× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η Μάγδα Τούφου δίπλα στους ηλικιωμένους της Λήμνου

Η υποψήφια βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ επισκέφθηκε το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στα Καμίνια

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/5/2023

Η Μάγδα Τούφου δίπλα στους ηλικιωμένους της Λήμνου

To Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), στα Καμίνια της Λήμνου, επισκέφθηκε η υποψήφια βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Μάγδα Τούφου συνοδευόμενη από την δημοτική σύμβουλο, Αθηνά Τζαννέτου-Γιαρμαδούρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ανακοίνωσή της η κ. Τούφου σημειώνει μεταξύ άλλων ότι το συγκεκριμένο κέντρο είναι μια κοινωνική δημοτική δομή που έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά της.

«Στα ακριτικά νησιά μας, αυτές οι δομές παίζουν σπουδαίο ρόλο στην άρση της απομόνωσης των ηλικιωμένων, στην κοινωνικοποίηση τους και στην ομαλή εξέλιξη της εύθραυστης ψυχικής υγείας τους. Οφείλουμε όλοι να τις θέσουμε στιςπροτεραιότητες μας, με όση δύναμη και επιρροή διαθέτει ο καθένας μας.

Έχοντας διατελέσει για 5 χρόνια πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λήμνου και με την εμπειρία που αποκόμισα από την θητεία μου αυτή, πιστεύω ότι ήρθε πλέον η στιγμή, η πολιτεία να εντάξει τις δομές φροντίδας των ηλικιωμένων στο κέντρο της κοινωνικής της πολιτικής, βοηθώντας τους Δήμους με όλα τα μέσα για την λειτουργία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να φροντίσει για την περαιτέρω ανάπτυξη των υπηρεσιών τους προς τους ηλικιωμένους ωφελούμενους, με την αδιάλειπτη χρηματοδότηση τους. Είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι οι Δήμοι μόνοι τους, πασχίζουν να διατηρήσουν υψηλό το επίπεδο παροχών αλλά οι πόροι τους δεν επαρκούν. Τέλος, ακολουθώντας το διοικητικό παράδειγμα και το νομικό πλαίσιο του προγράμματος "Βοήθεια στο σπίτι", ήρθε η ώρα να απαιτήσουμε τη μονιμοποίηση των εργαζομένων, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ενώ δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να επιτευχθεί το αποτέλεσμα που όλοι θαυμάζουμε και καμαρώνουμε.

Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο του ΟΚΠΑ, κο Παναγιώτη Μουστάκα και την Αντιπρόεδρο, κα Ιωάννα Διαματάρη για την θερμή υποδοχή που μου επιφύλαξαν, την Προϊσταμένη της δομής, κα Βαρβάρα Στασινού και τις κυρίες Σοφία Ξένου και Μαρία Μαυρολάμπαδου για την φιλοξενία.

Ευχαριστώ, τέλος τους ωφελούμενους του ΚΗΦΗ για την αγάπη τους και τις πολύτιμες ευχές τους». 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ