× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Δικαιολογημένες οι ενστάσεις και τα παράπονα για τα Σχέδια Βελτίωσης

Δήλωση του υπεύθυνου Θεματικής Ομάδας Αγροτικού της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λέσβου Στρατή Νικολάου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/4/2023

Δικαιολογημένες οι ενστάσεις και τα παράπονα για τα Σχέδια Βελτίωσης
' χρόνος ανάγνωσης

Με αφορμή την δημόσια συζήτηση που έχει ανοίξει για τα Σχέδια Βελτίωσης του μεσοπρόθεσμου Προγράμματος 2021 – 2022 του ΠΑΑ, ο υπεύθυνος της Θεματικής Ομάδας Αγροτικού της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λέσβου Στρατής Νικολάου, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Οι ενστάσεις και τα παράπονα που διατυπώνονται για τα Σχέδια Βελτίωσης είναι δικαιολογημένα και γι' αυτό το γεγονός όλη η ευθύνη ανήκει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου η οποία δεν έχει κανένα συγκεκριμένο σχέδιο, ούτε ξεκάθαρη πολιτική στον αγροτικό τομέα. Αυτό το επιβεβαιώνουν οι αλλαγές τριών Υπουργών στο ΥΠΑΑΤ, οι τριακόσιες περίπου παρατηρήσεις της ΕΕ στο Στρατηγικό μας Σχέδιο, οι μεγάλες καθυστερήσεις στον προγραμματισμό και στην διεκπεραίωση όλων των πράξεων και υποθέσεων που αφορούν τους αγρότες, ο ανεπαρκής διοικητικός μηχανισμός σε όλα τα επίπεδα, από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου μέχρι τις ΔΑΟΚ, το μπάχαλο και οι μη σωστές πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος το επιβεβαιώνουν οι αποφάσεις για τις αποζημιώσεις που λαμβάνονται κάθε φορά με δύο μέτρα και δύο σταθμά, ο ανύπαρκτος διάλογος, για την ΚΑΠ, του Υπουργείου με τους αγρότες και η ελλιπής ενημέρωσή τους ως προς τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους.

Μετά από αυτά φυσικό είναι όλος ο σχεδιασμός του ΠΑΑ να περιορίζεται στο απλό μοίρασμα της πίττας των κονδυλίων χωρίς κανένα συγκεκριμένο όραμα ανάπτυξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εξαίρεση σε όλα τα παραπάνω δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν τα Σχέδια Βελτίωσης του μεσοπρόθεσμου Προγράμματος τα οποία είναι φανερό ότι ελλείψει πολιτικού σχεδιασμού και ελλιπούς πολιτικής καθοδήγησης προκηρύχτηκαν με διεκπεραιωτικό τρόπο, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη την πραγματικότητα του αγροτικού τομέα, τις ανάγκες των παραγωγών, τις πληθωριστικές τάσεις της αγοράς, τις διαφορές ανάμεσα στους επί μέρους κλάδους του αγροτικού τομέα, τις περιφερειακές ανισότητες, ή την απαραίτητη και αναγκαία συνάφεια και αλληλεξάρτηση που πρέπει να έχουν, αυτά, με τα υπόλοιπα Προγράμματα του ΠΑΑ.

Είναι φανερό, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αποτύχει στον σχεδιασμό της ΚΑΠ και ότι απαιτείται πολιτική αλλαγή για τον επανασχεδιασμό της ΚΑΠ με στόχο την δημιουργία ενός νέου παραγωγικού μοντέλου που θα εγγυάται το εισόδημα του παραγωγού, την επισιτιστική ασφάλεια της χώρας, την προστασία του περιβάλλοντος και την διατήρηση του κοινωνικού ιστού της υπαίθρου». 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

600 Αμερικανοί τουρίστες στη Μυτιλήνη

Με το κρουαζιερόπλοιο Explora που ήρθε την Κυριακή 27 Ιουλίου, στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Συζήτηση στη βουλή για την ευλογιά των προβάτων

Μετά από επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ και του βουλευτή Γιάννη Δελή
ΑΓΡΟΤΕΣ

Κρούσματα ευλογιάς των προβάτων στις Σέρρες

Ασταμάτητη συνεχίζει η εξέλιξη της επιζωοτίας στην ηπειρωτική Ελλάδα
ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλες ζημιές στην αγροτική παραγωγή της Ισπανίας από χαλαζοπτώσεις

Αυξημένες αποζημιώσεις κατά 7% για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της χώρας.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Λέσβος και Σάμος μέτρησαν μείωση των αφίξεων

Μυτιλήνη, Σάμος, Σαντορίνη και Κάρπαθος είδαν στο τέλος του Ιουνίου μείωση των διεθνών αφίξεων στα αεροδρόμια τους
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΚΟΣΜΟΣ

Σε ανοδική τροχιά οι τιμές του ελαιολάδου στην Τουρκία

Νέα δεδομένα δημιουργούν στην αγορά οι άδειες δεξαμενές της Ιταλίας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δεν έδεσε στο Καρλόβασι το «Διαγόρας»

Αιτία οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο λιμάνι
ΕΛΛΑΔΑ

Μικρό το ενδιαφέρον για εξαγορά καταπατημένων εκτάσεων του Δημοσίου

Το τίμημα της εξαγοράς υπολογίζεται βάσει των αντικειμενικών αξιών, με δυνατότητα εξόφλησης είτε εφάπαξ με έκπτωση 10%, είτε σε έως 60 άτοκες μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστη δόση τα 100 ευρώ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Aκόμη ένας δύσκολος Αύγουστος για τις μεταφορές του Βορείου Αιγαίου

Μόλις δύο δρομολόγιο πλοίου Ro – Ro θα πραγματοποιηθούν κατά την διάρκεια του μήνα προς Χίο και Λέσβο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταβλήθηκαν 28 εκατ. ευρώ σε 23.415 δικαιούχους

Πληρωμή υπολοίπων αγροπεριβαλλοντικών μέτρων του 2024
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως 1η Αυγούστου

Θα καταβληθούν 2,4 δις ευρώ σε 4,36 εκατ. δικαιούχους
ΕΛΛΑΔΑ

Δεκάδες καταγγελίες για εξοντωτικές συνθήκες εργασίας

Λιποθυμούν ακόμη και οι επιθεωρητές εργασίας σημειώνει σε ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ