× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μεσογειακή Βραδιά Ερευνητή στη Μυτιλήνη

Aπό το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/9/2023

Μεσογειακή Βραδιά Ερευνητή στη Μυτιλήνη

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου συμμετέχει και φέτος στη Μεσογειακή Βραδιά Ερευνητή που επιστρέφει και πάλι στις 29 Σεπτεμβρίου στην Μυτιλήνη υπό την διοργάνωση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε αυτό το πλαίσιο, στις 29 Σεπτεμβρίου, από τις 10:00 μέχρι τις 13:00, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου θα υποδεχτεί μαθητές και μαθήτριες από τα σχολεία της Λέσβου, οι οποίοι/ες θα συμμετάσχουν σε εργαστήρια, για να γνωρίσουν από κοντά το ερευνητικό έργο των Τμημάτων.

Το απόγευμα, από τις 18:00 και μετά, εκπρόσωποι των τμημάτων Γεωγραφίας, Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας, Περιβάλλοντος, Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών, θα υποδεχτούν το ευρύ κοινό στην πλατεία Σαπφούς.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με τους ερευνητές και τις ερευνήτριες, να συμμετέχουν σε διαδραστικά εργαστήρια και να γνωρίσουν ένα ευρύ φάσμα από επιστημονικά πεδία. Ακόμη, θα μπορούν να ενημερωθούν για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα ευρωπαϊκά προγράμματα του πανεπιστημίου στην Ευρωπαϊκή Γωνιά, (όπου θα βρίσκονται εκπρόσωποι από το Europe Direct Βορείου Αιγαίου) και να παρακολουθήσουν «πειράματα στον δρόμο» στο πλαίσιο της δράσης Mind the Lab.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή προβολή του ντοκιμαντέρ “The Mednightexpedition, the ports of science” στον χώρο της θεατρικής ομάδας “Οι Άστεγοι”. Παράλληλα, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού θα έχουν την ευκαιρία να δουν την έκθεση «Γυναίκες της Μεσογείου στον τομέα της Υγείας».

Η έκθεση αυτή θα προβάλλεται σε ψηφιακή μορφή στον χώρο των εκδηλώσεων και σε εκτυπωμένη μορφή με ελεύθερη είσοδο στην αίθουσα FutureLab (ισόγειο του κτιρίου Γ, στις Φοιτητικές Εστίες του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στην περιοχή Καλλιθέα) 17:00-19:00 από 26 έως 28 Σεπτεμβρίου.

Για λεπτομέρειες των δράσεων,επισκεφτείτε τον https://mednight.eu/mapa/?lang=el

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ