× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Πάρτε μέτρα στο δρόμο Καλλονής ‑ Σιγρίου, μην θρηνήσουμε κι άλλα θύματα»

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών Γιώργο Γεραπετρίτη, έστειλε ο κ. Τάκης Ιορδάνης, επικεφαλής της Επιτροπής Αγώνα για το οδικό άξονα Καλλονής Σιγρίου, ζητώντας παρέμβαση για το δρόμο στα Λάψαρνα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/3/2023

«Πάρτε μέτρα στο δρόμο Καλλονής ‑ Σιγρίου, μην θρηνήσουμε κι άλλα θύματα»

Επιστολή προς το νέο Υπουργό Υποδομών Γιώργο Γεραπετρίτη, μετά την παραίτηση του Κώστα Καραμανλή, έστειλε ο κ. Τάκης Ιορδάνης, επικεφαλής της Επιτροπής Αγώνα για το οδικό άξονα Καλλονής Σιγρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην επιστολή του ο κ. Ιορδάνης με φόντο τα τραγικά γεγονότα στα Τέμπη όπου θρηνούμε δεκάδες θύματα μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία αναφέρεται στο δρόμο Καλλονής – Σιγρίου και συγκεκριμένα στο σημείο όπου τέμνεται με τον δρόμο που οδηγεί στα Λάψαρνα χωρίς πρόβλεψη γέφυρας ή σχετικού κόμβου. Όπως αναφέρει θα πρέπει έστω και την τελευταία στιγμή να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για να γίνει κάποιο σοβαρό ατύχημα στην περιοχή.

Αναλυτικά ο κ. Ιορδάνης στην επιστολή του αναφέρει:

 «Στην τραγική αυτή συγκυρία της ανείπωτης τραγωδίας με  τους δεκάδες  νεκρούς, τους πολλούς τραυματίες και τις ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές,  εκ του φοβερού σιδηρο-δρομικού δυστυχήματος  των Τεμπών,  που  αναλάβατε  τα καθήκοντα  σας ως  Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, η από μέρους μου γραφή θα ήταν τουλάχιστον άκαιρη.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το επείγον όμως του  χαρακτήρα  της υποθέσεως στην οποία αναφέρομαι με κάνει να σας απευθύνω την παρούσα, εκ του ότι τέλος τ.μ. ολοκληρώνεται η σύμβαση κατασκευής του  ΟΔΙΚΟΥ  ΑΞΟΝΑ  ΚΑΛΛΟΝΗΣ–ΣΙΓΡΙΟΥ και η προβληματική διασταύρωση αυτού με την αγροτική οδό Αντίσσης -  Λαψάρνων (τέμνονται κάθετα, έλλειψη ορατότητας)  μένει  χωρίς γέφυρα ή σχετικό κόμβο. Τούτο ως είναι πρόδηλο, αποτελεί μια  ανοιχτή πληγή για  ενδεχόμενα τραγικά αυτοκινητιστικά δυστυχηματα με ανυπολόγιστες συνέπειες και θύματα.  

 Η προβληματικότητα, της εν λόγω διασταυρώσεως  παρ’ όλο ότι είχε επισημανθεί  από το 2013 μέχρι και πρόσφατα, με  έγγραφα μου προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του καθ’ υμάς Υπουργείου επανειλημμένως, ως και δύο φορές από την ίδια την κοινότητα Αντίσσης, δυστυχώς ουδέν έγινε για την εξάλειψη του υπάρχοντος προβλήματος.

Έτσι  τον Νοέμβριο 2022  υπέβαλα   στον προκάτοχό σας  την επιστολή μου την κατά το σχετικό της επικεφαλίδας (Συνημ.1), όπου διεξοδικά αναφερόμουν στο θέμα. Σ’ αυτή ουδέποτε έλαβα απάντηση. Βέβαια αν στην πράξη είχε δρομολογήσει τη διόρθωση της προβληματικής αυτής διασταύρωσης,  θα παρήλκε η όποια απάντηση. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλες τις σχετικές πληροφορίες του θέματος θα βρείτε στη επιστολή μου της 14ης Νοεμβρίου 2022 την οποία επισυνάπτω στην παρούσα (Συνημ.1) με συνημμένα τα σ’ αυτή πέντε έγγραφα και  ένα σετ 10 φωτογραφιών.

Κύριε Υπουργέ, έστω και την τελευταία στιγμή, λύσετε το πρόβλημα αυτό, πριν συμβεί ένα τραγικό δυστύχημα και βιώσουμε μια τραγωδία στον νέο αυτό οδικό άξονα. Θέλω να πιστεύω ότι σ’αυτή την τελευταία έκκλησή μου με δική σας απόφαση θα  δοθεί λύση σ’ αυτό που για δέκα ολόκληρα χρόνια οι υπηρεσίες του καθ’ υμάς Υπουργείου δεν έδωσαν».  

                                                                                                                      

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ