× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Όλη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ενάντια στη νέα δομή

Παρακολουθήστε τη συνεδρίαση σε απευθείας μετάδοση από το Δημοτικό Συμβούλιο

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 25/11/2019

Όλη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ενάντια στη νέα δομή

Απουσία εκπροσώπου της κυβέρνησης, σε αντίθεση με το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου όπου ήταν ο κ. Μηταράκης ξεκίνησε μετά τις 6.30 το απόγευμα της Δευτέρας το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μυτιλήνης με αποκλειστικό θέμα το προσφυγικό- μεταναστευτικό. Η ομάδα του «Ν» (Θράσος Αβραάμ, Παναγιώτης Μπαλάσκας και Βαγγέλης Παπαντώνης) βρέθηκε από νωρίς στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου για να σας μεταδώσει σε πραγματικό χρόνο με εικόνα και ήχο όλες τις εξελίξεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τηλεγράφημα έστειλε στις 8 το βράδυ ο βουλευτής Λέσβου της ΝΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου ότι προεδρεύει στη Βουλή για την αναθεώρηση του Συντάγματος και γι' αυτό δεν παρίσταντο, αλλά και ανακοίνωση για τον ίδιο λόγο έστειλε και η βουλευτής του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα.

ΟΧΙ Κύτελη στη νέα δομή: Διαβάστε εδώ την εισήγηση του Δημάρχου Μυτιλήνης για να μην υπάρξει νέα δομή στον Δήμο Μυτιλήνης.

Ας σημειωθεί ότι η ανακοίνωση της συνεδρίασης είχε πραγματοποιηθεί πριν από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης την περασμένη Τετάρτη, όπου διέρρευσε ότι θα δημιουργηθεί νέα δομή προσφύγων και μεταναστών κλειστού τύπου στα Μυστεγνά και στην περιοχή «Πλάτη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Το τρίτο μέρος της συνεδρίασης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

23:24 Κακή προετοιμασία αντί κατάθεσης εισηγήσεων διαπιστώνει η Ν. Τσιριγώτη σημειώνοντας ότι πέρασαν πολλές ώρες φιλολογικής συζήτησης «κοροϊδεύουμε τον κόσμο παίρνοντας μια απόφαση χωρίς αποτέλεσμα; Αφού την απόφαση την παίρνει η κυβέρνηση!» αποδίδοντας ευθύνες στον πρόεδρο του ΔΣ Δ Χατζηγιάννη για τη μη τήρηση της διαδικασίας

Επιπρόσθετα καταγγέλλει τα επεισόδια που προκλήθηκαν από ψηφοφόρους της Δημοτικής Αρχής με την επίθεση κατά δημοτικών συμβούλων

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

23:22 Επιμένει ο Δ. Χατζηγιάννης στην πρόταση της Δημοτικής Αρχής για φύλαξη επισημαίνοντας ότι τα σύνορα δεν φυλάσσονται καλά

23:22 Η Ερ. Χιωτέλλη συμφωνεί εκτός του σημείου της φύλαξης συνόρων αντιπροτείνοντας τον όρο της φύλαξης στο πλαίσιο των διεθνών συμβάσεων

23:15 Το σημερινό συμβούλιο κατέδειξε την αγωνία όλων μας και την αγάπη για τον τόπο αυτό, ο καθένας με τη δική του σκέψη τόνισε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης ευελπιστώντας σε μια ομόφωνη απόφαση.

Η πρόταση της δημοτικής Αρχής: «Όχι επιπλέον δομή στον Δήμο Μυτιλήνης, μαζική αποσυμφόρηση έλεγχος των ΜΚΟ, να επανέλθει το ΚΥΤ Μόριας στη δυναμικότητά του, 2800 ατόμων, φύλαξη θαλάσσιων συνόρων»

23:10 Παρέμβαση έκανε ο περιφερειακός σύμβουλος, πρώην αντιδήμαρχος Νίκος Καρασάββας ο οποίος φάνηκε απογοητευμένος από το χαμηλό επίπεδο της συζήτησης κάνοντας λόγο για αποπροσανατολισμό σημειώνοντας ότι η σημερινή κατάσταση θυμίζει πολύ το 2015.

23:09 Ανεπίτρεπτες οι επιθέσεις κατά δημοτικών συμβούλων τόνισε ο Δημήτρης Μαλλιαρός που σχολίασε αρνητικά την απουσία κυβερνητικού εκπροσώπου από την κρίσιμη συνεδρίαση

22:50 Για τη σημασία της αλληλεγγύης μίλησε μεταξύ άλλων η Μαρία Ζερβού

23:00 Ο Στράτος Κόμβος επανέφερε το θέμα του απεγκλωβισμού και την αναγκαιότητα να πάρει άμεσα απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο

Το δεύτερο μέρος της συνεδρίασης:

Το πρώτο μέρος, επί τρεις ώρες

22:30 Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα, επισημαίνει η κ. Χοχλάκα, να συνηγορήσουμε σε μια απόφαση, που θα μετατρέπει όχι μόνο τη Λέσβο, αλλά και όλα τα υπόλοιπα νησιά, σε αποθήκες ψυχών ή ακόμα χειρότερα σε φυλακές ψυχών. Παραθέτει πως ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι είναι ενήμερες οι τοπικές κοινωνίες και ρωτάει το προεδρείο. Ήμασταν ενήμεροι; Είμαστε ενήμεροι; Κλείνοντας, τονίζει πως για ανθρωπιστικούς λόγους η Λέσβος πρέπει να υποδέχεται αξιοπρεπώς αυτούς τους ανθρώπους, όχι όμως και να τους φιλοξενεί εσαεί. Η απάντηση σε όλα όσα επιχειρούνται να εφαρμοστούν στην πλάτη μας, καταλήγει, πρέπει να είναι ξεκάθαρη, αναλογιζόμενοι την κληρονομιά που θα αφήσουμε στο ίδιο το νησί, αλλά και στα παιδιά μας.

22:20 Δεν υπάρχει κοινωνική συνοχή, τόνισε ο κ. Βατός προσθέτοντας τη σημασία της συνεννόηση πέρα από κομματικές λογικές που δεν θα αφήσουν το αίτημα να φτάσει στο κέντρο

22:04 «Δεν είμαι πια στο 2015, αλλά στο 2019» τόνισε ο Δ. Χατζηγιάννης τασσόμενος υπέρ της προσπάθειας της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, αναφορικά τη φύλαξη του κέντρου. 

«Καμία νέα δομή στον Δήμο Μυτιλήνης» τόνισε με νόημα.

22:00 ο Δημήτρης Βαρβαγιάννης ευχαρίστησε ιατρικό κόσμο και προσωπικό Νοσοκομείου για τη στήριξη του βάρους του προσφυγικού, τον λόγο πήρε ο κ. Άνεμος, εντεταλμένος σύμβουλος Αγιάσου που μίλησε για τη δομή αιτούντων άσυλο στο Καμπούδι

21:50 Να σταματήσει ο διχασμός τόνισε ο Κώστας Φραγκόπουλος, και ενότητα στη διαφωνία για οποιαδήποτε νέα δομή απαιτώντας από την κυβέρνηση το αίτημα αυτό, «η Ελλάδα θα πρέπει να καταστεί μη ελκυστική, δεν υπάρχει άλλος τρόπος, αλλιώς 5 θα φεύγουν και 25 θα έρχονται».

21:35 Μόνο η Ελλάδα δεν φυλάσσει τα σύνορά της τόνισε η δημ σύμβουλος κ. Γιαννάκα επισημαίνοντας ότι μόνο η Ελλάδα τηρεί τις διεθνείς συμβάσεις και πρότεινε φύλαξη των συνόρων, έλεγχο των ΜΚΟ, καμία νέα δομή μεταξύ άλλων.

21:33 Για κοροϊδία των επωνύμων που πέρασαν από τον 
Πάπα μέχρι και άλλους κάνει λόγο ο κ. Φλώρος που δεν δέχεται τα μέτρα της κυβέρνησης και επιμένει ενάντια σε οποαδήποτε νέα δομή.

21:20 Σε ανασκόπηση προχώρησε ο Παναγιώτης Βάλεσης με την παλαιότερη ιδιότητά του από την Παγανή έως τη Μόρια και ανέφερε ως αναγκαιότητα την αποσυμφόρηση, και τη δημιουργια επιτροπής αγωνα των δύο δήμων για δράσεις και ενημερωση

21:18 ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Στρατής Δαγκλής έκανε λόγο για πληγή που έχει ανοίξει πολύ και χρειάζεται η κατάλληλη αντιβίωση, επισημαίνοντας ότι πρέπει να γίνει αποσυμφόρηση και σε περίπτωση που δεν εισακουστεί να παραιτηθεί όλο το Δημοτικό συμβούλιο όπως στον Δήμο Σάμου.

21:10 Και ο κ. Κουνέλλης εναντίον της νέας δομής

21:00 Για ιστορική συνεδρίαση κάνει λόγο ο αντιδήμαρχος, Π. Τσακύρης και το παράπονό του ήταν γιατί να μην υπάρχει ο όρος λαθρομετανάστης

20:55 Καμία νέα δομή λέει και ο Π. Χριστόφας, καταλήγοντας για ενότητα.

20:50 Παναγιώτης Ζαφειρίου: Λέγαμε προεκλογικά να κλείσει ο Καρα Τεπές, δεν μπορούμε τώρα να παρεκκλινουμε. Καμία νέα δομή.

20:25 Τσιριγωτη στον πρόεδρο: «το να γιουχαρονται συνάδελφοι είναι απαράδεκτο, να καταδίκασετε όσα γίνονται

για ποιο λόγο ήρθαμε εδώ; θα πάρουμε απόφαση; Ή θα εκτονωσουμε την οργή ορισμένων. Δεν είμαστε με τους χαμελαίοντες

το πρόβλημα προϋπήρχε. Τα μέτρα της κυβέρνησης ενισχύουν τον εγκλωβισμό. Καλλιεργούν ξενοφοβισμο και ρατσισμό. Αίσχος η συμφωνία ΕΕ Τουρκίας.

Ξεκάθαρα λόγια θέλουμε, όχι έτσι κι αλλιώς κι αλλιώτικα.

Αποφάσεις - τερατογενεση τα όσα εξήγγειλε η κυβέρνηση

Είναι εμπαιγμός, θα απαντηθεί μαζικά από την τοπική κοινωνία»

Τάχθηκε κατά Κύτελη για αυτά που είπε ο πρωθυπουργός. «Αν διαφωνουσατε να το λέγατε. Να τοποθετηθείτε σήμερα»

20:19 για Πλατη Μυστεγνών Εριφύλη Χιωτέλλη: «Η περιοχή ανήκει στον Δήμο και πρέπει να δηλωθεί στο Κτηματολόγιο γιατί διαφορετικά το δημόσιο μπορεί να την οικειοποιηθεί». Ερωτήσεις Χιωτέλλη για το πώς θα γίνουν όλα αυτά που εξαγγέλλει η κυβέρνηση και προτάσεις

20:14 Χιωτέλλη: «προβληματική η κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας», «έκανε λάθη η προηγούμενη κυβέρνηση, λαϊκιστές οι επόμενοι», «Θα συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε αλληλεγγύη» «Στη Λέσβο έχουμε δομές, δεν χρειαζόμαστε άλλες. Η υπόλοιπη Ελλάδα να αναλάβει τις ευθύνες της.

20:12 Αποδοκιμασίες σε Χιωτέλλη μόλις μιλάει για προσφυγιά

20:04 Μαμάκος: «Σήμερα να πάρουμε απόφαση και μάλιστα με plan b αν δεν εισακουστουμε από τους κυβερνώντες».

«καμία νέα δομή, δε χαϊδεύουμε αυτιά, η Μόρια να χωρά μόνο όσους αντέχει. Δεν υπήρξε καμία μέριμνα για αποσυμφόρηση. Αν δεν σταματήσουν οι ροές τι θα γίνει;» Κατηγορεί τη δημοτική αρχή Γαληνού ότι δεν το διαχειρίστηκε σωστά

20:02 εκπρόσωπος υπαλλήλων πυροσβεστικής: «λένε θα κλείσει η Μόρια. Πώς θα συμβεί αυτό; Ως δια μαγείας; Ή θέση μας είναι καμιά νέα δομή στο νησί. Όχι σε νέο κολαστήριο.»

20:00 συνδικαλιστής λιμενικών «πρακτικά δεν γίνεται να κλείσει η Μόρια. Όποιος τα λέει αυτά, ή δεν ξέρει το μεταναστευτικό ή μας κοροϊδεύει.»

7:50 μμ Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, Βασίλης Ροδόπουλος ανέφερε ότι δεν έχει εξοπλιστεί η αστυνομία σε προσωπικό και οχήματα, επισημαίνοντας ότι σε δεύτερη μοίρα βρίσκεται πλέον η επαρχία και οι δυνάμεις έχουν δοθεί στην Αθήνα. Αναφέρθηκε στο ότι το ΚΥΤ Μόριας άνοιξε αρχικά για 200 άτομα, στη συνέχεια για 1000 και όλο το ιστορικό.

7:47 Εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου ο Γιάννης Ζαφειρίου κατήγγειλε τον αποκλεισμό της Δημοτικής Αρχής από τη σημερινή συζήτηση του ΠΕΚ που στάθηκε αλληλέγγυο στους πρόσφυγες και έβαλε κατά του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για τους πολέμους. «Για μας λύση είναι ο απεγκλωβισμός και από τη Λέσβο και από τη χώρα μας. Απαιτούμε και διεκδικούμε να κλείσουν όλα τα Χοτ Σποτ και να μη δημιουργηθεί κανένα νέο, πουθενά» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ζαφειρίου.

7:40μμ Ο πρόεδρος των ξενοδόχων, Δημήτρης Βατής ανέφερε ότι «Δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε νέα δομή, εφόσον υπάρχει η Μόρια. Να προχωρήσει η αποσυμφόρηση και αν αφήσουν αρκετό χώρο μέσα στη Μόρια να φτιάξουν οικισμούς στους υπόλοιπους χώρους για να είναι ανθρώπινες οι συνθήκες» τονίζοντας ότι δεν προβάλλεται ο τόπος όπως πρέπει.

7:39μμ- Μετά τον πρόεδρο των Νέων Κυδωνιών, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Κοινότητας Μυτιλήνης, Αλέκος Κουζινόγλου εκφράζοντας το τοπικό συμβούλιο:

«Ζητάμε άμεσα και γενναία αποσυμφόρηση του νησιού. Και ζητάμε στο ένα και μοναδικό ΚΥΤ να μεταφερθούν δομές τραπεζών για να απελευθερωθεί η τράπεζα για τους Μυτιληνιούς, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εκεί, ώστε να μη συμφορίζεται το Νοσοκομείο και την ύπαρξη δημοτικής αστυνομίας για το Κέντρο της Μυτιλήνης»

7:35 μμ: Ο πρόεδρος των Μυστεγνών, Παναγιώτης Κατζανός: «Θέλουμε τη στήριξή σας ότι δεν δέχεστε άλλη δομή στο νησί μας».

7:30 μμ: Η πρόεδρος της Αγιάσου, Διαμάντω Ρουγγέλλη: «Διαφωνούμε κάθετα στη δημιουργία δομής ασυνόδευτων ή ενίλικων προσφύγων στην περιοχή Καμπούδι σε κτήριο που συνορεύει με το σχολείο, το γήπεδο και τις καφετέριες. Ζητάμε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να μεταφερθεί στο υπουργείο Εργασίας και να γίνει γηροκομείο για όσους το έχουν ανάγκη» και τόνισε ότι δεν το κάνουν από ρατσιστικά κίνητρα.

7:25 μμ Πρόεδρος της Μόριας: «Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι κλοπές έχουν αυξηθεί επικίνδυνα χωρίς να μπορώ να προσδιορίσω τους υπεύθυνους» ανέφερε αρχικά.

«Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι και αυτοί άνθρωποι. Για τους αλλοδαπούς υπάρχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις. Έρχονται στην Ελλάδα για να προχωρήσουν στην Ευρώπη…

Το προσφυγικό θα υπάρχει. Γι’ αυτό να βρούμε λύση. Κραυγές του τύπου να φύγουν όλοι από το νησί δεν λύνουν το πρόβλημα». 

«Δεν θέλουμε το πρόβλημα της Μόριας να μετακινηθεί σε άλλη κοινότητα» επεσήμανε και πρόσθεσε ότι αν εφαρμοστεί το πρόγραμμα της κυβέρνησης θα βελτιωθεί η κατάσταση.

7:20μμ: Καμία νέα δομή στη Λέσβο τόνισε εκπροσωπώντας το επιμελητήριο Λέσβου ο αντιπρόεδρός του, Παρασκευάς Φρατζέσκος.

Ιδιαίτερα δυσαρεστημένος ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Παναγιώτης Παπαρίσβας από την απουσία εκπροσώπου της κυβέρνησης και ακολούθησε η τοποθέτησή του. «Όλοι βλέπουν την πάρτη τους και κανένας τα νησιά μας και τον τόπο μας που καταστρέφεται»

7.10 μμ: Εκ μέρους του Περιφερειάρχη μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης, Άρης Χατζηκομνηνός σημειώνοντας ότι ό,τι έχει ακουστεί είναι ψευδές. «Είναι δεδομένο ότι ακούμε όλες τις προτάσεις της κυβέρνησης ελλά οι τοπικές κοινωνίες θα αποφασίσουν» και πρόσθεσε: «Αν θα γίνει δομή θα είναι κλειστή δομή» Σε αυτό το σημείο ακούστηκαν γιουχαϊσματα.

Μίλησε στη συνέχεια εν μέσω διακοπών τις οποίες κατονόμασε ως προβοκάτσια για φύλαξη συνόρων και μετά είπε για τις κλειστές δομές «Ας είναι φυλακές».

7:00 μμ Μετά τον εκπρόσωπο του Στρατού τον λόγο πήρε ο Ελευθέριος Ντουρουντούς, Ταξίαρχος, Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου:

«Αποτελεί ιδιαίτερα εξαιρετική τιμή η παρουσία η δική μου στο δημοτικό σας συμβούλιου. Με εντολή του Αρχηγού της ΕΛΑΣ, η ΕΛΑΣ συμμετέχει σε εκδηλώσεις που είναι επιβεβλημένη η συμμετοχή της». Στη συνέχεια ανέφερε τις προϋποθέσεις για τη διαχείριση του προσφυγικού όπως το νομικό πλαίσιο και τις συνθήκες ανάδυσης του προσφυγικού.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Λιμενικού τόνισε το δύσκολο έργο του λιμενικού σώματος επισημαίνοντας ότι «δεν μιλάμε για χωράφι και ξηρά, μιλάμε για θάλασσα» τονίζοντας ότι» η ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα προστατεύεται και διαφυλάσσεται». Πρόσθεσε ότι τα σύνορά μας φυλάσσονται και ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ναυαγοί.

6:48: Στρατής Κύτελης: Συγκαλέσαμε το αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο για να εξετάζουμε το μείζον θέμα που απασχολεί όλους εμάς τους πολίτες της Λέσβου και δεν είναι άλλο από το μεταναστευτικό ζήτημα

Οι πολίτες έδειξαν αλληλεγγύη και συμπόνια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες και σήκωσαν στις πλάτες τους όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη

Στάθηκαν μόνοι.

Είμαστε εδώ για να απολογηθούμε στο μέλλον στα παιδιά μας, ότι εμείς ήμασταν αυτοί οι οποίοι καταθέσαμε άποψη και θέση για το μεταναστευτικό.

Τα λάθη που έγιναν και οι πολιτικές απομόνωσαν το νησί μας, το δυσφήμησαν οικονομικά. Αυτή τη στιγμή στο νησί της Λέσβου φιλοξενούνται επισήμως 19.000 μετανάστες. Εξ αυτών στο ΚΥΤ Μόριας 16.500 αντί 2.800 ατόμων που είναι η δυναμικότητά του, στο Καρά- Τεπέ 1400 ευάλωτες ομάδες

872 σε δομές της ΗΛΙΑΚΤΙΔΑ΅και άλλοι 71 σε άλλες δομές στο ΠΙΚΠΑ και νοικιασμένα σπίτια.

Καταλαβαίνετε ότι ο Δήμος Μυτιλήνης, φιλοξενεί το σύνολο των μεταναστών και πάνω από 5 δομές.

Είμαστε εδώ για να λάβουμε επίσημη θέση. Κοινός στόχος όλων είναι το νησί να επανέλθει στην κανονικότητα. Εμμένουμε στις θέσεις μας.

Όχι επιπλέον δομή στο νησί μας και στον Δήμο Μυτιλήνης!

Ζητάμε άμεση και μαζική αποσυμφόρηση του νησιού μας, άμεση διαδικασία ασύλου, φύλαξη θαλασσίων συνόρων

Όλες οι δομές σταδιακά να εκκενωθούν ακόμα και αυτή του Καρά- Τεπέ. Θα πιέσουμε σε κάθε κατεύθυνση για να εκκενωθεί σιγά- σιγά και όχι βίαια και θα αποδοθεί στους πολίτες και Δημότες τους Μυτιλήνης για αθλητικές εγκαταστάσεις όπως είχε προβλεφθεί.

Θα σταθώ στην άποψή μου και θα σεβαστώ απόλυτα τις τοπικές κοινωνίες.

Ενωμένοι ως νησιώτες και δημότες του Δήμου Μυτιλήνης να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση» και χειροκροτήθηκε.

6:40 μμ Θα γίνει μια ελεύθερη διεξοδική κουβέντα για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους τόνισε στην έναρξη της διαδικασίας ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοσθένης Χατζηγιάννης.

Επεσήμανε ότι θα πρέπει να δοθεί προσοχή στους κανόνες για να μιλήσουν οι αιρετοί καθώς οι πολίτες είναι πάρα πολλοί: θα δοθούν 5 λεπτά στους επικεφαλής, 3 λεπτά στους δημοτικούς συμβούλους και στη συνέχεια θα καταγραφεί η άποψη εκπροσώπων για την οικονομία του χρόνου και να δοθεί βήμα στους περισσότερους.

Βλέπω ότι δεν έχει έρθει κανένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης πρόσθεσε.

Αίσθηση προκάλεσε η απουσία της δημοτικής συμβούλου, Δήμητρας Αλεξανδρή αλλά υπάρχει απαρτία.

6:33 μμ Δεν έχουν κάτσει στις θέσεις τους όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

6:20 μμ. Οι πολίτες είναι πολλοί περισσότεροι λίγα λεπτά πριν από την έναρξης της συνεδρίασης, από διάφορα χωριά και πολιτικούς χώρους. Τα καθίσματα είναι όλα γεμάτα πίσω από τον χώρο συνεδρίασης.

6:03 μμ Άνοιξε η αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου και εισέρχονται πολίτες για να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση

5:30 μμ Έξω από την αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου βρίσκεται το τοπικό συμβούλιο και κάτοικοι των Μυστεγνών που έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους. Επίσης παρευρίσκονται από νωρίς μέλη της περιφερειακής παράταξης με επικεφαλής τον Παναγιώτη Χριστόφα «Τολμάμε για το Βόρειο Αιγαίο» που έκανε και σήμερα παρέμβαση και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια