× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σκουπιδαριό και σαβούρα στην πρόσοψη του λιμανιού της Μυτιλήνης

Στον αύλειο χώρο των αποθηκών της πάλαι ποτέ Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου, επικρατεί το απόλυτο χάος, με παρατημένα παλιοσίδερα, κατεστραμένα οχήματα μέχρι και χίλια δυο άχρηστα αντικείμενα

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 5/4/2023

Σκουπιδαριό και σαβούρα στην πρόσοψη του λιμανιού της Μυτιλήνης
' χρόνος ανάγνωσης

Στο έλεος του θεού έχει εγκαταλείψει η διοίκηση του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου και ο πρόεδρος του δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης την πρόσοψη του λιμανιού της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απίστευτες εικόνες εγκατάλειψης και σκουπιδαριού υπάρχουν στον χώρο που βρίσκεται πίσω από το παλιό κολυμβητήριο και συγκεκριμένα στην αυλή των παλιών αποθηκών της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου.Υπεύθυνος  για την φύλαξη, τον ευπρεπισμό και τον καθαρισμό του συγκεκριμένου χώρου είναι το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου που έχει μισθώσει το χώρο των αποθηκών και της αυλής, ωστόσο αν κρίνει κανείς από τη σαβούρα που είναι απλωμένη σε όλο το οικόπεδο και κάτω από την πέργκολα του κτιρίου των αποθηκών καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν έχει πάρει το ρόλο του ζεστά. 

Συγκεκριμένα σε όλη την αυλή του κτιρίου της ΕΑΣΛ είναι πεταμένα παλιοσίδερα σκουριασμένα, κατεστραμμένα οχήματα, άχρηστα αντικείμενα παντός είδους, σκουπίδια , ξύλινα τελάρα, ακόμη και ένα σιδερένιο φανάρι δημοτικού φωτισμού. Σε μια γωνιά της αυλής ξεχωρίζουν και τα σκουριασμένια σιδερένια καρότσια του Σωματείου Λιμεναργατών, τα οποία κανείς δεν ξέρει για ποιο λόγο τα έχουν παρατήσει στο σημείο αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δυστυχώς αυτή την απαράδεκτη εικόνα για τα δεδομένα μιας παραλιακής και τουριστικής πόλης, συναντά ο επισκέπτης της Λέσβου αμέσως μόλις πατήσει το πόδι του στο νησί, αλλά και οι κάτοικοι της Μυτιλήνης που κάνουν τον καθημερινό τους περίπατο κοντά στο λιμάνι της πόλης.

Σε λίγες μέρες ξεκινά η τουριστική περίοδος ενώ αναμένεται αυξημένη κίνηση στο λιμάνι της πόλης μέσα στον Απρίλιο τόσο λόγω του Πάσχα και της γιορτής του Ταξιάρχη που ακολουθεί όσο και λόγω του Μπαϊραμιού το οποίο γύρω στις 20 Απριλίου θα φέρει στο νησί μας χιλιάδες επισκέπτες από τα απέναντι παράλια.

Οι επισκέπτες μας δυστυχώς, οι οποίοι δεν έχουν συνηθίσει σε τέτοιες εικόνες,  με το που θα πατήσουν το πόδι τους στη Λέσβο kαι στη σαβούρα η οποία έχει κατακλύσει το πίσω μέρος του λιμανιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η διοίκηση του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου έχει σοβαρές ευθύνες για την κατάσταση αυτή. Ο χώρος έχει μισθωθεί εδώ και χρόνια  και  είναι ξεκάθαρο ότι τον χρησιμοποιεί ως άτυπη χωματερή  για να εναποθέτει τα άχρηστα αντικείμενα του λιμανιού και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Η στάση αυτή είναι το λιγότερο ανεύθυνη απέναντι στους πολίτες και στους επαγγελματίες του τουρισμού οι οποίοι πολλές φορές έχουν επισημάνει το πρόβλημα χωρίς όμως κανείς να δίνει σημασία στις διαμαρτυρίες τους. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο καύσωνας υποχωρεί αλλά η ζέστη μένει

Έως 38 βαθμούς κελσίου θα δείξει το θερμόμετρο στη Λέσβο αυτή την εβδομάδα. Δροσίζει από την Παρασκευή 1η Αυγούστου με μελτέμια στο Αιγαίο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κάηκε απορριμματοφόρο της Δυτικής Λέσβου στη φωτιά του Σκαλοχωρίου

Η φωτιά σύμφωνα με μαρτυρίες ξεκίνησε σε χωράφι με ξερά χόρτα κοντά σε αποθήκη του Δήμου
ΧΩΡΙΑ

Φωτιά στο Σκαλοχώρι

Επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής της Λέσβου και εναέρια μέσα. Το μέτωπο έχει περιοριστεί
ΒΙΒΛΙΟ

Στην παραλία Βατερών, παρέα με δανεικό βιβλίο

Μια πρωτότυπη ενέργεια από την Βιβλιοθήκη της Βρίσας. Τοποθετήθηκαν στην παραλία τρεις βιβλιοφωλιές ώστε οι λουόμενοι να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Φωτογραφική διαδρομή στα στενά της Μυτιλήνης

Η έκθεση της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης με τίτλο «Η ΦΕΜ μέσα στην πόλη», θα διαρκέσει καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου, από την 1η έως τις 31 του μήνα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Καλοκαιρινή περιήγηση στο Μουσείο του Σιγρίου και τα απολιθωμένα

Ξεχωριστή εμπειρία για όσους και όσες βρεθούν στο Μουσείο Φυσικής ιστορίας της Λέσβου με περιηγήσεις και παρουσιάσεις για όλες τις ηλικίες
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φωτιά σε ξερά χόρτα στη Μυτιλήνη

Απέναντι από το εργοστάσιο της ΕΠΟΜ. Η πυρκαγιά περιορίστηκε γρήγορα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία
ΧΩΡΙΑ

Ένας μικρός άγγελος, επέστρεψε στον ουρανό

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια για την απώλεια της μικρής Χριστίνας από τη Γέρα που έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πύρινο κλοιό πολλές περιοχές της χώρας

Οκτώ μεγάλες φωτιές σε εξέλιξη, διεθνής συνδρομή ζητά η Ελλάδα
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκαλοχώρι

Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Αυγούστου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η καρδιά της Μυτιλήνης ξαναχτυπά στην παλιά Αγορά

Συνάντηση του Δημάρχου Παναγιώτη Χριστόφα με επιχειρηματίες και τον Εμπορικό Σύλλογο – Κοινές παρεμβάσεις για ένα πιο ελκυστικό εμπορικό περιβάλλον