× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Δεν έχω ενημερωθεί για την τοποθεσία νέας δομής, θα σταθώ στις τοπικές κοινωνίες»

Αποκλειστική δήλωση του Δημάρχου Στρατή Κύτελη… και η απορία συνεχίζεται: Πρωθυπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος γιατί επιμένουν ότι ενημέρωσαν;

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 23/11/2019

«Δεν έχω ενημερωθεί για την τοποθεσία νέας δομής, θα σταθώ στις τοπικές κοινωνίες»
' χρόνος ανάγνωσης

Αποκλειστική δήλωση στο «Ν» έκανε το πρωί του Σαββάτου ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης αλλά και σύντομη. Ο κ. Κύτελης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί μας ανέφερε συγκεκριμένα ότι «ως Δήμαρχος Μυτιλήνης δεν έχω καμία ενημέρωση για την τοποθεσία που έχει οριστεί για νέα κλειστή δομή». Επιπρόσθετα τόνισε «εγώ ακούω και θα ακούσω τα αιτήματα και θα σταθώ στις τοπικές κοινωνίες και τους προβληματισμούς τους, μένοντας πιστός στο προεκλογικό πρόγραμμα που είχε ο συνδυασμός μας, αλλά και στις αρχές της Δημοτικής Αρχής».

Καθίσταται σαφές ότι ο Δήμαρχος Μυτιλήνης δεν θέλει να αναφερθεί στις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη χτες ότι έγινε ενημέρωση στις τοπικές Αρχές, ούτε στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου που ανέφεραν το ίδιο περί ενημέρωσης σε Δημάρχους, βουλευτές και Περιφερειάρχη. Ούτε όμως επιθυμεί ο κ. Κύτελης να συνδέσει τη σημερινή του δήλωση με αυτές του αρχηγού της ΝΔ και του στελέχους της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την άλλη, δύο μέρες από το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης που συνεδριάζει αποκλειστικά τη Δευτέρα στις 6.30 το απόγευμα στο κτήριο της Περιφέρειας για το προσφυγικό- μεταναστευτικό και με δεδομένο ότι η Κοινότητα των Μυστεγνών θα παραστεί δυναμικά, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης «δείχνει» με τη δήλωσή του πού θα κινηθεί η εισήγησή του τη Δευτέρα.

Η θέση του δημάρχου που στηρίχτηκε από τη ΝΔ είναι εξαιρετικά δύσκολη, ειδικά εφόσον οι Λέσβιοι θέλουν να μάθουν αν η κυβέρνηση ενημέρωσε τελικά και αν κάποιος κοροϊδεύει τους κατοίκους των νησιών. Θυμίζουμε ότι την Πέμπτη που το τοπικό συμβούλιο Μυστεγνών συναντήθηκε με τον Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη έλαβαν την απάντηση ότι δεν γνώριζαν για την τοποθεσία της κλειστού τύπου δομής.

Θυμίζουμε επίσης ότι ο Δήμαρχος Σάμου και το Δημοτικό Συμβούλιο άμεσα μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης την περασμένη Τετάρτη, ανακοίνωσαν ότι σε περίπτωση δημιουργίας νέας δομής θα παραιτηθούν. Ακόμα, ομόφωνα, χτες Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου απέρριψε τη νέα δομή.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Το ελληνικό πλήρωμα με τη Μηλένα «έσπασε τα χρονόμετρα»

Στον τελικό του σκιφ γυναικών σημειώθηκε διπλή ελληνική επιτυχία
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Οι εθελοντές έκαναν τη διαφορά στη φωτιά στα Κεραμειά

Η άμεση επέμβαση των μικρών οχημάτων οδήγησε σε γρήγορη κατάσβεση – Ανθρώπινη αμέλεια η πιθανή αιτία
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Η φωτογραφία του Μιχάλη Μπάκα έγινε τατουάζ φλαμίνγκο

Μια Μυτιληνιά από την Πάτρα τίμησε με έναν ιδιαίτερο τρόπο τη δουλειά του περιβαλλοντολόγου φωτογράφου
ΓΕΥΣΗ

Με γκιουζλεμέδες το Κυριακάτικο αντάμωμα στη Σκάλα Μιστεγνών

Οι γυναίκες του Συλλόγου Μυστεγνιωτών έβαλαν τα μανίκια ψηλά και έπιασαν δουλειά
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο Πιερρακάκης στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Ξεναγήθηκε στις εκθεσιακές ενότητες από τον Διευθυντή και τα στελέχη του Μουσείου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στο χωριό Λάμπου Μύλοι

Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής απέτρεψε τα χειρότερα
ΧΩΡΙΑ

Η υδροδότηση του Πολιχνίτου ξανά επί τάπητος

Το ζήτημα που «καίει» τους κατοίκους της περιοχής θα συζητηθεί στο Τοπικό Συμβούλιο του χωριού και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δυτικής Λέσβου για ακόμη μια φορά
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Απίστευτη καταστροφή στη βόρεια Χίο

Κάηκαν 70.000 στρέμματα γης μέσα σε μόλις τρεις ημέρες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σκάλα Ερεσού «εκτός δικτύου» στην καρδιά της τουριστικής σεζόν

Ο Περιβαλλοντικός Κοινωνικός Σύλλογος ζητά άμεσες παρεμβάσεις από Δήμο, Περιφέρεια, Εισαγγελία και παρόχους – 61 επιχειρήσεις συνυπογράφουν το αίτημα
ΑΤΖΕΝΤΑ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη στη Μυτιλήνη

Κάλεσμα του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου την Κυριακή 24 Αυγούστου στην πλατεία Σαπφούς
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Οριοθετήθηκε η φωτιά στον δρόμο Φίλιας – Σκαλοχωρίου

Mετά τις 12 τα μεσάνυχτα το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής βρίσκονταν επί ποδός με φακούς, προκειμένου να συλλέξει στοιχεία για την ισχυρή πιθανότητα εμπρησμού