× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Δικαιούμαι να απαιτώ για το προσφυγικό από την κυβέρνηση που στήριξα να δώσει λύσεις»

Χειμαρρώδης ο Θεόδωρος Βαλσαμίδης, τιμά τον κόσμο που τον εμπιστεύτηκε όπως λέει στο «Ν» και δεν διστάζει να προτρέπει τους φορείς να ξαναμπούν στον χορό των κινητοποιήσεων

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 18/12/2019

«Δικαιούμαι να απαιτώ για το προσφυγικό από την κυβέρνηση που στήριξα να δώσει λύσεις»

Η νέα δομή φαίνεται να εγκαθίσταται στη Δυτική Λέσβο, κακά τα ψέματα, τόνισε στην Εφ’ όλης της ύλης για το προσφυγικό, καλεσμένος σήμερα στην εκπομπή «Ανθέων 99» στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm, ο τέως αντιπεριφερειάρχης, Θεόδωρος Βαλσαμίδης, περιφερειακός σύμβουλος. Χωρίς να διστάζει να κάνει κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ που στήριξε, ενώ μίλησε και για την αναγκαιότητα των έργων που πρέπει να γίνουν στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο κ. Βαλσαμίδης «τράβηξε το αυτί», πάντα στο δικό του προσωπικό ύφος των φορέων (Επιμελητήριο, Φαρμακευτικός Σύλλογος κλπ), προτρέποντάς τους να ξαναβγούν στις κινητοποιήσεις. «Όχι μόνο στη Δυτική Λέσβο, πουθενά σε όλη τη Λέσβο δεν πρέπει να γίνει νέα δομή. Ας είναι η Μόρια κλειστή, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία», αντιπροτείνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επανέλαβε δε τη θέση του, ότι πρέπει να δημιουργηθεί Κέντρο Υγείας εντός του ΚΥΤ, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το Νοσοκομείο.

Μεταφέροντας μία συζήτηση που είχε με έναν καλό φίλο του, ο κ. Βαλσαμίδης τόνισε ότι ο ίδιος ήταν παρών στις κινητοποιήσεις που έγιναν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, πιέζοντας στον βαθμό των δυνατοτήτων που είχε. «Είχαμε όμως μία κυβέρνηση που είχε τη βασική αρχή “Παρακαλώ περάστε”. Αυτή τη στιγμή έχουμε μία κυβέρνηση την οποία στήριξα και την πιστεύω που πρέπει να δώσει λύσεις. Άρα δικαιούμαι, χωρίς ακρότητες φυσικά και με επιχειρήματα να απαιτώ» σχολίασε, δεδομένης της στήριξης που παρείχε στην κυβέρνηση ως μέλος της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και ως υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πλαίσιο αυτό, και με δεδομένη τη μεγάλη απήχηση από τον κόσμο που τον στήριξε στις εκλογές, τόνισε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό της κοινωνίας. «Όταν οι συμπολίτες σου σε εμπιστεύονται, πρέπει να τιμάς αυτή την εμπιστοσύνη, είναι το ελάχιστο που πρέπει να κάνεις, πάντα με επιχειρήματα και με προτάσεις» επανέλαβε χαρακτηριστικά.

«Δεν υπάρχει σχεδιασμός»

«Ανακοινώθηκε σχεδιασμός αρχές Νοεμβρίου, όπου ο κόσμος θα κατανέμονταν σε κάθε νομό. Η θέση για κλειστή δομή ήταν μέσα στο πρόγραμμα το προεκλογικό της ΝΔ» τόνισε από την άλλη διαπιστώνοντας ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός αποσυμφόρησης. Αναφορικά με την «κλειστή δομή» ανέφερε ότι δεν μπορεί να υπάρξει, με βάση τα όσα γνωρίζουμε, για περισσότερες από 25 ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θύμισε την παρέμβασή του από τον περασμένο Οκτώβριο, παραθέτοντας την ανακοίνωση του Περιφερειάρχη, ο οποίος διεκδικούσε τρεις δομές για τα νησιά, επισημαίνοντας τη διαφωνία του στα περί «διεκδίκησης».

«Δεν πιστεύω ότι θα κλείσει η Μόρια», τόνισε.

«Τα νησιά μας δέχονται το βάρος της υποδοχής, δεν μπορεί να δέχονται και το βάρος της φιλοξενίας» και ό,τι συνεπάγεται αυτό για την ανάπτυξη, τις τοπικές οικονομίες, είναι ένα μήνυμα που κατά τη γνώμη του θα πρέπει να είναι βασικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτιμά επίσης ότι η αποσυμφόρηση δεν προχωρά γιατί ξεσηκώνονται όλες οι περιοχές της Ελλάδας όπου ακούγεται ότι θα εγκατασταθούν αιτούντες άσυλο.

Για την Περιφέρεια

Ο κ. Βαλσαμίδης επεσήμανε ότι πρέπει να προχωρήσουν τα έργα σε όλα τα νησιά, έργα που έχουν εγκριθεί ειδικά στη Λέσβο, τα 13 αθλητικά, η αντικατάσταση των ταρτάν στα στάδια της Μυτιλήνης και της Καλλονής, το πρασίνισμα των γηπέδων, το οδικό δίκτυο και άλλα. Επίσης πρόσθεσε ότι πρέπει να απορροφηθούν τα χρήματα του ΕΣΠΑ και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Πρότεινε επίσης να ζητηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών έξτρα πιστώσεις για να προσληφθούν εργαζόμενοι να στηρίξουν τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και ειδικότερα των δύο Δήμων.

«Κανένας δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνος του, όλοι έχουν να δώσουν κάτι στο περιφερειακό συμβούλιο και είμαστε όλοι διατεθειμένοι και όλες οι παρατάξεις να συμβάλλουν δημιουργικά» τόνισε σε σχέση με την Περιφερειακή Αρχή, υπονοώντας ότι δεν συνεργάζεται. Στον αντίποδα επεσήμανε ότι ο ίδιος μιλά με τις υπόλοιπες παρατάξεις και ειδικά τον κ. Παναγιώτη Χριστόφα.

Για τη συνεργασία του με τη Χριστιάνα Καλογήρου, επεσήμανε ότι «Μιλάμε με βάση τις υποχρεώσεις που έχει η κ. Καλογήρου. Προφανώς ο ρόλος της (σ.σ. ως Γενικής Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής)όπως καταλαβαίνετε σε κάποιες περιπτώσεις δεν είναι πολύ εύκολος. Ως αιρετός μιλάς πολύ πιο εύκολα σε σχέση με τον κυβερνητικό παράγοντα». Και πρόσθεσε ότι θεωρεί πως ο ρόλος τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο πρέπει να είναι εποικοδομητικός.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Μπακογιάννης και Κοσιώνη στην Αγιάσο

Δοκίμασαν λουκουμάδες στο κατάστημα της πρώην Προέδρου του χωριού Διαμάντως Ρουγκέλλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Ταγματάρχης Παπαγιάννης... ξανά στο Κιόσκι Μυτιλήνης

Άπαντες παρόντες στην πλατεία Ελευθερίας, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του νεκρού Διοικητή του Τάγματος των Λεσβίων στρατιωτών, στην πολύνεκρη Μάχη του Σκρά
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν πάει άλλο με αυτή την Ευρώπη»

Η βουλεύτρια του ΚΚΕ, Αφροδίτη Κτενά μιλά στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Ενημερώθηκε για εκπαιδευτικά θέματα του νομού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστή η Ζωοδόχου Πηγής τη Δευτέρα

Λόγω επισκευής βλάβης από τη ΔΕΥΑΛ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο 13ο μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας ο Περιφερειάρχης

Παρακολούθησε την παρουσίαση ψηφιακών εργασιών που πραγματοποίησαν μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Λέσβου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έλληνες και Τούρκοι, με προορισμό τον Μανταμάδο στη χάρη του Αρχαγγέλου

Χιλιάδες επισκέπτες καταφθάνουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας ακτοπλοϊκά στη Λέσβο για το πανυγήρι του Ταξιάρχη. Μεγάλο ενδιαφέρον και από τους Τούρκους επισκέπτες οι οποίοι μεταβαίνουν στο προσκύνημα για να δουν τα δρώμενα