× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Με επιτυχία για 10η φορά το Brevet 200ων χιλιομέτρων στο νησί της Λέσβου

Από τον ποδηλατικό σύλλογο Λέσβου

Δημοσίευση 28/5/2023

Με επιτυχία για 10η φορά το Brevet 200ων χιλιομέτρων στο νησί της Λέσβου

Με επιτυχία και για 10η φορά διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία Brevet στη Λέσβο (σε διοργάνωση Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου) Brevet 200ων χιλιομέτρων στο νησί της Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα Brevet είναι ποδηλατικές διοργανώσεις ποδηλατικού τουρισμού, που αποτελούν τη χρυσή ευκαιρία για αθλητές ποδηλασίας μεγάλων αποστάσεων, να γνωρίσουν ένα νέο μέρος, ένα νησί ολόκληρο σε μία μέρα. Οι διοργανωτές σύλλογοι πρέπει να συνδυάσουν τα ωραιότερα μέρη του τόπου τους, κάθε φορά διαφορετικά, με μια ήπιας δυσκολίας διαδρομή, συνήθως πριν το καλοκαίρι.

Η μεγάλη ευκαιρία για τον ποδηλατικό Σύλλογο του νησιού, να προβάλει τις ομορφιές της Λέσβου στους ποδηλατικούς τουρίστες, επετεύχθει με τον καλύτερο τρόπο. Αθλητές από Ξάνθη, Σέρρες, Ηράκλειο, Ελευσίνα, και μέσα από τη Λέσβο, Καλλονή, Στύψη, Πληγώνι, Δάφια και Μυτιλήνη πλαισίωσαν τις 30 συμμετοχές που εκκίνησαν το 200άρι (χλμ) της Λέσβου.

Η διοργάνωση ακολουθεί τα γαλλικά πρότυπα ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού με υλοποίηση της διοργάνωσης στα πλαίσια της Brevet Randonneurs Mondiaux και Audax Club Parisien υπό την επίβλεψη του Brevet Randonneurs Greece και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου UNESCO Global Geopark.
Από τους 30 που πήραν εκκίνηση, τερμάτισαν εντός χρόνου 22 ενώ 8 ήταν αυτοί που εγκατέλειψαν την προσπάθεια.

Η διαδρομή καλύφθηκε σε 7 ώρες και 3 λεπτά έως και 12 ώρες και 22 λεπτά. Οι εντυπώσεις των συμμετεχόντων ήταν οι καλύτερες κι ευχόμαστε σε όλους καλή ξεκούραση, καλή αποκατάσταση και καλή επιστροφή στον τόπο τους.
Το ΔΣ του ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου θέλει να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντας και ιδιαίτερα όλους αυτούς που συνδύασαν τις διακοπές τους με την συμμετοχή τους στο Brevet μας. Επίσης τις επιχειρήσεις και συλλόγους που βοήθησαν στα σημεία ελέγχου και συγκεκριμένα, το Μουσικό καφενείο (εκκίνηση-τερματισμό), το Κέντρο Επίπλου Χαλκοδαίμων στην Καλλονή(1ο Control), το Parasol Beach Bar στην Σκάλα Ερεσού (2ο Control) και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Στύψης στη Στύψη (3ο Control). Τέλος ευχαριστούμε το Ούζο Veto και το Οικογενειακό Αγρόκτημα Λέσβου Τεπές για τα αναμνηστικά προϊόντα που δόθηκαν στους συμμετέχοντες. Φυσικά για μια ακόμη φορά όλη η διοργάνωση έγινε χάρη στην στήριξη των χορηγών μας, Eco Technology by Korakas GROUP, Δημήτρης Ευστρ. Κατζουρίδης, Χρωματοπωλείο ΜΑΝΙΑΤΕΛΛΗΣ, Elysion Hotel, Anagno Cycles, Ticket2Ride, Ζαχαροπλαστείο Γαρδένια, BIKE Service, Kassimatis Cycling, Peugeot Μυρσινιάς ΑΒΕΕ.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο Βοοκ and Art

H γνωστή θεατρολόγος-ηθοποιός θα βρίσκεται εκεί για να παίξει με τα παιδιά, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεατρικά παιχνίδια βασισμένα στα βιβλία της
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στο βάθρο της Σπερχειάδας ποδηλάτες της Λέσβου

Μεγάλες επιτυχίες για μια ακόμη φορά πέτυχε η αποστολή αθλητών ορεινής ποδηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Bόλτα στο σπήλαιο του Αγίου Φίλιππου στο φαράγγι της Θερμής

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
ΓΕΥΣΗ

Platinum διάκριση για το Ούζο Βαρβαγιάννη

Στα Chefs’ Choice Awards 2024
ΑΤΖΕΝΤΑ

5η Ποδηλατάδα για τον Αυτισμό

Την Κυριακή 14 Απριλίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Φροντίδα του Δάσους με τον Δήμο Μυτιλήνης

Δράσεις εκπαίδευσης και καθαρισμού στην περιοχή «Τσίγκος» για παιδιά και μεγάλους
ΑΤΖΕΝΤΑ

Παιδικές χαρές του κόσμου για τα παιδιά της Κένυας

Πασχαλινό μπαζάρ από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πασχαλινό πρόγραμμα για παιδιά στο «Λευκό Χαρτί»!

Κατασκευές, ιστορίες και παιχνίδι