× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

9.000 τουρίστες για παρατήρηση πουλιών τον Απρίλη και το Μάη του 2024

Αυξάνεται το ενδιαφέρον για τη Λέσβο ενώ αναμένεται και αύξηση των απευθείας πτήσεων από 19 που είναι σήμερα σε 23 τη νέα σεζόν, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων Λέσβου Βασίλη Βογιατζή

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 18/9/2023

9.000 τουρίστες για παρατήρηση πουλιών τον Απρίλη και το Μάη του 2024

Ικανοποιημένοι από την τουριστική σεζόν που ολοκληρώνεται είναι οι ξενοδόχοι της Λέσβου, οι οποίοι όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Βασίλης Βογιατζής μετά από πολλά χρόνια είχαν μία χρονιά ικανοποιητική, η οποία ωστόσο επισήμανε δεν αρκεί για να καλύψει τις ζημιές και τα προβλήματα των προηγούμενων ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο κ. Βογιατζής σημείωσε ότι τα μηνύματα για την επόμενη χρονιά είναι ακόμη πιο αισιόδοξα αφού φαίνεται ότι αυξάνεται ο αριθμός των απευθείας πτήσεων από την Ευρώπη και από 19 που είναι σήμερα θα φτάσει τις 23 – 24.  Παράλληλα πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων αυξάνονται οι πτήσεις από Αγγλία ενώ προστίθεται και πτήση από Τσεχία και Σλοβενία.

«Αυτό που πρέπει να γίνει, σημειώνει ο Βασίλης Βογιατζής, είναι να προσπαθήσουμε να ανοίξουμε άλλες μεγάλες αγορές που μας έχουν γυρίσει την πλάτη όπως είναι η αγορά της Γερμανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την συγκεκριμένη αγορά την χάσαμε το 2015 και δυστυχώς δεν την ανακτήσαμε ποτέ. Γίνονται προσπάθειες τώρα και τη νέα χρονιά θα δούμε κάποιες δοκιμαστικές πτήσεις το Μάιο και το Σεπτέμβριο. Ελπίζουμε οι Γερμανοί να μην μείνουν στις δοκιμές και να έρθουν ξανά στη Λέσβο. Το χαρακτηριστικό πάντως της συγκεκριμένης αγοράς είναι ότι δεν παίρνει εύκολα ρίσκο για να ξεκινήσει κάτι καινούργιο».

Από εκεί και πέρα όπως ανέφερε ο Βασίλης Βογιατζής το 2024 αναμένεται αύξηση των αφίξεων την περίοδο Απριλίου – Μαΐου όπου έρχονται στο νησί οι παρατηρητές πουλιών. Μάλιστα σημείωσε πως το διάστημα από 15 Απριλίου έως 15 Μαΐου αναμένονται τουλάχιστον 9.000 τουρίστες.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου αναφερόμενος στον σημερινό αριθμό κλινών στη Λέσβο σημείωσε ότι είναι κοντά στις 30.000 και αυτή τη στιγμή τουλάχιστον επαρκούν για να καλύψουν τη ζήτηση τους καλοκαιρινούς μήνες. Σε κάθε περίπτωση, παραδέχθηκε ότι οι δομές φιλοξενίας της Λέσβου θα πρέπει να αναβαθμισθούν και να ανακαινισθούν, για να γίνει όμως αυτό πρόσθεσε θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον πέντε χρόνια με δεδομένο ότι οι επιχειρηματίες έχουν βγει από μια σοβαρή κρίση και η διαδικασία ανάκαμψης και αποπληρωμής των χρεών που δημιουργήθηκαν δεν είναι εύκολη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Βασίλης Βογιατζής αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετώπισαν φέτος πολλά ξενοδοχεία με ελλείψεις προσωπικού σε σημείο μάλιστα να μην μπορούν να βγουν όλες οι βάρδιες.

«Γνωρίζω καλά ότι τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, τηρούν τη νομοθεσία σε σχέση με το προσωπικό, τις αποδοχές, τις ασφαλιστικές εισφορές και τα ρεπό. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια και κυρίως μετά την καραντίνα πολλοί εργαζόμενοι που ήταν στον τουριστικό κλάδο έχουν αποχωρήσει. Ένας από τους λόγους είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί μετά την αποχώρησή τους από τη δουλειά το φθινόπωρο δικαιούνται επίδομα ανεργίας μόνο για τρεις  μήνες και όχι για πέντε  που ήταν τα προηγούμενα χρόνια πριν την εφαρμογή του μνημονίου. Ως Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου θα θέσουμε το θέμα αυτό προς συζήτηση στην Πανελλήνια Ένωση Ξενοδόχων και στην κυβέρνηση για να αλλάξει η νομοθεσία και αυτό να αποτελέσει κίνητρο περισσότεροι άνθρωποι να ασχοληθούν με τον τουρισμό».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανοιξη στις τιμές του ελαιολάδου ξανά

Ισπανικό σάλπισμα ανόδου των τιμών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Η αγορά της Μυτιλήνης περιμένει...«Ανάσταση», τη Μεγάλη Εβδομάδα

Υποτονική είναι η κίνηση στα καταστήματα της πόλης παρά το γεγονός ότι είμαστε μια ανάσα πριν το Πάσχα. Στα δώρα και στις επιδοτήσεις που πληρώνονται από βδομάδα, εναποθέτουν οι έμποροι τις ελπίδες τους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εφτασαν οι πρώτοι Ολλανδοί στη Λέσβο

Προσγειώθηκε η πρώτη πτήση τσάρτερ της TUI στο Αεροδρόμιο Οδυσσέας Ελύτης
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το προφίλ του Τούρκου τουρίστα στο Βόρειο Αιγαίο

Ο υψηλός πληθωρισμός στην Τουρκία έχει μειώσει την καταναλωτική δαπάνη των επισκεπτών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ