× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις για το Δήμο, απαιτείται σκληρή δουλειά»

Συνέντευξη του οικονομολόγου και υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου Μυτιλήνης με την παράταξη Χριστόφα, Γιώργου Κατουσέλλη. Δείτε τις προτάσεις του για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/9/2023

«Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις για το Δήμο, απαιτείται σκληρή δουλειά»

Μια υποψηφιότητα με ιδιαίτερα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά είναι αυτή του υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου Γιώργου  Κατουσέλλη ο οποίος έχει ενταχθεί στην ομάδα του Παναγιώτη Χριστόφα για το Δήμο της Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο  κ. Κατουσέλλης γεννήθηκε μεγάλωσε και ζει μόνιμα στη Μυτιλήνη. Έχει αποφοιτήσει από το Οικονομικό Τμήμα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το πανεπιστήμιο του Reading της Αγγλίας, με εξειδίκευση την χρηματοοικονομική και διαχείριση κινδύνου.

Με βαθιά γνώση του οικονομικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος του νησιού μας και του Βορείου Αιγαίου γενικότερα για πάνω από είκοσι χρόνια, υπηρετεί την τοπική κοινωνία με συνέπεια και μέγιστο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης. Ο ίδιος θεωρεί ότι η συνεργασία όλων πολιτών και φορέων είναι το κλειδί για την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάταση της πόλης μας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ηρθε η ώρα να αποφασίσουν οι δημότες για την πόλη και τον τόπο τους, με στρατηγική, όραμα και έγκαιρη πρόβλεψη των κινδύνων και των προβλημάτων. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • Κύριε Κατουσέλλη, ποια έργα και δράσεις πιστεύετε ότι μπορεί να κάνει η νέα δημοτική αρχή το πρώτο διάστημα (3-6 μήνες) ώστε να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών στο Δήμο Μυτιλήνης;

 Όπως έχω δηλώσει και στο παρελθόν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος είναι άπειρα και θα είναι άδικό να μείνουμε σε συγκεκριμένα διότι με αυτό τον τρόπο θα αδικήσουμε τους συμπολίτες μας. Βασικές προτεραιότητες όμως θα είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, της εικόνας της πόλης και της αποτελεσματικότητας – λειτουργικότητας των υπηρεσιών του Δήμου.

  • Σε ποιον τομέα στην πόλη και στα χωριά θεωρείτε  ότι πρέπει να εστιάσει ο Δήμος Μυτιλήνης την επόμενη πενταετία;

Επειδή Δήμος δεν είναι μόνο η πόλη της Μυτιλήνης, δεν είναι σωστό να μπούμε σε μια διαδικασία διακρίσεων. Κάθε κοινότητα ακόμη και πιο μικρή έχει την δική της ευαισθησία στην ορθή και αποδοτική διαχείριση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει, όπως φυσικά και η πόλη η οποία φιλοξενεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού με όλα τα σημαντικά προβλήματα που όλοι καταλαβαίνουμε και βιώνουμε καθημερινά.

  • Οι πολίτες πολύ συχνά εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την καθημερινότητα που αφορά την καθαριότητα, το φωτισμό, τα πάρκα – πλατείες – χώρους, αναψυχής και την ύδρευση. Πιστεύετε ότι μια δημοτική αρχή μπορεί να λύσει με αποτελεσματικότητα τα προβλήματα αυτά;

Από την ιδιοσυγκρασία μου και από την επαγγελματική μου πορεία δεν πιστεύω σε μαγικές λύσεις και ευχολόγια. Αντιθέτως σε αυτό που πιστεύω είναι στο πρόγραμμα, στην συνέπεια και στην σκληρή δουλειά. Οφείλουν οι άνθρωποι που θα στελεχώσουν τον Δήμο την επόμενη μέρα να βρίσκονται καθημερινά στο γραφείο τους, να λαμβάνουν γνώση των προβλημάτων των αρμοδιοτήτων τους και να προσπαθούν τα μέγιστα για την επίλυση τους. Κανένα πρόβλημα δεν θα λυθεί δια αλληλογραφίας και κανένα δεν είναι άλυτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • Πολλές δημοτικές αρχές στο παρελθόν έχουν κατηγορηθεί για αδιαφάνεια σε διάφορα μέτωπα όπως προσλήψεις εργαζομένων, λειτουργία ΔΕΔΑΠΑΛ, απευθείας αναθέσεις κ.λπ. Πιστεύετε ότι όλα αυτά μπορούν να αποφευχθούν τη νέα πενταετία και παρολ’ αυτά ο Δήμος να λειτουργεί αποτελεσματικά;

Όταν υπάρχει όραμα και στρατηγική και αντιδράς εκ των προτέρων στα προβλήματα σαν προμηθέας και όχι σαν επιμηθέας όπως έχουμε συνηθίσει, τότε φαινόμενα  όπως αυτά που περιγράψατε παραπάνω άμεσα θα τείνουν να εκλείψουν σε μεγάλο βαθμό.

  • Ποιες αλλαγές πιστεύετε ότι μπορούν να γίνουν στη διοίκηση και στις υπηρεσίες του Δήμου ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα

Την  σημαντικότερη αλλαγή που πρέπει να κοιτάξουμε αμέσως από την επόμενη ημέρα είναι να ενημερωθούν άμεσα όλοι οι εκλεγμένοι για τα προβλήματα και τις αρμοδιότητες του καθενός και να τοποθετηθούν και να βρίσκονται στα γραφεία τους, σε άμεση επικοινωνία με τον πολίτη για την άμεση διεκπεραίωση όλων των ζητημάτων.

  • Η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών σε όλα τα επίπεδα θα βοηθούσε στην καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών στο Δήμο Μυτιλήνης;

Είναι αυτονόητο ότι  οφείλουμε να χρησιμοποιούμε την τεχνολογία προς όφελος μας για να μειώσουμε τους χρόνους εξυπηρέτησης και να ενισχύσουμε την αμεσότητα στην αντιμετώπιση των αναγκών των πολιτών. Από την άλλη όμως καλό θα είναι να μην είμαστε εμμονικοί και να αποφευχθεί η δημιουργία περαιτέρω ψηφιακής γραφειοκρατίας στο βωμό της ψηφιοποίησης των πάντων.

  • Γιατί πιστεύετε ότι η Δημοτική Αρχή Χριστόφα έχει να προσφέρει περισσότερα σε σύγκριση με άλλους υποψήφιους δημάρχους;

Εξ’ αρχής του χρόνου πάντα οι νέοι άνθρωποι με τις νέες ιδέες και την όρεξη για αλλαγή, ήταν η κοιτίδα της εξέλιξης και της δημιουργίας.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ