× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μαγικές στιγμές στην Καραντώνη

Καλλιτεχνικά εργαστήρια της περιοχής στη Μυτιλήνη ενώθηκαν σε μία εκδήλωση που κέρδισε εκατοντάδες Μυτιληνιούς

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/5/2023

Μαγικές στιγμές στην Καραντώνη

Πολύτροπον και Σφομύλι και Τortuguita και aRtοποιώ, τέσσερα καλλιτεχνικά- παιδαγωγικά εργαστήρια της Καραντώνη στη Μυτιλήνη ένωσαν τις δυνάμεις τους και το αποτέλεσμα ήταν… μαγικό!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκατοντάδες Μυτιληνιοί και Μυτιληνιές πέρασαν από το άλλοτε σιωπηλό τις Κυριακές στενάκι, χτες 28/5, γέμισε ζωή, παιχνίδια, μουσικές και κεράσματα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να γράψουν, ζωγραφίσουν και βιβλιοδετήσουν ένα παραμύθι. Να δημιουργήσουν ένα κόσμημα ή να παίξουν λάστιχο ή κουτσό. Να μοιραστούν με τους υπόλοιπους ένα μικρό κέρασμα, να ακούσουν μουσική και να ζήσουν με όλες τις αισθήσεις τους τη χαρά της συνεύρεσης, όπως παλιά, στη γειτονιά.

«Ξέρετε μέσα από όλο αυτό έμαθα πως ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα και όσα εμπόδια και να βγουν μπορούμε να τα νικήσουμε. Μόνοι μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διότι βγήκαν λίγα εμπόδια αλλά δεν μας σταμάτησαν διότι κανένας και τίποτα δε μπορεί να σταματήσει τα όνειρα των καλλιτεχνών. Είμαι πολύ χαρούμενη που το aRtοποιώ ανήκει σε αυτή τη γειτονιά και έχει αυτούς τους όμορφους χώρους τέχνης με τους όμορφους ανθρώπους τους για γείτονες. Και έχουμε οράματα και για το μέλλον...» τόνισε η στιχουργός, συγγραφέας, Ντέπη Χατζηκαμπάνη.

«Η γειτονιά είναι δρόμος. Είναι σπίτια, φάτσες, μυρωδιές, ήχοι και χρώματα. Είναι καλημέρες, στραβομουτσουνιάσματα, χαμόγελα, ψίθυροι πίσω απ’ τις γρίλιες αλλά κυρίως είναι το “δίπλα είμαι αν με θες”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η γειτονιά δεν είναι δρόμος. Η γειτονιά είναι αίσθηση. Και την έχουμε ξεχάσει.

Ο δρόμος δεν έχει πια χώμα κι εμείς έχουμε οθόνες στα πρόσωπα. Τα παιδιά παίζουν με κουμπάκια και όχι με μπάλες, λάστιχα και τρεχάλα. Το “έλα, φτιαχνω καφέ” έχει γίνει “να κανονίσουμε να τα πούμε” που ποτέ δεν γίνεται.

Μας λείπει η “γειτονιά” και γι’ αυτό είπαμε να ξαναθυμηθούμε αυτή την αίσθηση και να την ξαναζωντανέψουμε. Να γνωριστούμε» ανέφερε η δημιουργός, Φερενίκη Τσαμπαρλή από το «Πολύτροπον».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ