× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Το μόνο που τους νοιάζει είναι να τελειώσουν τη Βάστρια»

Η κυβερνητική άρνηση της ανανέωσης του πιλοτικού προγράμματος γρήγορης έκδοσης βίζας βραχείας διαμονής 15 ημερών στις Πύλες Σένγκεν στα νησιά υπονομεύει τον τουρισμό και στη Λέσβο. Ανακοίνωση της Κίνησης «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/4/2023

«Το μόνο που τους νοιάζει είναι να τελειώσουν τη Βάστρια»

Την ίδια ώρα που όλη η Λέσβος συζητά το τετραήμερο που πέρασαν περισσότεροι από 2000 Τούρκοι τουρίστες στο νησί με αφορμή τη θρησκευτική γιορτή του μπαϊραμιού και σε τι αυτό μεταφράστηκε για την τοπική οικονομία και το Υπουργείο Εξωτερικών δια του Αναπληρωτή Υπουργού Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη απάντησε αρνητικά στην εκ νέου έγκριση του πιλοτικού προγράμματος ταχείας έκδοσης βίζας βραχείας διαμονής 15 ημερών (Visa Schengen) στις Πύλες Εισόδου Σένγκεν του Ανατολικού Αιγαίου. Κι αυτό επίσημα με αφορμή την κοινοβουλευτική αναφορά που κατέθεσε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αφορμή αυτήν την εξέλιξη και την ώρα που οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς όπως η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση «είναι αλλού» με ανακοίνωση της παρεμβαίνει η Κίνηση Πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο» εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια της για τις πρόσφατες εξελίξεις που όπως σημειώνει «υπονομεύουν τις προσπάθειες επανεκκίνησης των εμπορικών και τουριστικών σχέσεων με λαούς που παραδοσιακά συγκαταλέγουν τα νησιά μας στους προορισμούς μείζονος ενδιαφέροντος τους».

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται πως «ως Κίνηση Πολιτών με παράδοση 25 χρόνων, δραστηριοποιούμαστε μεταξύ άλλων στην ενίσχυση της εξωστρέφειας, εκφράζοντας επιθυμίες και προωθώντας συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας. Θεωρούμε ότι η απάντηση της Κυβέρνησης όχι μόνο δεν ικανοποιεί μια βασική ανάγκη των ακριτικών νησιών, αλλά έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από πολιτικές αποφάσεις που συνολικά βυθίζουν τον τόπο μας ολοένα και περισσότερο στον μαρασμό».

Όπως η «Συνύπαρξη» τονίζει «γίνεται ξεκάθαρο πλέον ότι δεν υφίσταται άλλο θέμα ικανό για να στρέψει το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης στη Λέσβο, εκτός από την περάτωση του έργου κατασκευής της υπερδομής “φιλοξενίας” προσφύγων-μεταναστών στη Βάστρια και την περισυλλογή ψήφων ενόψει των επερχόμενων εκλογών από μια μερίδα πολιτών που επιδιώκουν τον απομονωτισμό. Δεν συμμεριζόμαστε το όραμα της Κυβέρνησης για ακριτικά νησιά που θα λειτουργήσουν ως φυλακές ανθρωπίνων ψυχών, με απώτερο σκοπό την απομάκρυνση του προβλήματος των προσφυγικών - μεταναστευτικών ροών από τα αστικά κέντρα και μετάθεσής του στην παραμεθόριο».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Εμείς επιδιώκουμε την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, την επιχειρηματική εξωστρέφεια και τη δημιουργία ελκυστικών τουριστικών προορισμών στο Ανατολικό Αιγαίο που μόνο να επωφεληθούν μπορούν από τη διευκόλυνση των μετακινήσεων δια της ενεργοποίησης των διαδικασιών έκδοσης Visa Schengen. Προς αυτήν την κατεύθυνση δεν θα σταματήσουμε να προσπαθούμε παρά τα όσα εμπόδια θέτει με την απάντηση του το Υπουργείο Εξωτερικών και ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Μ. Βαρβιτσιώτης.».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανοιξη στις τιμές του ελαιολάδου ξανά

Ισπανικό σάλπισμα ανόδου των τιμών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Η αγορά της Μυτιλήνης περιμένει...«Ανάσταση», τη Μεγάλη Εβδομάδα

Υποτονική είναι η κίνηση στα καταστήματα της πόλης παρά το γεγονός ότι είμαστε μια ανάσα πριν το Πάσχα. Στα δώρα και στις επιδοτήσεις που πληρώνονται από βδομάδα, εναποθέτουν οι έμποροι τις ελπίδες τους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εφτασαν οι πρώτοι Ολλανδοί στη Λέσβο

Προσγειώθηκε η πρώτη πτήση τσάρτερ της TUI στο Αεροδρόμιο Οδυσσέας Ελύτης
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το προφίλ του Τούρκου τουρίστα στο Βόρειο Αιγαίο

Ο υψηλός πληθωρισμός στην Τουρκία έχει μειώσει την καταναλωτική δαπάνη των επισκεπτών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ