× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Στο ίδιο έργο κάθε χρόνο θεατές»

Αντιδράσεις για την παρουσία Ρομά στο κέντρο της Μυτιλήνης

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 22/7/2023

«Στο ίδιο έργο κάθε χρόνο θεατές»
' χρόνος ανάγνωσης

Την αντίδραση ντόπιων πολιτών αλλά και τουριστών της Λέσβου έχει προκαλέσει η πολυπληθής ομάδα Ρομά που έχει αφιχθεί στη Μυτιλήνη τις τελευταίες μέρες και κάνει αισθητή την παρουσία της στο κέντρο της πόλης αλλά και στα γύρω στενά.

Ο πρόεδρος της δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης Αλέκος Κουζινόγλου σε δηλώσεις του στο «Ν» ανέφερε ότι η Κοινότητα έχει απευθύνει στο παρελθόν εκκλήσεις στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της εποχικής παρουσίας Ρομά στη Μυτιλήνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως σημείωσε ο κ.Κουζινόγλου «χρειάζεται ολιστική αντιμετώπιση και μέχρι να γίνει αυτό απαιτείται ο έλεγχος της νομιμότητας και των στοιχείων διαμονής για όλους τους Ρομά που καταφθάνουν στο νησί». Ο πρόεδρος της Κοινότητας τη Δευτέρα θα απευθυνθεί εκ νέου στον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Μυτιλήνης προκειμένου να εξευρεθεί λύση στα πλαίσια της νομιμότητας.

Από τη μεριά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Γιάννης Μουτζούρης σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του τόνισε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος έχει ζητήσει επανειλημμένως την αύξηση της αστυνόμευσης στην αγορά και στην περιοχή του κέντρου της Μυτιλήνης. «Υπάρχει μια συνεχής παρενόχληση στους πελάτες των καταστημάτων της αγοράς και τους τουρίστες.Μπαίνουν μέσα στα μαγαζιά, τους διώχνουμε και δεν φεύγουν. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι αφόρητη» καταλήγει στη δήλωση του ο κ.Μουτζούρης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Την αντίδραση του, στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, με την παρουσία των Ρομά στο κέντρο της Μυτιλήνης εκφράζει και ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Ψυχαγωγίας Μυτιλήνης μέσω του προέδρου του Νίκου Γιαννάκα. Μιλώντας στο «Ν» ο κ.Γιαννάκας υπογράμμισε ότι «για ακόμα μια χρονιά γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Εν μέσω καλοκαιριού και μιας καλής σεζόν υπάρχουν εικόνες χάους με τους Ρομά παρενοχλώντας τα μαγαζιά και τους τουρίστες».

Σε άλλο σημείο της δήλωσης του ο κ.Γιαννάκας τόνισε ότι «η συνολική εικόνα επηρεάζεται και από την καθαριότητας αλλά και τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο δημιουργώντας μια πλήρως απωθητική εικόνα».

Καταλήγοντας ο πρόεδρος του Συλλόγου «ΑΣΠΙΔΑ» ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «στο παρελθόν έχουν γίνει παρεμβάσεις από τον Σύλλογο μας αλλά οι λύσεις που έχουν βρεθεί για το πρόβλημα είναι προσωρινές. Απαιτείται μόνιμη λύση για να μην έχουμε κάθε χρόνο τα ίδια. Έχουμε περάσει δύσκολα έτη και αξίζει στην πόλη μας και στους ανθρώπους της ότι το καλύτερο».

Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί η εκκωφαντική σιωπή των αρμόδιων αρχών και της επίσημης Πολιτείας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τραγωδία με τέσσερις νεκρούς στα ανοιχτά της Μυτιλήνης

Επτά οι διασωθέντες ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για πιθανούς αγνοούμενους
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αλλάζουμε το κλίμα στα FM: «εξωτικές σταδιοδρομίες»

Για να βρεις τον δρόμο σου, «το μυστικό είναι να κινείσαι». Μια συζήτηση με τις περιβαλλοντολόγους Φένια Καλαχάνη και Κέλλυ Νιτόδα.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Δουλειά, πειθαρχία και όνειρο Ολυμπιακών Αγώνων για τον 17χρονο Βλάση Κιντάκα

Ο 17χρονος από τη Γέρα κατέκτησε τη 2η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κουνγκ Φου, δουλεύοντας παράλληλα για να στηρίξει την προετοιμασία του- Τι είπε με τον προπονητή του Δ. Λουκαδή στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νεκρός στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Εντοπίσθηκε το πρωί του Σαββάτου από στελέχη του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει το παρεκκλήσι των Αγίων Ακινδύνων στη Μυτιλήνη

Διαβάστε εδώ πότε χτίστηκε το παρεκκλήσι που βρίσκεται δίπλα στον ναό του Αγίου Θεράποντα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκόπελο της Γέρας

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου από τις 9.30 ως τις 13.30
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ισχυροί νοτιάδες και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο

Άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ θα επικρατήσουν την Δευτέρα αναφέρει ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Η Καλλονή στα ροζ για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στον Ροζ Περίπατο, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ενημέρωσης από το θεματικό πάρκο Βασιλειάδη
ΧΩΡΙΑ

Κουταλέλης: Τιμώ το έργο του Κώστα Ρούσσα

Ο νέος πρόεδρος της Αγιάσου γυρνά σελίδα μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης και δηλώνει πως η Αγιάσος αξίζει ενότητα, συνεννόηση και δημιουργικό πνεύμα
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πρώτη γνωριμία και προπόνηση για την Ακαδημίας Ποδηλασίας

Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν την δράση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου