× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η Συμπαράταξη Πολιτών για την άκαρπη συνάντηση τυροκόμων με τους κτηνοτρόφους

«Η έλλειψη σχεδίου δράσης από την Περιφέρεια και συνεργασίας μεταξύ των παραγωγών αποτελούν τη ρίζα του προβλήματος»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/11/2019

Η Συμπαράταξη Πολιτών για την άκαρπη συνάντηση τυροκόμων με τους κτηνοτρόφους
' χρόνος ανάγνωσης

«H συζήτηση γύρω από την τιμή του γάλακτος δηλαδή αν θα είναι 0.85 που ζητούν οι κτηνοτρόφοι ή 0.75 που δίνουν οι τυροκόμοι είναι αποπροσανατολιστική και αδιέξοδη.

Με τους βοσκοτόπους στη κατάσταση που βρίσκονται και χωρίς σχέδια βελτίωσης και εισαγωγές ζωοτροφών, με εισαγωγές γάλακτος και σκόνης που χρησιμοποιούνται σε προϊόντα ΠΟΠ, με θέματα ποιότητας στο γάλα, με έλλειψη εκπαίδευσης των κτηνοτρόφων αλλά και τυροκόμων, με τις αρρώστιες που δεν αντιμετωπίζονται εδώ και χρόνια, με ανύπαρκτη προώθηση των προϊόντων που αναγκάζονται να μπουν στη μέγκενη των σουπερ-μάρκετςκλπ δεν μπορεί να υπάρξει υπέρβαση των προβλημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Περιφέρεια οφείλει να συνεργαστεί με όλους με βάση ολοκληρωμένο σχέδιο για να γίνουν βελτιώσεις (ή και ανατροπές αν χρειαστεί) σε κάθε στάδιοτης παραγωγικής διαδικασίας και της διακίνησης των προϊόντων σε μια λογική "από το χωράφι στο ράφι και στο πιάτο του τουρίστα". Πρέπει να εστιαστούμε στη παραγωγή ποιοτικών και επώνυμων προϊόντων με υψηλή προστιθέμενη αξία για να ξεπεράσουμε τα εμπόδια της νησιωτικότητας.

Τα προβλήματα έχουν εντοπιστεί εδώ και χρόνια και χρειάζεται τόσο η πολιτική βούληση ώστε να σπάσουν τα αποστήματα που υπάρχουν και κερδοσκοπούν σε βάρος παραγωγών και καταναλωτών όσο και η βούληση των παραγωγών να αλλάξουν σελίδα μακριά από πρακτικές που οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο.
Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τη Λέσβο αλλά και άλλα νησιά της Περιφέρειας, δεν αφορά μόνο το γάλα.

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ έχει καταθέσει τις θέσεις της για τα αγροτικά θέματα (http://ioannispilanis.blogspot.com/2019/10/blog-post_30.html) και έχει κάνει επερώτηση στον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης με συγκεκριμένες προτάσεις(http://ioannispilanis.blogspot.com/2019/11/blog-post_11.html) και περιμένει απαντήσεις».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νεκρός στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Εντοπίσθηκε το πρωί του Σαββάτου από στελέχη του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει το παρεκκλήσι των Αγίων Ακινδύνων στη Μυτιλήνη

Διαβάστε εδώ πότε χτίστηκε το παρεκκλήσι που βρίσκεται δίπλα στον ναό του Αγίου Θεράποντα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκόπελο της Γέρας

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου από τις 9.30 ως τις 13.30
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ισχυροί νοτιάδες και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο

Άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ θα επικρατήσουν την Δευτέρα αναφέρει ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Η Καλλονή στα ροζ για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στον Ροζ Περίπατο, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ενημέρωσης από το θεματικό πάρκο Βασιλειάδη
ΧΩΡΙΑ

Κουταλέλης: Τιμώ το έργο του Κώστα Ρούσσα

Ο νέος πρόεδρος της Αγιάσου γυρνά σελίδα μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης και δηλώνει πως η Αγιάσος αξίζει ενότητα, συνεννόηση και δημιουργικό πνεύμα
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πρώτη γνωριμία και προπόνηση για την Ακαδημίας Ποδηλασίας

Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν την δράση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Ο Μουτζούρης «βάζει πλάτη» για το λιμάνι του Μολύβου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη επέκτασης του προσήνεμου μόλου
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακό δείπνο για τον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο

Δέχθηκε βροχή από αβγά μέσα σε γνωστό εστιατόριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

«Ο Μόγλης στο Νησί»: η επιστροφή της παρέας στον αέρα

Θοδωρής Χατζημήτρος, Ανθή Παζιάνου και Νικόλας Αθανάσης στήνουν ραδιοφωνικό κύκλο με μνήμη, χιούμορ και ματιά στο σήμερα