα του Κώστα Μουτζούρη και ο τρόπος που λειτουργεί προσεγγίζοντας τους πολίτες και στεκόμενος δίπλα στις ανάγκες της κοινωνίας.

Όπως σημείωσε ο κ. Ελευθερίου εκτίμησε θετικά τις προσπάθειες που έκανε η Περιφερειακή Αρχή και ο Κώστας Μουτζούρης σε όλα τα επίπεδα.

«Όλοι οι δείκτες ανάπτυξης και απορρόφησης του ΕΣΠΑ ανέβηκαν μέσα σε μία τετραετία κατά 50% και αυτό αποδεικνύεται πολύ εύκολα βλέποντας τα νούμερα που λένε πάντα αλήθειες. Η Περιφέρεια μας ήταν στην προτελευταία θέση και ανέβηκε στην 5η θέση με την ολοκλήρωση του προγράμματος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα από τα σημαντικότερα βήματα για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, σημείωσε ο Άρης Ελευθερίου, έγινε από την Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη με τη δημιουργία του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) βάση του οποίου σχεδιάστηκε η Περιφέρεια του μέλλοντος με τις θέσεις που πρέπει να έχει και να στελεχωθεί. Όπως τόνισε ο κ. Ελευθερίου από τον Οργανισμό φάνηκε ξεκάθαρα ότι υπάρχουν σοβαρές ανάγκες προσωπικού και ότι σήμερα η Περιφέρεια χρειάζεται επιπλέον 200 υπαλλήλους ακόμη για να λειτουργήσει σωστά. «Θα πρέπει να προσλάβουμε συγκεκριμένο και στοχευμένο προσωπικό ώστε να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτά που έχουμε προγραμματίσει. Δυστυχώς όποιος και αν εκλεγεί όσο καλές προθέσεις και αν έχει δεν θα μπορέσει να πραγματοποιήσει το έργο που επιθυμεί εάν δεν στελεχωθούν οι υπηρεσίες».

Ειδική αναφορά έκανε ο Άρης Ελευθερίου στο έργο της Περιφερειακής Αρχής και στην καλή συνεργασία που είχε ο Κώστας Μουτζούρης με αρκετούς Δήμους. Όπως είπε όσοι δήμοι είχαν διάθεση συνεργασίας και προτάσεις έργων στο συρτάρι τους χρηματοδοτήθηκαν από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για να τα υλοποιήσουν. «Θέλω να τονίσω ότι η Περιφέρεια έχει εξασφαλίσει 70.000.000 ευρώ από πέρυσι για έργα και υποδομές για την κλιματική αλλαγή. Ήδη από πέρυσι έδωσε στη Δυτική Λέσβο 10.000.000 ευρώ για μελέτες αντιπλημμυρικών έργων. Επιπλέον φέτος έχουμε προβεί σε δημοπρατήσεις για τη διάνοιξη ποταμών και ρεμάτων. Μόνο για τη Λέσβο το ποσό που διατίθεται αγγίζει τις 900.000 ευρώ».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Άρης Ελευθερίου αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό και στη θέση που πήρε απέναντι στο σοβαρό αυτό πρόβλημα ο Κώστας Μουτζούρης. Όπως τόνισε η θέση του Περιφερειάρχη ήταν ξεκάθαρη στο ζήτημα αυτό, όπως καθαρή ήταν και η πρότασή του για καμία μόνιμη δομή στα νησιά μας, τα οποία βρίσκονται σε μια πολύ ευαίσθητη στρατηγικά θέση στα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σε κάθε περίπτωση σημείωσε ο Περιφερειάρχης το τελευταίο διάστημα έχει εκφράσει την ανησυχία του για την αύξηση των ροών και ζητά να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, όλα όσα λαμβάνονταν και πριν το ναυάγιο της Πύλου. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια μικρή δομή καταγραφής και άμεσα να φεύγουν από τα νησιά μας. Η Λέσβος και τα νησια της Περιφέρειας δεν είναι ο κατάλληλος χώρος για τη δημιουργία κλειστών ή ανοιχτών δομών».  

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ