× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συνάντηση Μάγδας Τούφου με τον Κωνσταντίνο Γκατζιώνη

Συνεχίζεται η προεκλογική δραστηριότητα της υποψήφιας βουλεύτριας του Νομού Λέσβου με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/5/2023

Συνάντηση Μάγδας Τούφου με τον Κωνσταντίνο Γκατζιώνη

Με τον Πρόεδρο του Τμήματος Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής τουΠανεπιστημίου Αιγαίου, κοΚωνσταντίνο Γκατζιώνη, συναντήθηκε η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μαγδαληνή Τούφου, κάνοντας την ακόλουθη δηλωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είχα την τιμήνα γίνω δεκτή από τον κο Γκατζιώνη και να τύχω αναλυτικής ενημέρωσης για τη λειτουργία του ΤΕΤΔ, να ακούσω τους προβληματισμούς τηςπανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και τον σχεδιασμό για το μέλλον. Ειδικά τώρα που έχει ανοίξει η μεγάλη συζήτηση για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, για τον δημόσιο χαρακτήρα της και τοντρόπο με τον οποίο πρέπει οι πολιτικοί και τοπικοί φορείς τωννησιών της Λέσβου και της Λήμνου να υψώσουμε «τείχος προστασίας» στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Η στήριξη του ΠΑΣΟΚ θεωρείται δεδομένη αφού στις προγραμματικές προτεραιότητες μας, όπως αυτές ανακοινώθηκαν από τον Πρόεδρο μας, Νίκο Ανδρουλάκη, συμπεριλαμβάνεται η στήριξη του δημοσίου χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και ιδιαίτερα των Περιφερειακών.

Από την ενημέρωση που είχα από τον κοΓκατζιώνη προκύπτει ότι :

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-Με την εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής και τη μείωση του αριθμού των εισακτέων ανά έτος, είναι πλέον ανησυχητικά μικρός ο αριθμός των φοιτητών που εγγράφονται στη Λήμνο.
-Παραμένει στην ατζέντα συζήτησης και διεκδίκησης η ίδρυση και δεύτερου Τμήματος ώστε να έχουμε Σχολή στη Λήμνο.
-Η ίδρυση πολλών πανεπιστημιακών τμημάτων στην ηπειρωτική χώρα επηρεάζει αρνητικά την ανταγωνιστικότητα νησιωτικών και απομακρυσμένων τμημάτων.
Παρά τα προβλήματα, η κοινωνία των νησιών μας στη Λέσβο και στη Λήμνο συνεχίζει να στηρίζει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ενώ είναι υποχρέωση των τοπικών φορέων και κυρίως των βουλευτώννα απαιτήσουμε την ενίσχυση του Ιδρύματος.
Επειδή, από το πρόγραμμα της ΝΔ συμπεραίνουμεότι περισσότερο τους ενδιαφέρει η ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων παρά η θωράκιση και αναβάθμιση των δημόσιων και καταλαβαίνουμε ότι τα Πανεπιστήμια που θα κινδυνεύσουν πρώτα θα είναι εκείνα που δεν θα πληρούν τα ιδιωτικό-οικονομικά κριτήρια και που θα έχουν απαξιωθεί, εξαιτίας της χαμηλή ζήτησης.

Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Λέσβο, δεν βρήκε μια λέξη να πει για να στηρίξει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και εξήγγειλε μόνο κτιριακές υποδομές, κάποτε στο μέλλον.

Ας συγκρίνουν οι πολίτες των νησιών μας, τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν, και τη διαχρονική συμβολή που είχε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην ανάπτυξη και την ευημερία των τοπικών κοινωνιών από την ίδρυση του,εδώ και τέσσερις σχεδόν δεκαετίες.

Στην ευαίσθητη, εθνικά, περιοχή μας δεν πρέπει να επιτρέψουμε την υποβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά να ζητήσουμε επιτακτικά τον εκσυγχρονισμό, την εξωστρέφεια, την προσέλκυση νέων φοιτητών και την γενναία χρηματοδότηση του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ