× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αμεση σύσκεψη για το προσφυγικό για άμεσες αντιδράσεις τώρα!

Αντανακλαστικά Παναγιώτη Χριστόφα που ζήτησε συνάντηση των επικεφαλής με τον Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/11/2019

Αμεση σύσκεψη για το προσφυγικό για άμεσες αντιδράσεις τώρα!

Τη στιγμή που οι αντιδράσεις είναι χλιαρές για όσα ανακοίνωσε η Κυβέρνηση γύρω από το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα, με την κατασκευή νέων κλειστών κέντρων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ο περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού «Τολμάμε για το Βόρειο Αιγαίο», Παναγιώτης Χριστόφας, ανέλαβε την πρωτοβουλία να ζητήσει άμεση συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη. Και μάλιστα για λογαριασμό όλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τώρα είναι η ώρα να αντιδράσουμε ενάντια στα τρία νέα κέντρα στα νησιά μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο Π. Χριστόφας, μιλώντας στο «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99» και ήταν σαφής, παρά τους χαμηλούς τόνους που συνηθίζει να διατηρεί.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, σήμερα το πρωί στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου, ο κ. Χριστόφας ζήτησε από τον Περιφερειάρχη να συγκαλέσει άμεσα συνάντηση των επικεφαλής όλων των παρατάξεων, προκειμένου να συζητηθεί η κατάσταση που δημιουργείται στα νησιά και στη συνέχεια να αποτελέσει θέμα και στο επερχόμενο περιφερειακό συμβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι την επόμενη εβδομάδα στη Χίο είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει το περιφερειακό συμβούλιο, ωστόσο η κρισιμότητα της κατάστασης επιτάσσει γρήγορες και στοχευμένες ενέργειες, συλλογικές και όχι μεμονωμένα, από πλευράς αυτοδιοίκησης, αφού οι τοπικές κοινωνίες βρίσκονται στο επίκεντρο και τα νησιά για ακόμα μία φορά δοκιμάζονται.

Η κίνηση Χριστόφα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και μένει να διαφανεί, αν ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου θα κάνει πράξη τη συνάντηση αυτή μεταξύ των επικεφαλής όλων των παρατάξεων ή αν θα επιδοθεί σε ένα «παιχνίδι εντυπώσεων» με προσωπικές δηλώσεις μπροστά στις κάμερες.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ‑ ΚΙΝΑΛ για τη σύνδεση Λήμνου Αη Στράτη

Η ερώτηση έγινε με πρωτοβουλία του βουλευτή επικρατείας Παναγιώτη Δουδωνή ενώ υπογράφτηκε και από τον βουλευτή Λέσβου Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΧΩΡΙΑ

Φωτιστικά στα Πηγαδάκια

Επίσκεψη Χριστόφα για την επίβλεψη του έργου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Λακκούβες στην οδό Μούρα στη Μυτιλήνη μετά από έργα της ΔΕΥΑΛ

Η αποκατάσταση της βλάβης έγινε την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου το πρωί. Θα αποκατασταθούν τις επόμενες ημέρες με τσιμέντο, αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Παναγιώτης Βάλεσης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Αφιέρωμα στη Ρένα Βλαχοπούλου από το Εθνικό Ωδείο Μυτιλήνης

Στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης οι καταξιωμένες ερμηνεύτριες Ματθίλδη Μαγγίρα και Ελένη Καρακάση
ΑΓΡΟΤΕΣ

Με όραμα για το μέλλον του Λεσβιακού ελαιώνα

Ολοκληρώθηκε η 1η Συνάντηση του GOV4ALL στη Λέσβο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ζητούν αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Λήμνου – Καβάλας

Παρέμβαση στη Βουλή από τη Νέα Αριστερά για την άμεση επαναφορά του δρομολογίου που εξυπηρετεί τις τοπικές κοινωνίες
ΑΓΟΡΑ

Ψωμί για τρεις μέρες στη Μυτιλήνη

Τα αρτοποιεία θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου ανήμερα του Αγίου Θεοδώρου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η ΔΕΔΑΠΑΛ υποδέχεται την 17η σύνοδο των ΦΟΔΣΑ

Η Σύνοδος έχει ως κύριο θέμα την εφαρμογή του προγράμματος «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στη Λέσβο για αναπτυξιακές συζητήσεις ο Ισραηλινός επιχειρηματίας Eran Shmueli

Ο Κωνσταντίνος Μουτζούρης συναντήθηκε μαζί του για τις προοπτικές ανάπτυξης του Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Του Αγίου Βαλεντίνου της Μυτιλήνης

Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου στις 6 και 30 το απόγευμα, η γιορτή του Αγίου της αγάπης στην καθολική Εκκλησία της πόλης όπου φυλλάσονται τα οστά του
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η δημοκρατία και δημοσίο συμφέρον το ζητούμενο!

Μαρία Χατζηγεωργίου και Θράσος Αβραάμ αναλύουν την κατάσταση στην εκπαίδευση καθώς και τις εξελίξεις γύρω από τη διαχείριση των νεκροταφείων στη Λέσβο, αναδεικνύοντας ζητήματα διαφάνειας και κοινωνικού συμφέροντος