× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πώς κρίνεται η θητεία του Κώστα Μουτζούρη, τι θα ψηφίσουν οι πολίτες;

Δημοσκόπηση για τις 13 Περιφέρειες της χώρας, δείχνει τάσεις που διαμορφώνονται και στην Περιφέρεια βορείου Αιγαίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/5/2023

Πώς κρίνεται η θητεία του Κώστα Μουτζούρη, τι θα ψηφίσουν οι πολίτες;

Οι εθνικές εκλογές μπορεί να μονοπωλούν το ενδιαφέρον αυτές τις ημέρες, ωστόσο, οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου αποτελούν σταθμό για τη χώρα. Μια δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Good Affairs καταγράφει τις τάσεις που επικρατούν στις 13 Περιφέρειες της χώρας μεταξύ των οποίων και η Περιφέρεια βορείου Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν οι πολίτες θα ξαναψήφιζαν τον νυν περιφερειάρχή τους, πως κρίνουν τη θητεία του αλλά και αν η καλή ή κακή επίδοση του περιφερειάρχης κάθε περιοχής θα επηρεάσει την ψήφο στις εθνικές κάλπες.

Η έρευνα έγινε σε δείγμα 8.486 πλήρως απαντημένων ερωτηματολογίων την περίοδο 19-26 Απριλίου.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι για τους περισσότερους περιφερειάρχες η θητεία κρίνεται αρνητικά από τους πολίτες και είναι μεγαλύτερο το ποσοστό αυτών που δεν θα τους ξαναψήφιζαν από εκείνους που θα τους στήριζαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανεργία, οδικό δίκτυο, ακρίβεια είναι τα κυριότερα προβλήματα για τις περιφέρειες με εξαίρεση στο Βόρειο Αιγαίο που κυριαρχεί το μεταναστευτικό.Παράλληλα, σε συντριπτικό ποσοστό οι πολίτες ζητούν όριο θητειών για τους περιφερειάρχες ενώ οι περισσότεροι τονίζουν ότι δεν θα επηρεαστεί η ψήφος τους στις εθνικές εκλογές από την καλή ή κακή πορεία των περιφερειαρχών.

Αρνητικό κλίμα για τον Κώστα Μουτζούρη

Τα αποτελέσματα της έρευνας για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αναφέρουν τα παρακάτω:
- Αρνητικά κρίνει τη θητεία του περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη το 42,1% καθώς 24,6% λέει ότι ήταν κακή και το 17,5% πολύ κακή. Καλή ή πολύ καλή λέει το 35,2%.
- Πάνω από τους μισούς ερωτώμενους στην έρευνα (ποσοστό 54,4%) λέει μάλλον ή σίγουρα ότι δεν θα ξαναψήφιζε τον κ. Μουτζούρη ενώ 27,9% ότι θα ψήφιζε σίγουρα ή μάλλον.
- Το 55,9% λέει ότι δεν θα επηρεάσει η κακή ή καλή επίδοση του περιφερειάρχη την ψήφο στις εθνικές εκλογές ενώ το 40,4% ότι θα την επηρεάσει.
- Το 69,5% λέει ότι πρέπει να υπάρχει ορισμένο όριο θητειών ενώ το 24,9% όχι.
- Το 81,9% ζητά ευρύτερες συγκλίσεις στο πρόσωπο του υποψηφίου και μόλις 12,3% να εκφράζει τον κομματικό του φορέα.
- Το μεταναστευτικό/προσφυγικό όπως αναμενόταν είναι το βασικό πρόβλημα για το 37% των πολιτών στο Βόρειο Αιγαίο και ακολουθεί το 14,2% η ανεργία και το 14% η ακρίβεια.

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ