× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

14η Γιορτή Ρητίνης στο Αμπελικό

Νέα ημερομηνία διεξαγωγής της γιορτής τo Σάββατο 26 Αυγούστου στις 9 το βράδυ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/8/2023

14η Γιορτή Ρητίνης στο Αμπελικό

Η Εθελοντική ομάδα «Άμπελος» διοργανώνει τη 14η Γιορτή Ρητίνης, στο Αμπελικό το Σάββατο 26 Αυγούστου και ώρα 9 το βράδυ στο Μουσείο Ρητίνης. Κατά τη διάρκεια της γιορτής θα προσφερθούν φαγητό και ρετσίνα με συνοδεία ζωντανής μουσικής.Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν έναν από τους πιο σημαντικούς πλουτοπαραγωγικούς χώρους του νησιού-το ρετσίνι του.


Το Μουσείο Ρητίνης βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Αγίου Νικολάου Αμπελικού και σε αυτό διασώζονται όλα τα εργαλεία των ρετσινάδων, παλαιές σπάνιες φωτογραφίες από τη ρητινοσυλλογή καθώς και το αρχείο του Συνεταιρισμού Ρητίνης (1929-1967). Σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το χωριό βρίσκεται το Πάρκο Ρητίνης, όπου ο επισκέπτης μπορεί να δει την καλύβα στην οποία έμεναν οι ρετσινάδες και την παλιά υπόγεια δεξαμενή ρητίνης.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ