× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Δεν είμαστε κομματικά στρατιωτάκια κανενός»

Καταγγέλλει εμμέσως την «Πυξίδα» ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/12/2019

«Δεν είμαστε κομματικά στρατιωτάκια κανενός»
' χρόνος ανάγνωσης

Καταγγέλλει εμμέσως χωρίς να κατονομάζει τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Με πυξίδα τον Πολίτη» ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης, για την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι πρώτοι κατηγορώντας τους φορείς, μεταξύ άλλων και τον Εμπορικό Σύλλογο Μυτιλήνης ότι δεν διοργάνωσαν εκείνοι κινητοποίηση, επειδή τους τράβηξαν το αυτί οι σημερινοί κυβερνώντες.

Θυμίζουμε ότι και το Επιμελητήριο αντέδρασε στην ανακοίνωση της Πυξίδας, με τον πρόεδρο Βαγγέλη Μυρσινιά να είναι έξαλλος (εδώ το απόσπασμα)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, ο Εμπορικός Σύλλογος αναφέρει:

«Απίστευτο θράσος πρέπει να διαθέτουν κάποιοι που κατηγορούν τον Εμπορικό Σύλλογο Μυτιλήνης, ως ελεγχόμενο από πολιτικές και πολιτικούς. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εδώ είναι που ταιριάζουν  παροιμίες όπως «Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι» και «φωνάζει ο κλέφτης να φύγει ο νοικοκύρης».

Μας κατηγορούν οι κύριοι υπεύθυνοι που με τις ανεκδιήγητες κυρίες «Τασίες» και άλλους, άνοιξαν την πόρτα στον χείμαρρο των μεταναστών και της μαύρης οικονομίας και παρανομίας των ΜΚΟ  και τώρα έχουν προτάσεις και αιτήματα για να λυθεί το μεταναστευτικό. Για να σοβαρευτούμε λοιπόν:

1)Ο Εμπορικός Σύλλογος κλήθηκε να συμμετάσχει σε μια απεργία αποφασισμένη για καθορισμένη πολύ κοντινή ημερομηνία και όχι να την οργανώσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

2)Προς χάριν της ομοψυχίας και της ομοφωνίας των παραγόντων του νησιού, είπαμε καταρχήν ΝΑΙ αλλά όταν διαπιστώσαμε ότι οι κινητοποιήσεις ήταν μια συνέντευξη τύπου χωρίς ούτε καν μια συγκέντρωση μουδιάσαμε και μπήκαμε και εμείς στο κλίμα της απροθυμίας των συλλόγων και φορέων ΟΛΩΝ των νησιών, αποσύροντας την συμμετοχή μας, αφού αυτό ζήτησαν ΟΛΟΙ οι επαγγελματικοί φορείς ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ.

3)Κρίναμε προς χάριν της ενότητας, και για να αποφευχθούν εντάσεις ότι δεν θα έπρεπε να συμμετέχουμε στην συνέντευξη τύπου, αφού έτσι κι αλλιώς δεν εξυπηρετούσε τον σκοπό για τον οποίο οργανώθηκε.

Διαβεβαιώνουμε λοιπόν τους κακόπιστους κριτές μας, ότι ο Εμπορικός κόσμος της πόλης δεν έχει καμιά πολιτική εξάρτηση από κανένα χώρο και μάταια κάποιοι προσπαθούν να κολλήσουν ταμπέλες και να διχάσουν, κατά την πάγια τακτική τους , τους φορείς, τους συλλόγους και την κοινωνία. Είμαστε αυτόφωτοι, αγωνιστές της καθημερινότητας και προσφέρουμε στην οικονομία του τόπου, και όχι κομματικά στρατιωτάκια κανενός, όπως άλλοι.

Δηλώνουμε παρόντες μαζί με τους άλλους φορείς και συλλόγους και έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να αγωνιζόμαστε να διεκδικούμε και να κερδίζουμε.»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Δε τα κατάφερε το δελφίνι στον Γαβάθα

Όλο το ιστορικό της τετραήμερης επιχείρησης του «ΑΡΙΩΝ» και δεκάδων εθελοντών για τη σωτηρία δελφινιού στη Γαβαθά
ΧΩΡΙΑ

Σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος στην Ευρειακή, εξαιτίας του έντονου κυματισμού

Το νερό της θάλασσας βγαίνει στο οδόστρωμα και κυριολεκτικά σκεπάζει τους οδηγούς που κινούνται στον κεντρικό δρόμο
ΥΓΕΙΑ

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λέσβου, μπροστά για την οδική ασφάλεια

Σημαντική δράση πρόληψης την Τρίτη στις 8.30 το βράδυ στην πλατεία Κυπρίων Πατριωτών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Υπόμνημα στον Υπουργό παρέδωσαν Πατερέλλης και Πιτσιλαδής για τη Νότια Παράκαμψη

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Χρίστου Δήμα στη Λέσβο. Η Πρωτοβουλία πολιτών για την υλοποίηση του έργου ζητά την οριστικοποίηση της μελέτης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Στη συγκέντρωση για την Παλαιστίνη και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Αυγούστου , στις 7:30 το απόγευμα στο άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας στη Μυτιλήνη
ΑΤΖΕΝΤΑ

Αναβολή της εκδήλωσης «ο Μύθος της Νυφίδας»

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί τελικά την Πέμπτη 14 Αυγούστου
ΧΩΡΙΑ

Μαγικό Σαββατοκύριακο στη Δρώτα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδλώσεις του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου «Η Δρώτα» στις 2 και 3 Αυγούστου
ΧΩΡΙΑ

Το πρώτο αντάμωμα των Απανταχού Μιστεγνιωτών

Η εκδήλωση, συνδιοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Οι Μυστεγνιώτες» και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τα λόγια είναι φτωχά για την απώλεια»

Συλλυπητήριο μήνυμα του Χαράλαμπου Αθανασίου και της συζύγου του, προς το ζεύγος Σαμαρά για την ξαφνική απώλεια της κόρης τους Λένας
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Δεν θα μας ξεκληρίσετε!»

Η παρουσία του Υπουργού Υποδομών στο έργο της ΑΚΤΩΡ πυροδότησε έντονες αντιπαραθέσεις με αγρότες και κτηνοτρόφους, ενώ παραμένουν αναπάντητα τα κρίσιμα ερωτήματα που έχει θέσει ο πρώην Κοινοτάρχης Αγίας Παρασκευής
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Σφυρίζει αδιάφορα το υπουργείο Υποδομών για το δρόμο Καλλονής‑Σιγρίου

Ο υπουργός Μεταφορών Χρίστος Δήμας με σημερινές δηλώσεις μεταθέτει την ευθύνη στην Περιφέρεια – Ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης απαντά ότι το Υπουργείο έχει την αρμοδιότητα και οφείλει να αναλάβει δράση.
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Νέα Αριστερά καλεί σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση για την Παλαιστίνη

Την Κυριακή 10 Αυγούστου στις 7:30 μ.μ στο Πάρκο Μικρασιάτισσας Μάνας στη Μυτιλήνη