× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πρωτοχρονιάτικη πίτα με αντικυβερνητικές αιχμές!

Από τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, αλλά και τον βουλευτή της ΝΔ Χαράλαμπο Αθανασίου

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 2/1/2020

Πρωτοχρονιάτικη πίτα με αντικυβερνητικές αιχμές!

Κριτική κατά της κυβερνητικής πολιτικής στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, αφήνοντας αιχμές για τις παλινωδίες, στο συγκεκριμένο ζήτημα έκανε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης με τοποθέτηση του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτική βασιλόπιτας της Περιφέρειας. Ενώ και ο κυβερνητικός βουλευτής Χαράλαμπος Αθανασίου συμφώνησε με τα λεγόμενα του Περιφερειάρχη, δηλώνοντας, μη ικανοποιημένος με τις μέχρι σήμερα κινήσεις της κυβέρνησης στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, ζητώντας παράλληλα από τους πολίτες των νησιών να «κάνουν λίγη υπομονή»!
Ειδικότερα:
Παρουσία των πολιτικών, στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών της Λέσβου χοροστατώντας του Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ιακώβου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Ιανουαρίου η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Μετά το τέλος της θρησκευτικής τελετής ο Μητροπολίτης Ιάκωβος ευχήθηκε σε όλους για ένα «ειρηνικό και ευλογημένο χρόνο για το νησί μας». Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης ο οποίος τόνισε ότι η συνείδηση του δεν του επέτρεψε να πει λόγια «μεγάλα και υψιτενή που απευθύνονται σ αυτές τις περιστάσεις».
Ο κ.Μουτζούρης ανέφερε χαρακτηριστά «ότι η οικία μας καίγεται και δεν μπορούμε εμείς να τραγουδάμε. Βλέπω την πατρίδα μου να αλλοιώνεται, βλέπω την περιφέρεια μας στην οποία με εκλέξατε να αλλοιώνεται, βλέπω να μας έχουν εγκαταλείψει όλοι. Ήμουν στην Αθήνα τα Χριστούγεννα και μίλησα με πολύ κόσμο, οι απλοί πολίτες δεν ασχολούνται με το θέμα, η διοίκηση της χώρας δεν ασχολείται με το θέμα. Λυπάμαι που θα το πω αλλά τα νησιά μας έχουν εγκαταλειφθεί. Μόνοι μας ότι μπορούμε να κάνουμε, να περισώσουμε».

Παράλληλα ο κ.Μουτζούρης στην τοποθέτηση του έκανε λόγο για παράτυπους μετανάστες «οι οποίοι αφικνούνται διαρκώς αυξάνονται, ακούμε από την κυβέρνηση μας ότι καθημερινά νέα σχέδια θα εφαρμόσουν και κάθε μέρα αλλάζουν αυτά τα σχέδια. Βλέπω να ορίζονται υπεύθυνοι και αυτοί κάθε εβδομάδα να αλλάζουν. Βλέπω σχέδια για κλειστές δομές που θα αντικαταστήσουν τις ανοιχτές και την άλλη μέρα να εγκαταλείπονται τα σχέδια. Πραγματικά βρίσκομαι σε ένα αδιέξοδο. Πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε να πάρουμε μόνοι μας τα πράγματα στα χέρια μας».

Τέλος ο Περιφερειάρχης απευθυνόμενος στον Χαράλαμπο Αθανασίου ανέφερε «λυπάμαι κ.Υπουργέ που τα λέω έτσι αλλά αυτά αισθάνομαι» για να εισπράξει την έκφραση της συμφωνίας από τον κ.Αθανασίου.
Αμέσως μετά πήρε το λόγο ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης ο οποίος στον χαιρετισμό του συμφώνησε με τα όσα είπε ο κ.Μουτζούρης αλλά κινήθηκε σε σαφώς χαμηλότερους τόνους τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «θέλω να αφήσουμε τις κακές στιγμές του 2019 και να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Ενωμένοι έχουμε τη δύναμη να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που διάγει ο τόπος μας».

Ακολούθως χαιρετισμό απηύθυνε ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου επισημαίνοντας ότι «πεποίθηση όλων μας να είναι μια καλή χρονιά για την πατρίδα και τα νησιά μας. Έχουμε μια νέα περιφερειακή αρχή και έναν περιφερειάρχη που έχει και την θέληση και την φιλοδοξία να προσφέρουν. Με τη συνδρομή της κυβέρνησης έχουμε προγραμματίσει μια σειρά αναπτυξιακών έργων τα οποία θα αρχίσουν να υλοποιούνται μέσα στο 2020».

Για το θέμα του προσφυγικού-μεταναστευτικού ο κ.Αθανασίου ανέφερε ότι «μερικές δηλώσεις που έγιναν από αξιωματούχους της κυβέρνησης δεν εκφράζουν αυτή καθ αυτή πολιτική της Κυβέρνησης. Πράγματι ήμασταν απροετοίμαστοι να υποδεχτούμε αυτές τις ανεξέλεγκτες ροές οι οποίες οφείλονται σε πολλούς λόγους. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την μέχρι τώρα διαχείριση. Λίγη υπομονή».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ