× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Από την Αντισσα ακόμα ένα ηχηρό «Όχι» στη νέα δομή

Γενική Συνέλευση παρουσία του Δημάρχου, Ταξιάρχη Βέρρου, παρά τη σφοδρή κακοκαιρία και εν όψει της συνάντησης στην Αθήνα

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 22/12/2019

Από την Αντισσα ακόμα ένα ηχηρό «Όχι» στη νέα δομή
κάμερα-βίντεο Θράσος Αβραάμ

Στην κοινοτική αίθουσα της Άντισσας από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, κάτοικοι της κοινότητας, αλλά και όλη της δυτικής Λέσβου, καθώς και αυτοδιοικητικοί παράγοντες προσέρχονται για να παραστούν στη Γενική συνέλευση ενάντια στη νέα δομή κλειστού τύπου προσφύγων και μεταναστών που έχει εξαγγελθεί από την κυβέρνηση- παρά τη σφοδρή κακοκαιρία και τους έντονους ανέμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο χωριό εδώ και μέρες ακούγεται η ανακοίνωση για τη συνέλευση, και αν και είναι γιορτινέ ημέρες, περίοδος κατά την οποία είθισται να πέφτουν οι αυτοδιοικητικοί τόνοι, αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης, τα αντανακλαστικά του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρου χτυπάνε κόκκινο, πάντως, και επιθυμεί πάσει θυσία να διατρανώσει ό,τι είπαν και οι κάτοικοι της Δυτικής Λέσβου προ μίας εβδομάδας στην Καλλονή: «Καμία δομή ούτε στη Δυτική Λέσβο, ούτε σε όλη τη Λέσβο».

Ας μην ξεχνάμε ότι πριν από το τέλος του 2019, άρα τις προσεχείς ημέρες, θα κληθούν οι αυτοδιοικητικοί από τα νησιά και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου στην Αθήνα από τους συναρμόδιους υπουργούς σε μία σύσκεψη όπου θα οριστικοποιηθούν οι θέσεις  όπου θα δημιουργηθούν οι νέες δομές.

Παρόντες ο αντιδήμαρχος, κ. Ρούσσης, κ. Κοκκινέλλη, κ. Ιορδάνου, οι δημ. Συμβουλοι, Βαρελτζής, ο κ. Κυρατζής, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Τολμάμε στο βόρειο Αιγαίο» κ. Χριστόφας, ο κ. Καρασάββας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είναι εξαιρετικά δύσκολο αν όχι αδύνατο να επιβάλλεις κάτι στις τοπικές κοινωνίες αν αυτές δεν θέλουν. Ελπίζω να μη χρειαστεί να διαπιστωθεί.» είναι το πρώτο σχόλιο του Τ. Βέρρου.

Παρακολουθείτε σε απευθείας σύνδεση τη Γενική συνέλευση στην Άντισσα, από την κάμερα του «Ν» μόλις ξεκινήσει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

7:30 μμ Ταξιάρχης Βέρρος:

«Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου είναι ο μόνος που πρώτος που σήκωσε το θέμα ξεκινώντας με την προσωρινή δομή στη Συκαμνιά, συγκάλεσε πρώτος έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, ζητώντας άμεση αποσυμφόρηση και έλεγχο των ΜΚΟ, ήταν ο πρώτος που αντέδρασε. Δεν αρκέστηκε σε μία συνέντευξη Τύπου, αλλά έκανε συλλαλητήριο με πολύ κόσμο.

Ήταν και ο πρώτος που αντέδρασε άμεσα, όταν ακούστηκε ότι θα γίνει νέα δομή στην Άντισσα, καλώντας το τοπικό συμβούλιο να ενημερώσει και να ενημερωθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καμία νέα δομή πουθενά, έλεγχος ΜΚΟ, άμεση αποσυμφόρηση.

Να είστε σίγουροι ότι δεν θα σας προδώσουμε δεν θα ανταλλάξουμε γη και ύδωρ για να καταστρέψουμε τον τόπο μας.

Αλλά πρώτα όμως θέλω να ακούσω εσάς σήμερα. Γιατί αν δεν είστε εσείς μαζί μας, δεν θα κάνουμε τίποτα».

8:20 μμ Ταξιάρχης Βέρρρος: «Τους φανερούς εχθρούς δεν τους φοβάμαι, τους βλέπουμε και τους ξέρουμε, το θέμα είναι να απομονώσουμε αυτούς που δεν φαίνονται».

8:00 μμ:

Παναγιώτης Χριστόφας: Στην απασχόληση ολοένα και περισσότερων κατοίκων με το προσφυγικό αναφέρθηκε ο επικεφαλής του «Τολμάμε» επισημαίνοντας ότι τα νησιά μαραζώνουν

Πανταχός (Λαϊκή Συσπείρωση): Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι πρόσφυγες και μετανάστες αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, τασσόμενος ενάντια σε οποιαδήποτε νέα δομή, αλλά και τονίζοντας ότι θα πρέπει να κλείσουν όλες οι δομές, να μην επιχορηγούνται οι ΜΚΟ, και να απορροφηθούν οι εργαζόμενοι των ΜΚΟ από το κράτος και το δημόσιο, καταγγέλλοντας την κοινή δήλωση ΕΕ- Τουρκίας.

Ρούσσης (αντιδήμαρχος Δυτικής Λέσβου): «Το μεταναστευτικό υπάρχει και το έζησα από την πρώτη στιγμή. Το 2015 πέρασαν 920 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες» είπε αρχικά, σημειώνοντας ότι όταν ήρθαν οι ΜΚΟ ανακάλυψαν ότι όλα γίνονται για το χρήμα και επισημαίνοντας ότι πρέπει να φύγουν. Προέβλεψε πόλεμο και ρώτησε «’Είστε έτοιμοι να συγκρουστείτε και να πάτε στο Νοσοκομείο;» με τον κοινό να τον χειροκροτεί.

7:40 μμ παρέμβαση της «Ανταρσία στο Αιγαίο» από τον γιατρό, Στρατή Παυλή ενάντια στις νέες δομές τη δαιμονοποίηση των προσφύγων από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές κ.ά.

7:25 μμ Η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής συμπαρίσταται με ψήφισμά της στη Δυτική Λέσβο

7:15 μμ Ο πρόεδρος της Άντισσας, Κυριάκος Καραμιχαήλ αναφέρθηκε στην μεγάλη επένδυση που αναμένεται να ολοκληρωθεί στη Λιώτα πολυτελούς κάμπινγκ και τα προβλήματα που θα προκύψουν από τη νέα δομή.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Δεν μιλάμε για ανάπτυξη του τουρισμού με ένα δρομολόγιο προς Πειραιά»

Αναφορά Παρασκευαϊδη στον υπουργό Ναυτιλίας για τη σύνδεση με το Σίγρι
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προσωρινή δικαίωση για 13 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ

Παραμένουν στη θέση τους με προσωρινή διαταγή
ΘΕΑΤΡΟ

«Ίστατο Η Μήτηρ» ‑στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Mουσική εκδήλωση με δύο παραστάσεις την Τετάρτη 1 Μαΐου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βάστρια, «η αρχή ενός αγώνα»

Αυτοψία από τη Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο στις εργασίες για τη νέα δομή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Θα σεβαστούν οι πολίτες της Μυτιλήνης την πεζοδρόμηση της Ερμού;

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μυτιλήνης για την πεζοδρόμηση του Ιστορικού Κέντρου της πόλης. Προβληματισμοί, διαφωνίες και συμφωνίες εκφράστηκαν σε σχέση με την κυκλοφοριακή μελέτη που παρουσιάστηκε
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ερωτήματα και αντιδράσεις για μίσθωση ακινήτου της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης ενέκρινε μίσθωση ακίνητου της Δημοτικής Επιχείρησης σε εταιρικό σχήμα που συμμετέχει ο ίδιος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεύτερο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για τον δρόμο που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΓΟΡΑ

Νέα εποχή για την Γεωτεχνική Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Απριλίου τα εγκαίνια των νέων γραφείων της επιχείρησης στην περιοχή «Φανάρι» της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Αγιάσο μαθητές από το Λαγονήσι

Τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος, Λευτέρης Κοτσώνης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξανά στα δικαστήρια για να παραμείνουν στη δουλειά τους

Οι 13 εργαζόμενοι covid της ΔΕΥΑ Λέσβου κατέθεσαν για δεύτερη φορά Ασφαλιστικά Μέτρα, μετά την αρχική αρνητική απόφαση του δικαστηρίου. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Βάλεσης και Σηφάκη κατέθεσαν ως μάρτυρες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα για το κρουαζιερόπλοιο;

Πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για τις 24 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δωρεά στεγνωτηρίου στο Ιδρυμα Θεομήτωρ

Το παρέλαβε το πρωί ο πρόεδρος, Δημήτρης Παραδέλλης από τον διευθυντή ΔΕΔΔΗΕ