× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Οι μέρες της κοροϊδίας τελείωσαν»!

Κοινή δήλωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ και του Βουλευτή Ν.Λέσβου Γιάννη Μπουρνού σχετικά με την ανακοίνωση δημιουργίας κλειστού κέντρου κράτησης στη θέση «Διαβολόρεμα»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/12/2019

«Οι μέρες της κοροϊδίας τελείωσαν»!

«Από το 2015 που ξέσπασε η πρωτοφανής προσφυγική κρίση και μέχρι τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, η ΝΔ προέβη σε μια πρωτοφανή εκστρατεία ψεύδους, μίσους, φόβου, εξαπάτησης της κοινής γνώμης και στοχοποίησης της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και οποιασδήποτε φωνής «τολμούσε» να μιλήσει για την ανάγκη ανθρώπινης αντιμετώπισης των προσφύγων και των μεταναστών με βάση τους κανόνες του διεθνούς δικαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην προεκλογική περίοδο η εκστρατεία αυτή κορυφώθηκε με τα ψεύδη του κ.Μητσοτάκη, ότι η αύξηση των ροών οφείλεται στα δήθεν «ανοιχτά θαλάσσια σύνορα του ΣΥΡΙΖΑ», ότι «η αποσυμφόρηση των νησιών προς την ενδοχώρα δεν είναι λύση» και ότι η ΝΔ μόλις γίνει κυβέρνηση, θα κάνει μαζικές επιστροφές χιλιάδων στην Τουρκία, για να λύσει το πρόβλημα.

Σε τοπικό επίπεδο οι παράγοντες της ΝΔ, με επικεφαλής τον Βουλευτή της ΝΔ κ. Αθανασίου, δυσφήμισαν το νησί μας στα πέρατα του κόσμου, εξέθρεψαν και υποστήριξαν τις πιο ακραίες φωνές και πρακτικές. Επένδυσαν στο μίσος και το φόβο, για να εξυπηρετήσουν τους μικροπολιτικούς τους σκοπούς.

Σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ και οι τοπικοί της εκπρόσωποι έρχονται αντιμέτωποι τα αδιέξοδα που οι ίδιοι δημιούργησαν. Τα ίδια αδιέξοδα αντιμετωπίζουν και οι αυτοδιοικητικοί εκπρόσωποι της Δεξιάς, που και αυτοί επένδυσαν σε παρόμοια ρητορική, για να κερδίσουν τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στήριξαν όλοι αυτοί τις ψεύτικες υποσχέσεις για μαζικές επιστροφές χιλιάδων στην Τουρκία. Δεν είπαν κουβέντα για την εγκληματική για το νησί μας επιλογή της νέας κυβέρνησης να σταματήσει το πρόγραμμα αποσυμφόρησης της Μόριας προς την ενδοχώρα.

Τώρα η τοπική κοινωνία «λούζεται» τις ιδεοληπτικές επιλογές και την πολιτική απατεωνιά της ΝΔ, που μας έχει οδηγήσει σε υπερδιπλασιασμό του προσφυγικού και μεταναστευτικού πληθυσμού στη Λέσβο μέσα σε μόλις 4 μήνες.

Αυτοί που υπόσχονταν το άμεσο κλείσιμο του ΚΥΤ Μόριας, σήμερα θέλουν, εκτός από το ΚΥΤ Μόριας που η δική τους ιδεοληψία οδηγεί σε κατάρρευση, να φορτώσουν τη Λέσβο και με μια φυλακή χιλιάδων ανθρώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως κερασάκι στην τούρτα, ο Λέσβιος υφυπουργός Άμυνας και συντονιστής για το προσφυγικό (μετά την… εξαφάνιση του αρμόδιου υπουργού, κ. Κουμουτσάκου), κ. Στεφανής, μετά την αρχική διαρροή για χωροθέτηση του κλειστού κέντρου κράτησης στην περιοχή των Μυστεγνών, που αναστάτωσε την τοπική κοινότητα, τελικά ανακοινώνει τη δημιουργία κλειστού κέντρου κράτησης για 5000+ (δηλαδή πρακτικά για 6000 ή 7000 ανθρώπους) στη θέση «Διαβολόρεμα», στην αντιπυρική ζώνη μέσα σε δασική έκταση!

Εκτός από διαχειριστικά ανίκανοι, αποδεικνύονται και επικίνδυνοι. Τι θα συμβεί, άραγε, αν από ατύχημα προκύψει πυρκαγιά μέσα στο δάσος-πνεύμονα του νησιού μας; Και ποιόν κοροϊδεύουν όταν μιλούν για τέτοιου μεγέθους δομή σε δασική έκταση χωρίς καμία υποδομή για τέτοιο τερατούργημα;

Ενώνουμε τη φωνή μας με όσους και όσες απαιτούν να μην γίνει καμία καινούρια δομή στη Λέσβο και πόσο μάλλον μια φυλακή χιλιάδων ανθρώπων που θα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. Το νησί μας πρέπει να αποσυμφορηθεί άμεσα με μαζικές μετακινήσεις προς την ενδοχώρα. Κι αν η κυβέρνηση δυσκολεύεται να πείσει τους «γαλάζιους» Δημάρχους και Περιφερειάρχες της ενδοχώρας, αυτό καθόλου δεν ενδιαφέρει την τοπική μας κοινωνία, που σήμερα υφίσταται τις συνέπειες της υποκρισίας και της ανικανότητας της ΝΔ.

Οι μέρες της κοροϊδίας τελείωσαν»!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Έρχεστε να θαυμάσετε τα αποτελέσματα της καταστροφικής σας πολιτικής;»

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου «υποδέχεται» τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξανά πύλη εισόδου στην Πέτρα

Ξεκινά τη λειτουργία της για να υποδεχτεί κυρίως επισκέπτες από την Τουρκία
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Εκσυχρονίζεται ο Παιδικός Σταθμός Παμφίλων

Δημοπρατείται από το Δήμο Μυτιλήνης το έργο προσαρμογής του στις προδιαγραφές του ΠΔ 99/2017
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στις άγονες του Βορείου Αιγαίου μπαίνει το πλοίο Διαγόρας

Δείτε μέχρι πότε θα αντικαταστήσει το Blue Star Myconos
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΓΕΙΑ

Ξεκινά Ιατρείο Μνήμης, Ανοιας και Νόσου Πάρκινσον στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου

Για την τηλεϊατρική και τις δράσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης και τις συνεργασίες μιλά στο «Ν» η πρόεδρος του 1ου ΤΟΠΦΥ Λέσβου, Ελένη Μακρή
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Παραδόθηκε το προσφυγικό νεκροταφείο στον Δήμο Μυτιλήνης

Μια τελετή που άργησε πολλά χρόνια και ένα έργο στο Κάτω Τρίτος σε ένδειξη ανθρωπιάς για εκείνους που χάθηκαν στη θάλασσα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των σεισμόπληκτων της Βρίσας

Ανοιχτή επιστολή – έκκληση προς τον βουλευτής της Ν.Δ. Χαράλαμπο Αθανασίου και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από ένα αγανακτισμένο κάτοικο του χωριού
ΑΓΡΟΤΕΣ

Το «Ηφαίστειο Ανεμώτιας» ταξιδεύει... στην οινική αγορά της Αθήνας

Τα κρασιά του συνεταιριστικού οινοποιείου παρουσιάστηκαν σε εκπροσώπους γνωστών wine bar της Αθήνας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Λιμενάρχης Μυτιλήνης ο Δημήτρης Μάγειρας

Τοποθετήθηκε με απόφαση του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος