× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πλήθος φορέων στη διαμαρτυρία για τους νεκρούς

Κάλεσμα από ΑΔΕΔΥ, «Πυξίδα», Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου και του Δήμου Μυτιλήνης, το Σωματείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η Συνέλευση Εργαζομένων και Ανέργων και το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/3/2023

Πλήθος φορέων στη διαμαρτυρία για τους νεκρούς

Πληθαίνουν οι ανακοινώσεις συμμετοχής στη σημερινή συγκέντρωση και διαμαρτυρία στην πλατεία Σαπφούς στη μνήμη των νεκρών στα Τέμπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης η εκτελεστική γραμματεία Λέσβου της ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους του Δημοσίου Τομέα, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Ο.Τ.Α. της Λέσβου να συμμετέχουν στην συγκέντρωση Παρασκευή 3 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Σαπφούς, για τον άδικο χαμό και τον τραυματισμό δεκάδων συνανθρώπων μας στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης συμμετέχει στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Λέσβου, σήμερα, Παρασκευή στις 6.30 στην πλατεία Σαπφούς.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Μυτιλήνης καλεί σε σιωπηλή διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Σαπφούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου καλεί σήμερα, Παρασκευή στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς.

Η Συνέλευση Ανέργων, Εργαζομένων, Νεολαίας καλεί σήμερα, Παρασκευή στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς.

Η δημοτική παράταξη Μυτιλήνης, «Με πυξίδα τον Πολίτη» καλεί σήμερα, Παρασκευή στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανακοίνωση του Φοιτητικού Συλλόγου Ωκεανογραφίας  καλεί σε σιωπηρή διαμαρτυρία και αιμοδοσία.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών 

Ακολουθούν οι ανακοινώσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: «Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Λέσβου εκφράζοντας τη θλίψη και την οργή του για την ανείπωτη τραγωδία, με τον άδικο χαμό και τον τραυματισμό δεκάδων συνανθρώπων μας στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, καλεί τα μέλη του να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαρτίου, στις 18.00 στην Πλατεία Σαπφούς, για να ενώσουμε τη φωνή μας με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα.»

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης:

«Οι νεκροί μας - Τα κέρδη τους

Όλες και όλοι την Παρασκευή 3 Μάρτη στις 18:30, στη σιωπηλή διαμαρτυρία στην Πλατεία Σαπφούς

Με ανείπωτη θλίψη και οργή, παρακολουθούμε τις τραγικές εικόνες από το δυστύχημα στα Τέμπη, με νεκρούς να ανασύρονται διαρκώς και δεκάδες τραυματίες που γλίτωσαν από θαύμα. Χωρίς καμία καθυστέρηση πρέπει να παρθούν μέτρα στήριξης των οικογενειών των θυμάτων και των τραυματιών, να διερευνηθούν τα αίτια και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν.

Δεν ήταν ατύχημα, αλλά ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα! Το ανθρώπινο λάθος είναι η κορυφή του παγόβουνου που κρύβει τις εγκληματικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που άφησαν το σιδηρόδρομο με τεράστιες ελλείψεις και κενά στο ζήτημα της ασφάλειας των δρομολογίων. Το έγκλημα φέρνει τη σφραγίδα της εγκληματικής πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ.

Όλοι τους προώθησαν την πολιτική της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων, ξεπούλησαν τον ΟΣΕ υπερασπιζόμενοι τα κέρδη των πολυεθνικών. Όλοι τους απαξίωσαν τα έργα υποδομής αντί να τα ολοκληρώσουν και να τα αναβαθμίσουν. Όλοι τους χειροτέρευσαν τους όρους δουλειάς των εργαζομένων που πληρώνουν τα ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας και υγείας με την ίδια τους τη ζωή.

Οι συνάδελφοι σιδηροδρομικοί προειδοποιούσαν εδώ και καιρό για τα προβλήματα που υπάρχουν. Η απάντηση των κυβερνήσεων και των εταιριών ήταν να τους σέρνουν στα δικαστήρια και να βγάζουν τις απεργίες τους παράνομες. Όπως έκαναν χωρίς ντροπή ακόμα και σήμερα, μετά από όλα όσα έχουν συμβεί, στους εργαζομένους του Μετρό που τους έστειλαν στα δικαστήρια επειδή απείργησαν για τα ζητήματα ασφαλείας. Αίσχος!

Δε θα μείνουμε απαθείς περιμένοντας το επόμενο έγκλημα! Δε θα παίζουμε τη ζωή μας κορώνα-γράμματα, κάθε φορά που ταξιδεύουμε. Δεν ανεχόμαστε να μπαίνουμε στα σαπιοκάραβα που ταξιδεύουν στα νησιά μας ακόμα και με χαλασμένες μηχανές! Εδώ και τώρα να μπουν στις γραμμές σύγχρονα πλοία με φθηνό εισιτήριο για όλο το λαό!

Παλεύουμε για ασφαλείς, δημόσιες και φτηνές μεταφορές, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος.

Το κάνουμε ξεκάθαρο:

Αυτό το έγκλημα δε θα ξεχαστεί! Η οργή μας, θα τσακίσει την πολιτική που μετρά τις ζωές μας σαν κόστος!»

Η ανακοίνωση της παράταξης «Με πυξίδα των πολίτη»: Ποτέ δε φεύγουν τα νεκρά παιδιά απ’ τα σπίτια τους,

«τριγυρίζουν εκεί, μπλέκονται στα φουστάνια της  μητέρας τους

την ώρα που εκείνη ετοιμάζει το φαΐ κι ακούει το νερό να κοχλάζει

σα να σπουδάζει τον ατμό και το χρόνο. Πάντα εκεί –

Και το σπίτι παίρνει ένα άλλο στένεμα και πλάτεμα

σάμπως να πιάνει σιγαλή βροχή

καταμεσής καλοκαιριού, στα ερημικά χωράφια.

Δε φεύγουν τα νεκρά παιδιά. Μένουν στο σπίτι

κι έχουν μια ξέχωρη προτίμηση να παίζουν στον κλεισμένο διάδρομο

και κάθε μέρα μεγαλώνουν μέσα στην καρδιά μας, τόσο

που ο πόνος κάτω απ’ τα πλευρά μας, δεν είναι πια απ’ τη στέρηση

μα απ’ την αύξηση. Κι αν κάποτε οι γυναίκες βγάζουν μια κραυγή στον ύπνο τους,

είναι που τα κοιλοπονάνε πάλι.»

Δεν είναι η κακιά στιγμή, δεν είναι λάθος! Είναι έγκλημα και είναι δολοφόνοι!

Είναι ύβρις στην αξία της ανθρώπινης ζωής!

Είναι θυσία των παιδιών μας στο βωμό του κέρδους!

Όλοι σήμερα στις 6:00 στην Πλατεία Σαπφούς!

Να γίνει η οργή ποτάμι να τους πνίξει!»

Η Ανακοίνωση του Αυτόνομου Δικτύου Εκπαιδευτικών 

Ως Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Π.Ε. εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στους δεκάδες τραυματίες, εκφράζουμε την αγωνία μας για τους αγνοούμενους και τη συμπαράστασή μας στους συγγενείς τους που τους αναζητούν.

Αυτή η τραγωδία ανέδειξε για άλλη μια φορά τις ευθύνες της Κυβέρνησης της ΝΔ και την προσπάθεια διαχείρισης της πραγματικότητας, που βιώνει ο ελληνικός λαός, με επικοινωνιακούς όρους και πλαστές φιέστες (ο Μητσοτάκης την επόμενη μέρα του τραγικού συμβάντος θα εγκαινίαζε ένα κέντρο τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης (;;;). Δεν μπορεί να μένει πλέον τίποτα αναπάντητο όταν όλοι οι θεσμικοί και συνδικαλιστικοί φορείς είχαν επισημάνει τις τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιούνται τα δρομολόγια με συστήματα ανύπαρκτα, με εξαντλητικά ωράρια των εργαζομένων, ελάχιστους εργαζόμενους κλπ.  

Καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα, και σήμερα το απόγευμα, εκφράζοντας τη θλίψη και την οργή για την ανείπωτη τραγωδία, με τον άδικο χαμό και τον τραυματισμό δεκάδων συνανθρώπων μας στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Διαμαρτυρόμαστε και διαδηλώνουμε για την απαξίωση του δημόσιου αγαθού των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών, των ιδιωτικοποιήσεων, της απαξίωσης των συνδικαλιστικών παρεμβάσεων που κατήγγειλαν με τον πιο εμφατικό τρόπο τις εγκληματικές πολιτικές.

Πενθούμε τους νεκρούς μας- Απαιτούμε την αλήθεια.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέα σύλληψη για κατοχή πυροτεχνημάτων

Κατασχέθηκαν 213 κροτίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γλέντι τη Λαμπροδευτέρα στον Αγιο Γεώργιο Μιστεγνών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι «Μιστεγνιώτες» θα αναβιώσουν το έθιμο της «κούνιας»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΥΓΕΙΑ

«Όσο σάλιο κι αν χαλάσει ο Αδωνις, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα»

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου για τις κινητοποιήσεις και την ημέρα επίσκεψης του Υπουργού Υγείας στη Λέσβο
ΥΓΕΙΑ

Κλείνουν τα ιατρεία τους οι εργαστηριακοί γιατροί

Η κινητοποίηση ξεκινά από τις 8 Μαΐου σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Master Chef στη Λέσβο με γεύσεις και μεράκι

Ο Σύλλογος Ασπίδα, οι Δήμοι Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με την παραγωγή της εκπομπής έφεραν σε πέρας ένα μεγάλο εγχείρημα
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λέσβου για την ανάδειξη αντιπροσώπων

Την Πέμπτη 16 Μαΐου από τη 1 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα. Δείτε ψηφοδέλτια και υποψηφιότητες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ρούχα και παιχνίδια για τα παιδιά της Λέσβου

Δράση της αστυνομικής διεύθυνσης βορείου Αιγαίου για τους δύο δήμους
ΔΡΑΣΕΙΣ

Τρόφιμα σε 1400 δικαιούχους από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Ξεκίνησε η διανομή τους στον χώρο του ΚΤΕΟ Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Διαμαρτύρονται οι αστυνομικοί για τις περικοπές

Ανακοίνωση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργιακή Πρωτομαγιά στη Μυτιλήνη

Δυναμική συμμετοχή στη συγκέντρωση και πορεία
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δωρεά ρουχισμού στον Σύνδεσμο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης

Από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Β. Αιγαίου Μιχαήλ Σεβδυνίδη