× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σιγή ασυρμάτου από τον Χαράλαμπο Αθανασίου

«Αντ’ αυτού» μιλά ο Αλέκος Κουτσαντώνης, αλλά ο βουλευτής Λέσβου… τον διαψεύδει!

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 25/11/2019

Σιγή ασυρμάτου από τον Χαράλαμπο Αθανασίου

Αν και ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας και στενός φίλος του πρώην υπουργού, Αλέκος Κουτσαντώνης θα ήθελε πάρα πολύ ο βουλευτής Λέσβου του κόμματος, Χαράλαμπος Αθανασίου, να διαφωνεί με την ίδρυση δομής προσφύγων και μεταναστών στα Μυστεγνα, ο κ. Αθανασίου δεν φαίνεται να υιοθετεί την άποψή του. Την οποία ο κ. Κουτσαντώνης με θέρμη υποστήριξε, μιλώντας εκ μέρους του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και απαντώντας σε σχόλιο στο «Ν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό όμως που ισχύει, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του κ. Αθανασίου, είναι ότι ο βουλευτής της ΝΔ και β΄ Αντιπρόεδρος της βουλής, συναντήθηκε με το τοπικό συμβούλιο των Μυστεγνών, όπου άκουσε τα αιτήματά τους, στη συνέχεια μετέβη στην θέση Πλάτη Μυστεγνών, όπου έχει ειπωθεί ότι θα δημιουργηθεί η νέα δομή για να δει την περιοχή και την καταλληλότητα του χώρου. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου πάντα, ο κ. Αθανασίου μετέβη και σε άλλες περιοχές για να εξετάσει και άλλους χώρους.

Ο κ. Αθανασίου δεν υιοθετεί, σε καμία περίπτωση τα όσα σημείωσε στο «Ν» ο κ. Κουτσαντώνης, ενώ πάντα σύμφωνα με το γραφείο Τύπου- δεν έχει εκφράσει κάποια θέση, κάτι που θα γίνει αφού συναντηθεί και με τους αρμόδιους υπουργούς.

Δεδομένων των παραπάνω, αυτή είναι προς το παρόν η άποψη του κ. Αθανασίου και οτιδήποτε άλλο, «βασιλικότερον του βασιλέως», απλώς διασκεδάζει τις εντυπώσεις εν όψει του σημερινού δημοτικού συμβουλίου Μυτιλήνης, όπου θα συζητηθεί αποκλειστικά το ζήτημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικότερα:

Το χιούμορ σε αρκετές περιπτώσεις, οδηγεί σε «ειδήσεις». Το πρωινό χιουμοριστικό- καυστικό σχόλιο του «Ν» στη στήλη του «Αχινού» περί «εξαφάνισης» του βουλευτή Λέσβου της ΝΔ, Χαράλαμπου Αθανασίου, αναφορικά με τη θέση του για τη νέα δομή στην «Πλάτη» των Μυστεγνών, προκάλεσε μια μικρή αναταραχή στα τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Το σχόλιο του «Ν» έγινε προφανώς γιατί έχουμε συνηθίσει από τον πρώην υπουργό να δηλώνει την παρουσία του και τη θέση του σε μια σειρά από εκδηλώσεις και προβληματισμούς, αντίστοιχα, εδώ και πολλά χρόνια. Η «εκκωφαντική σιωπή» του από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης έως και σήμερα δεν θα μπορούσε να μη σχολιαστεί από επαγγελματίες δημοσιογράφους. Και πιο ειδικά,  ήταν πολυαναμενόμενη μία άποψη από τον πρώην υπουργό που έχει διατυπώσει πολλάκις τις θέσεις του ενάντια στις δομές φιλοξενίας αιτούντων άσυλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θυμίζουμε ότι ο κ. Αθανασίου τον Σεπτέμβριο του 2016 ζητούσε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, χαιρετίζοντας διαμαρτυρία των κατοίκων της Μόριας, «όχι άλλα Hot Spot στη Λέσβο και άμεση αποσυμφόρηση του νησιού μας από τους μετανάστες».

Την ίδια περίοδο και συγκεκριμένα 20 Σεπτεμβρίου 2016 ο κ. Αθανασίου Αθανασίου δήλωνε, μιλώντας στο Πρακτορείο FM, ότι «η κυβέρνηση (σ.σ. ΣΥΡΙΖΑ) εθελοτυφλεί και έχει αφήσει να σωρευτούν περίπου 7000 πρόσφυγες στη Μυτιλήνη, όταν ο χώρος υποδοχής μπορεί να φιλοξενήσει μόλις 800».

«Βλέπω παλινωδίες» έλεγε και συμπλήρωνε: «Στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Μουζάλας, μου απαντούσε ότι θα προχωρήσει άμεσα η αποσυμφόρηση του νησιού και την ίδια ώρα συνάδελφος σας δημοσιογράφος (ο Γ. Σινάνης) αποκάλυπτε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει και νέο Hot Spot» τόνιζε και υπογράμμιζε ότι η Λέσβος έχει ήδη καταστραφεί και δεν αντέχει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φυσικά οι καιροί άλλαξαν, νέο Hot Spot δεν έγινε όπως διέρρεαν οι δημιουργοί ψευδών «ειδήσεων» (σ.σ. και μάλιστα στην Αχλαδερή, όπως έλεγαν αρκετοί πριν εκλεγούν προς άγραν ψήφων), οι εγκλωβισμένοι υπερδιπλασιάστηκαν και ο κ. Αθανασίου βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

Από το μήνυμα του κ. Κουτσαντώνη στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα

Απέναντι στο καυστικό σχόλιο του Αχινού του «Ν», «αντ’ αυτού» ο Αλέκος Κουτσαντώνης απάντησε, μεταξύ άλλων, κι ότι ο κ. Αθανασίου διαφώνησε με τη νέα δομή! Και μάλιστα ότι «διαφωνώντας για την ίδρυση νέας δομής στα Μυστεγνά, όργωσε το νησί για να βρεθεί τόπος, ακίνδυνος για τις τοπικές κοινωνίες, για ίδρυση νέας αλλά μοναδικής δομής, με την προϋπόθεση να καταργηθούν και οι πέντε λειτουργούσες επί ΣΥΡΙΖΑ δομές».

Φυσικά αν με τέτοια ευκολία ο κ. Αθανασίου «άδειαζε» την σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το θέμα θα ήταν πολύ σημαντικό. Κρατάει όμως χαμηλούς τόνους και απ’ ό,τι φαίνεται ψάχνει… εναλλακτικές. Γι’ αυτό και δεν υιοθετεί σε καμία περίπτωση τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Κουτσαντώνης.

Ας σημειωθεί ότι ο κ. Κουτσαντώνης δεν απάντησε στις κλήσεις μας.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ