× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Πυρ» κατά της διαδικασίας επιλογής Διευθυντών

Η ΕΛΜΕ Λέσβου καταγγέλλει τα όσα έγιναν και υποστηρίζει ότι «δυστυχώς δικαιώθηκε». Πλήρης επιβεβαίωση των αποκαλυπτικών ρεπορτάζ του «Ν»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/4/2023

«Πυρ» κατά της διαδικασίας επιλογής Διευθυντών
φωτογραφία αρχείου
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Με ανακοίνωση του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Λέσβου επανέρχεται μετά και την ανάρτηση των τελικών πινάκων επιλογής Διευθυντών στα σχολεία και οι οποίοι όπως τονίζεται «επιβεβαίωσαν την προειδοποίηση μας για διαδικασία που έχει μετατραπεί σε φυτώριο που μπορούν ν’ ανθίσουν κάθε είδους κεκαλυμμένες αυθαιρεσίες. Κάτι το οποίο επισημάναμε κατά την παρέμβαση του Διοικητικού Συμβουλίου στο Συμβούλιο Επιλογής την πρώτη μέρα των συνεντεύξεων, προειδοποιώντας ότι θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και δυστυχώς –αλλά αναμενόμενα- επιβεβαιωθήκαμε».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λέσβου «οι καταγγελίες προς το σωματείο αναφέρουν σοβαρότατες παρεμβάσεις και χειραγώγηση αποτελεσμάτων, ενώ η μελέτη του τελικού πίνακα μοριοδότησης δείχνει την βάση αυτών των καταγγελιών. Η σύγκριση της ήδη προβληματικής βαθμολόγησης -όπως είχαμε τονίσει- των τυπικών προσόντων (δεκάδες ενστάσεις και αναγνώριση σε ύστερο χρόνο, απόρριψη πραγματικών τυπικών προσόντων χωρίς αιτιολόγηση) και του τελικού βαθμού μετά τη συνέντευξη είναι εξοργιστική και βρίθει «ανεξήγητων» αποκλίσεων. Κραυγαλέες περιπτώσεις διαφοροποιήσεων στην τελική κατάταξη υποψηφίων, μπορούν να αποσαφηνιστούν και να εξηγηθούν, μόνο από τις καταγγελίες για προμελετημένη χειραγώγηση για τον διαμοιρασμό των θέσεων ευθύνης, με κριτήρια που καμία σχέση δεν έχουν με τα διοικητικά και παιδαγωγικά προσόντα των υποψηφίων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ Λέσβου από τη σύγκριση των πινάκων επισημαίνονται:

«-Πόσο μεγάλο ρόλο παίζουν τα τυπικά προσόντα και η κατάταξη με βάση αυτά, που έγιναν ήσσονος αξίας μπροστά στην «εξέταση» μέσω συνέντευξης!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 -Είναι ανεκτό να μην υπάρχουν ούτε προσχήματα σε αδιανόητα «ανεβοκατεβάσματα» των υποψηφίων στη λίστα δια της συνέντευξης που πλήττουν πολλούς από τους συμμετέχοντες σε αυτές τις κρίσεις;

-Είναι δυνατόν να μην είναι άκυρη μια διαδικασία που εξυπηρετεί ξεκάθαρα το ψηφοδέλτιο της κυβερνητικής παράταξης απέναντι στους υπόλοιπους υποψήφιους;

-Μία απλή αντιπαραβολή του κυβερνητικού ψηφοδελτίου (μετά των συγγενών και φίλων) με τη βαθμολογία της συνέντευξης είναι αποκαλυπτική. Ενδεικτικά -και με άριστα το 20- οι βαθμολογίες του ψηφοδελτίου ξεκινάνε από 18,4 (με μέσο όρο 19,66!) ενώ των υπολοίπων υποψηφίων από 09,25!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-Μαγικά επίσης καλύπτονται ενίοτε διαφορές 9, 10 ή 13 βαθμών μέσω της συνέντευξης απέναντι σε υποψηφίους που «διεκδικούν» τα ίδια σχολεία ώστε να τους υπερκεράσουν για όσο χρειάζεται…0,1 ή 0,2 μόρια!».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση:

«Τα αποτελέσματα των συνεντεύξεων των υποψήφιων διευθυντών για τις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Λέσβου αποκάλυψαν ακόμα μια φορά το δήθεν αξιοκρατικό σύστημα με το οποίο τα ίδια τα στελέχη των κυβερνητικών παρατάξεων καταλαμβάνουν νευραλγικές για το σύστημα της εκπαίδευσης που οραματίζονται θέσεις ευθύνης (πρόεδροι και μέλη σχολικών επιτροπών, ηλεκτρονικά εκλεγμένα μέλη δοτών ΠΥΣΔΕ). Είναι το ίδιο που οι ίδιοι θα εφαρμόσουν ανερυθρίαστα προκειμένου να διασφαλίσουν μια σειρά κατάταξης που θα εξυπηρετεί ημετέρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Η προκλητική αυτή κατάσταση ούτε ανεκτή είναι, ούτε αποδεκτή· και για αυτό το λόγο το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου απαιτεί την ακύρωση της διαδικασίας-παρωδίας για την κατάταξη των συναδέλφων υποψηφίων.

Δεν είναι η εκπαίδευση στη Λέσβο τσιφλίκι καμίας παράταξης. Κι ενώ αντιλαμβανόμαστε την προεκλογική αγωνία του κυβερνώντος κόμματος να καταλάβει τις θέσεις που θα διασφαλίζουν προνομιακούς συνομιλητές εφαρμογής των αντιδραστικών αλλαγών που επιχειρεί - προχωρούμε σε καταγγελία της διαδικασίας και ζητούμε από την ΟΛΜΕ να παρέμβει ώστε να ακυρωθεί κάθε διαδικασία κρίσεων στην παρούσα φάση.

 Το ότι η κυβερνητική ατζέντα περιλάμβανε έναν ξέφρενο αγώνα δρόμου εφαρμογής των πιο αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην εκπαίδευση όπως η κατηγοριοποίηση των σχολείων και η πειθάρχηση και χειραγώγηση των εκπαιδευτικών (τη λεγόμενη από τους κυβερνητικούς υποστηρικτές «αξιολόγηση» του εκπαιδευτικού) το γνωρίζαμε. Αυτό που με έκπληξη παρακολουθεί η τοπική εκπαιδευτική κοινωνία είναι η αδυναμία του κυβερνητικού συνδικαλισμού-το μακρύ χέρι της κυβερνητικής πολιτικής- να κρατήσει έστω τα προσχήματα σε αυτό που επικαλείται ως «αριστεία» και «αξιοκρατία».

Και η ΕΛΜΕ Λέσβου καταλήγει:

«Καλούμε τους συναδέλφους να μην αποδεχτούν αυτήν την κατάσταση ως φυσιολογική, να μην διεκδικήσουν τη δικαίωση μόνο μέσω της νομικής οδού και της τιμωρίας υπαιτίων- εξιλαστήριων θυμάτων, αλλά να αναλάβουν δράση με συλλογικούς όρους για να σπάσει επιτέλους το απόστημα.

Καλούμε τους συναδέλφους -τώρα που οι μάσκες έχουν πέσει, ακόμα περισσότερο από ότι πριν- να συνταχθούν στον αγώνα για να μην περάσει η αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση-χειραγώγηση-πειθάρχηση. Να απαιτήσουμε την άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων συναδέλφων χωρίς εκβιασμούς και εξευτελιστικές προϋποθέσεις.».

 

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δύο συλλήψεις στη Σάμο για μετακίνηση με ταυτότητα άλλου προσώπου

Ένας 28χρονος φέρεται να επρόκειτο να ταξιδέψει αεροπορικώς στην Αθήνα με ξένο έγγραφο – Αναζητείται ακόμη ένας 42χρονος.
Δύο συλλήψεις στη Σάμο για μετακίνηση με ταυτότητα άλλου προσώπου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αγιασμός για τη νέα οδηγική χρονιά στη Μυτιλήνη

Το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού καλεί παιδιά, νέους, γονείς και φίλους την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, δίπλα στο Δημοτικό Θέατρο
Αγιασμός για τη νέα οδηγική χρονιά στη Μυτιλήνη
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Δυνατή αντιφασιστική φωνή στη Μυτιλήνη 13 χρόνια μετά τη δολοφονία Φύσσα

Πλήθος πολιτών συγκεντρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην πλατεία Σαπφούς, στέλνοντας ισχυρό αντιφασιστικό μήνυμα 13 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα
Δυνατή αντιφασιστική φωνή στη Μυτιλήνη 13 χρόνια μετά τη δολοφονία Φύσσα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από τη Θερμή βραβεύονται για την «Αρπαγή της Ευρώπης από τον Δία»

Η ομαδική δημιουργία μαθητών του Δημοτικού Σχολείου είχε διακριθεί στον πανελλαδικό διαγωνισμό He Art of Europe – Η βράβευση θα γίνει στις 28 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
Μαθητές από τη Θερμή βραβεύονται για την «Αρπαγή της Ευρώπης από τον Δία»
ΜΟΥΣΙΚΗ

Εκπαιδευτική δράση για τον Μίκη Θεοδωράκη στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας

Μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα γνωρίσουν τη ζωή και το έργο του μεγάλου συνθέτη μέσα από ψηφιακά μέσα και διαδραστικά παιχνίδια – Δωρεάν συμμετοχή με κράτηση θέσης
Εκπαιδευτική δράση για τον Μίκη Θεοδωράκη στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

18χρονος συνελήφθη στη Μυτιλήνη για διακίνηση πλαστών ταυτοτήτων

Συνελήφθη και 16χρονος στο αεροδρόμιο – Η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι στην υπόθεση εμπλέκονται τουλάχιστον ακόμη τρία άτομα
18χρονος συνελήφθη στη Μυτιλήνη για διακίνηση πλαστών ταυτοτήτων
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι πολύτεκνοι της Λέσβου ζητούν ίση έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Νομού Λέσβου επισημαίνει ότι η έκπτωση στις καμπίνες φτάνει το 50% στις γραμμές της Κρήτης, ενώ περιορίζεται στο 25% για τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου
Οι πολύτεκνοι της Λέσβου ζητούν ίση έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
ΥΓΕΙΑ

«Παγώνει» το Αυτόνομο Κέντρο Εμφύτευσης Βηματοδοτών στο Βοστάνειο

Το Νοσοκομείο Μυτιλήνης αναφέρει ότι οι υφιστάμενες συνθήκες δεν επιτρέπουν την έναρξη λειτουργίας του
«Παγώνει» το Αυτόνομο Κέντρο Εμφύτευσης Βηματοδοτών στο Βοστάνειο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση της στέγης στο Δημοτικό Σχολείο Καλλονής

Έργο προϋπολογισμού 192.000 ευρώ-Τον Φεβρουάριο είχαν πέσει σοβάδες στο γραφείο των εκπαιδευτικών
Ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση της στέγης στο Δημοτικό Σχολείο Καλλονής
ΥΓΕΙΑ

Η καρδιά στο επίκεντρο με πανευρωπαϊκή εκστρατεία πρόληψης

«Γνώρισε τους αριθμούς σου» το μήνυμα της δράσης για την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς - Έμφαση στην πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση των καρδιαγγειακών παθήσεων
Η καρδιά στο επίκεντρο με πανευρωπαϊκή εκστρατεία πρόληψης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η Μυτιλήνη ψάχνει δρόμο για περισσότερο ποδήλατο

Η βιώσιμη μικροκινητικότητα στο επίκεντρο της επιστημονικής ημερίδας στο Κάτω Κάστρο - Προτάσεις για μια πόλη λιγότερο εξαρτημένη από το αυτοκίνητο
Η Μυτιλήνη ψάχνει δρόμο για περισσότερο ποδήλατο
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί της Λέσβου δίνουν το «παρών» ενάντια στον φασισμό

Κάλεσμα της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών στη σημερινή συγκέντρωση, στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς, για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα
Οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί της Λέσβου δίνουν το «παρών» ενάντια στον φασισμό