× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Παιδικές χαρές, βιολογικός νότιας πόλης, κέντρο για τα αδέσποτα και άλλες ελλείψεις

Η «Πυξίδα» με μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου της Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/11/2019

Παιδικές χαρές, βιολογικός νότιας πόλης, κέντρο για τα αδέσποτα και άλλες ελλείψεις

Για τις ελλείψεις και τις βασικές εκκρεμότητες συναντήθηκαν με μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου της Μυτιλήνης την Τετάρτη δημοτικοί σύμβουλου της δημοτικής παράταξης του Δήμου Μυτιλήνης «Με Πυξίδα τον Πολίτη» με επικεφαλής την Εριφύλη Χιωτέλλη. Στην ατζέντα τέθηκαν από πλευράς «Πυξίδας» τα έργα σε εκκρεμότητα, βιολογικός νότιας πόλης, παιδικές χαρές, κέντρο για τα αδέσποτα, ποδηλατόδρομος και αρμοδιότητες που πρέπει να παραχωρηθούν στην Δημοτική Κοινότητα με τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου να αναφέρουν την υποστελέχωση της κοινότητας και τη μη ικανοποιητική συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή Κύτελη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα:

«Στα πλαίσια της αντίληψης μας πως η συνεργασία ανάμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και στα Κοινοτικά Συμβούλια είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μια αποτελεσματική αυτοδιοικητική πολιτική, η παράταξή μας συνεχίζει τις συναντήσεις της με τα κοινοτικά συμβούλια. Έτσι την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου η παράταξή μας εκπροσωπούμενη από τους δημοτικούς συμβούλους Χιωτέλλη Εριφύλη, Ζερβού Μαρία και μέλη της παράταξης, συναντήθηκαν με μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο, Αλέκο Κουζινόγλου  και τους κοινοτικούς συμβούλους Λένα Πετρελη, Βαγγέλη Χατζημανώλη, Λάμπρο Βενετή, Μίνα Αδαλη και Στρατή  Μπαλάσκα.

Μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα εκτυλίχθητε μια ειλικρινής και αμοιβαία εποικοδομητική συζήτηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τη μεριά μας ενημερώσαμε το Κοινοτικό  Συμβούλιο Μυτιλήνης για την αναγκαιότητα πίεσης προς τη Δημοτική αρχή του Δήμου Μυτιλήνης αλλά και προς την Περιφέρεια  και επαγρύπνησης στην κατεύθυνση υλοποίησης σημαντικών έργων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Αναφερθήκαμε συγκεκριμένα στο έργο της Νότιας παράκαμψης, στο βιολογικό της Νότιας πόλης καθώς και στην νομιμοποίηση του δρόμου του αεροδρομίου για τον οποίο θυμίζουμε έγινε ειδική νομοθετική ρύθμιση από τον κ. Χαρίτση και από τότε περιμένει το αίτημα της περιφέρειας για την νομιμοποίηση του δρόμου του αεροδρομίου. Σημειώνουμε πως αυτή η ενέργεια θα επιτρέψει την υλοποίηση του έργου κατασκευής ποδηλατοδρόμου στην περιοχή.

Ενημερώσαμε το κοινοτικό συμβούλιο για την τραγική κατάσταση  που επικρατεί στις παιδικές χαρές στο Δήμο της Μυτιλήνης και για την ανάγκη πιστοποίησής τους ώστε να επιτραπεί η λειτουργία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καταθέσαμε την άποψή μας για την παραχώρηση  επιπλέον αρμοδιοτήτων από το Δήμαρχο στα κοινοτικά συμβούλια και ιδιαίτερα στο Κοινοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης που αντιπροσωπεύει  τη μεγαλύτερη πληθυσμιακά κοινότητα του Δήμου Μυτιλήνης.

Ενημερώσαμε τα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου για τον κίνδυνο να χαθεί η δυνατότητα ένταξης της δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας για τα αδέσποτα λόγω καθυστέρησης ολοκλήρωσης της μελέτης. Η ανησυχία μας αυτή δυστυχώς έγινε εντονότερη μετά την ανακοίνωση από τον κ. Θεοδωρικάκο για περικοπή κατά 5.000.000 από τα χρήματα που είχαν δεσμευτεί από την προηγούμενη κυβέρνηση για αυτό το πρόγραμμα (τα 20.000.000 έγιναν 15.000.000)

Από την πλευρά τους τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης αναφέρθηκαν στην υποστελέχωση της κοινότητας Μυτιλήνης, στην έλλειψη του απαραίτητου προσωπικού για την διοικητική στήριξη της κοινότητας, καθώς και στη μη ικανοποιητική συνεργασία με τη δημοτική αρχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δήλωσαν πως είναι κατά τη γνώμη τους απαραίτητη η συνεργασία με την επιτροπή ποιότητας ζωής καθώς πολλά από τα ζητήματα που συζητούνται και αποφασίζονται στην επιτροπή ποιότητας ζωής αφορούν την καθημερινότητα των κατοίκων της κοινότητας Μυτιλήνης. Την ίδια επιθυμία εξέφρασαν και για τη στενότερη συνεργασία με το Ν.Π, Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης.

Επίσης εξέφρασαν την ανάγκη αύξησης της πάγιας προκαταβολής αλλά και τροποποίησης της περιγραφής του συγκεκριμένου κωδικού ώστε να διευκολυνθεί η δυνατότητα αξιοποίησης αυτών των χρημάτων.

Από την πλευρά μας δεσμευτήκαμε σε τακτική επαφή και συνεργασία με το κοινοτικό συμβούλιο Μυτιλήνης και στήριξη στα δίκαια αιτήματά τους.

 

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΖΕΡΒΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΜΑΛΛΙΑΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΧΙΩΤΕΛΛΗ ΕΡΙΦΥΛΗ»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια