× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Εεεε Μτζούρ’... που πήγε η Βάστρια;

Ούτε λέξη για τη νέα δομή στην περιοδεία Μητσοτάκη, με τον Κώστα Μουτζούρη να λέει ένα μεγάλο «ευχαριστούμε» για την ακολουθούμενη πολιτική στο μεταναστευτικό η οποία ακούστηκε ως... «συγνώμη» για τα μέχρι τώρα πεπραγμένα του

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/5/2023

Εεεε Μτζούρ’... που πήγε η Βάστρια;

Ένα φάντασμα πλανιόταν πάνω από τη Λέσβο σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψης Μητσοτάκη. Το φάντασμα της Βάστριας. Της υπό ολοκλήρωση νέας δομής στη βόρεια Λέσβο την οποία όμως κανένας, από τον Πρωθυπουργό μέχρι τον τελευταίο Γενικό Γραμματέα από το σύνολο των περίπου 20 κυβερνητικών στελεχών που ήρθαν στο νησί, δεν κατονόμασε. Δεν αναφέρθηκε καν έμμεσα σε αυτήν. Το όνομα Βάστρια ήταν και παραμένει και θα παραμένει εσαεί, σαν τα κάρβουνα. Ανάμενα καίνε και σβηστά μουτζουρώνουν...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και μπορεί την Παρασκευή να παρουσιάστηκε σαν κυβερνητικό έργο του μέλλοντος η ολοκλήρωση του 6ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης η οποία – επιτέλους – βαδίζει προς ολοκλήρωση ή ο λάκκος στα Θέρμα που ΘΑ γίνει κολυμβητήριο, αλλά για τη δομή των πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ δεν ειπώθηκε λέξη. Ο λόγος προφανής.

Αν 300 εκατομμύρια ευρώ έχει σχεδιαστεί να δοθούν σε όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου με ωφελουμένους από αυτά όλους τους ανθρώπους τους και μάλιστα σε βάθος οκταετίας και κάπου 90 εκατομμύρια δίνεις μοναχά για τη δομή της Βάστριας ευνόητο είναι να αναρωτηθεί κανείς. Το αντίστοιχο έργο των 90 εκατομμυρίων για τη Λέσβο της χειμάζουσας οικονομίας και της διατάραξης του κοινωνικού ιστού ως αποτέλεσμα της διχαστικής πολιτικής που ακολούθησαν τα σημερινά κυβερνητικά τοπικά στελέχη, που είναι; Ποιο είναι αυτό το έργο των 90 εκατομμυρίων ευρώ;

Η νέα κλειστή ελεγχόμενη δομή, η διαδικασία της δημιουργίας της και προπάντων η κατασκευή της με το έτσι θέλω κόντρα στη βούληση της τοπικής κοινωνίας, προκαλεί και ξυπνά μνήμες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μνήμες απόβασης ΜΑΤ, μνήμες Καράβας και συγκρούσεων και ξυλοδαρμών πολιτών, μνήμες απόκρουσης αποβίβασης μηχανημάτων, μνήμες διαδηλώσεων, μνήμες όλων αυτών που... καλύφθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής στο Επιμελητήριο Μυτιλήνης με ένα ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ «ευχαριστούμε» από τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη.

Είπαμε πριν για τα κάρβουνα, που ανάμενα καίνε και σβηστά μουτζουρώνουν... Δε θυμήθηκα μόνο για αυτόν το λόγο τον κ. Μουτζούρη. Του ανθρώπου, του οποίου το άστρο έλαμψε όχι από το σχεδιασμό και την υλοποίηση, τη διεκδίκηση αν θέλετε, της αναπτυξιακής πορείας του τόπου αλλά από την «επαναστατική» του δράση ενάντια στην κατασκευή της υπερδομής. Της όποιας υπερδομής, στη Καράβα, στη Βάστρια. Ο Μουτζούρης έγινε αυτό που είναι, στις συγκεντρώσεις, στις μάχες ενάντια στις υπερδομές, στα λιμάνια της Χίου και της Μυτιλήνης, στα Μεστά και στα βουνά της Καράβας, στην πύλη του στρατοπέδου της Παγανής, στις πλατείες... οπουδήποτε.

Από το «να και αν είναι οργισμένος ο Πρωθυπουργός...» και τα «η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ανεπιθύμητη στη Λέσβο» μέχρι το χθεσινό «ευχαριστούμε» που ακούστηκε ως ένα ηχηρό «συγνώμη» δεν κύλησε πολύς χρόνος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και άπαντες όσοι παρακολουθήσαμε και καταγράψαμε τα γεγονότα παρακολουθούμε και καταγράφουμε και τις σημερινές οβιδιακές μεταμορφώσεις του κ. Μουτζούρη, τον ακούσαμε να λέει απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό στην αίθουσα του Επιμελητηρίου χθες το μεσημέρι: «Η εφαρμοζόμενη πολιτική για το μεταναστευτικό ζήτημα κύριε Πρόεδρε είναι ενδεδειγμένη, γνωρίζετε ότι την επικροτεί όλος ο λαός του βορείου Αιγαίου κι εγώ προσωπικά που γνωρίζετε πόσο είχα ξιφουλκήσει σε κάποιο διάστημα... και ευχαριστούμε».

Ακολούθησε ένα έντονο, όχι από τα συνηθισμένα – χαμόγελο του Πρωθυπουργού.
Όσοι καθόταν από την πλευρά της αίθουσας που μπορούσαν να το δουν αυτό το χαμόγελο «πάγωσαν». Τέτοιο χαμόγελο αυτεπιβεβαίωσης του Μητσοτακέϊκου δεν πρέπει να είχε κανείς τους ξαναδεί.

Η άλλη πλευρά του αμφιθεάτρου ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Επικρότησαν το «συγνώμη» Μουτζούρη, κάποιοι εξέλαβαν την όλη διαδικασία ως χρίσμα του κυβερνητικού κόμματος προς το γαλάζιο με αποχρώσεις ανεξαρτησίας (!) Περιφερειάρχη.

Κάποιοι, ελάχιστοι, μονολόγησαν «Εεεε Μτζούρ’...».Σιγά σιγά μην ακουστούν και κόψει το αυγολέμονο. Το αυγολέμονο λέμε. Γιατί το φαγητό ακόμα να φανεί «εις τας νήσους» που λέει ο Περιφερειάρχης.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ