× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Φωνάζει ο φταίχτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης»

Σκληρή απάντηση του Αντιδημάρχου Μυτιλήνης Τεχνικών Έργων, Στρατή Τζιμή, στα όσα ανέφερε ο προκάτοχός του στο Δήμο Λέσβου, Κώστας Κατσαρός, σε συνέντευξή του Στο Νησί 99FM

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/11/2019

«Φωνάζει ο φταίχτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης»
' χρόνος ανάγνωσης

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Αντιδήμαρχος τεχνικών έργων του Δήμου Μυτιλήνης, Στρατής Τζιμής, απαντώντας στον προκάτοχό του στο Δήμο Λέσβου, Κώστα Κατσαρό, για όσα εκείνος δήλωσε στη ραδιοφωνική του συνέντευξη Στο Νησί 99FM και την εκπομπή «Ανθέων 99».

Με σκληρή και επιθετική ρητορική, ο κ. Τζιμής χαρακτηρίζει ως «διαπρύσιο τιμητή των πάντων» τον κ. Κατσαρό, κατηγορώντας τον ότι «υποκριτικά ασκεί δριμεία κριτική, χωρίς να κάνει όμως καμιά αυτοκριτική για τις πολλές εκκρεμότητες που άφησε στα περισσότερα έργα». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επί της ουσίας, ο Αντιδήμαρχος τεχνικών έργων του Δήμου Μυτιλήνης διαβεβαιώνει τους δημότες ότι «δεν θα χαθεί κανένα έργο από όσα εργάζεται και προγραμματίζει ο Δήμος Μυτιλήνης, αποτελώντας εξαγγελία και προεκλογική δέσμευση.» 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κ. Τζιμή:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ως πολιτικός προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μυτιλήνης διαβεβαιώνω τους δημότες της Λέσβου ότι, εντός του επόμενου εικοσαημέρου θα ολοκληρωθούν όλες οι διοικητικές διαδικασίες (τεύχη δημοπράτησης, δημοπρατήσεις) για την υλοποίηση των συγχρηματοδοτούμενων έργων. ΔΕΝ θα χαθεί κανένα από τα έργα για τα οποία εργάζεται και προγραμματίζει ο Δήμος Μυτιλήνης και αποτελούν εξαγγελία και προεκλογική δέσμευση.

Η παρούσα δήλωση γίνεται μετά τις δηλώσεις του τέως Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κώστα Κατσαρού σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, όπου με τον πιο εμφατικό και υποκριτικό τρόπο κρούει τον κίνδυνο απένταξης πολλών έργων «εξαιτίας της αδράνειας της παρούσας δημοτικής αρχής του Δήμου Μυτιλήνης», που είναι σήμερα υπεύθυνη ως καθολικός διάδοχος για τη διοικητική διευθέτηση και υλοποίηση των συγχρηματοδοτούμενων έργων σε όλο το νησί.

Ο κ. Κατσαρός ως διαπρύσιος τιμητής των πάντων ασκεί δριμεία κριτική για θεσμικά αυτοδιοικητικά πρόσωπα που υπερψηφίστηκαν και τιμήθηκαν στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν κάνει, όμως, καμιά αυτοκριτική για τις πολλές εκκρεμότητες που άφησε στα περισσότερα έργα και για τα αναπάντητα ερωτήματά μας στην υλοποίηση της αγροτικής οδοποιίας επί των ημερών του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της προχειρότητάς του στην αντιμετώπιση των τεχνικών προβλημάτων είναι η διετής εγκατάλειψη και, εξαιτίας της διάβρωσης, η αποσάθρωση του Παλαιού Δημαρχείου, του πιο εμβληματικού κτηρίου του Δήμου. Η Τεχνική Υπηρεσία αυτές τις ημέρες, με ίδιες δυνάμεις, (τμήμα αυτεπιστασίας) το ανακαινίζει και θα το καταστήσει σε ένα περίπου μήνα ασφαλές, όπου θα εγκατασταθεί ο δήμαρχος, κ. Κύτελης, και οι συνεργάτες του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, η Τεχνική Υπηρεσία με τη διευθέτηση όλων των εκκρεμοτήτων στα συγ-χρηματοδοτούμενα έργα επεξεργάζεται με μεθοδικότητα, παρόλη την υποστελέχωσή της, έργα υποδομών και ανάπλασης της πόλης μας αλλά και των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου. Γενικά, η δημοτική αρχή Κύτελη θα εργαστεί με σύνεση και όραμα για την αισθητική αναβάθμιση και την ανάπτυξη όλου του Δήμου. Αυτό άλλωστε θα καταδειχτεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του νέου έτους, του 2020. Γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Κατσαρός ότι τελικοί κριτές μας είναι οι δημότες, οι οποίοι θα μας αξιολογήσουν, κατά τα επόμενα χρόνια, όπως έκριναν όλους μας πρόσφατα.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών

Στρατής Τζιμής»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Λέσχη Εθνοφρουράς Μυτιλήνης

Μια πρωτόγνωρη γιορτινή δράση για τις οικογένειες των στελεχών της 98 ΑΔΤΕ με την πρωτοβουλία του Υποστράτηγου Νικόλαου Γκρέτσα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση έως Μάιο 2026 για τα ψηφιακά δελτία διακίνησης ελαιοκάρπου

Εξαιρούνται μόνο όσοι είχαν έσοδα άνω των 200.000 ευρώ
ΔΡΑΣΕΙΣ

11η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Μόρια

Από τον Πεζοπορικό Σύλλογο «Η Διχάλα»
ΧΩΡΙΑ

Η ΔΕΥΑΛ δίνει νέα πνοή στην Αγιάσο με ταχεία ολοκλήρωση έργου υποδομών

Αναβάθμιση ύδρευσης και αποχέτευσης σε κομβικούς δρόμους που ενισχύουν την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Μυτιλήνη γέμισε φως και μουσική στην έναρξη των γιορτών

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας μίλησε για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, τη φωταγώγηση του δέντρου και τη συνέχεια των εκδηλώσεων με το Χριστουγεννιάτικο Χωριό
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επίθεση σε βάρος του Κοινωνικού Χώρου «Αντίβαρο» στη Χίο

«Στη Χίο δεν χωράνε οι νοσταλγοί του ναζισμού»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Χριστουγεννιάτικη τέχνη από τα υλικά του παρελθόντος στην Αγιάσο

Η Visit Agiasos μετατρέπει τον παλιό τσουρχανά σε έμπνευση για ένα συλλογικό έργο Trash Art στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2025
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ιστορία του ελληνικού κομμουνισμού και όχι μόνο!

Ο ιστορικός Κώστας Καρπόζηλος μίλησε στον Θράσο Αβραάμ για την αναγκαιότητα να διαβάζουμε την ελληνική Αριστερά έξω από τα σύνορα και για μια σύγχρονη πολιτική που να συγκρούεται με την ολιγαρχία του πλούτου
ΧΩΡΙΑ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο πάρκο Κάτω Τρίτους

Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου και ώρα 16.30
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αστικό ΚΤΕΛ Μυτιλήνης: Αλλαγή στο μεσημεριανό δρομολόγιο του Πανεπιστημίου

Από τις 10 Δεκεμβρίου και κάθε εργάσιμη ημέρα, το δρομολόγιο των 14:30 καταργήθηκε και πραγματοποιείται στις 14:15 με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση φοιτητών
ΕΛΛΑΔΑ

Πανικός στο Μαξίμου από τα αγροτικά μπλόκα

Να κλείσει το μέτωπο με τους αγρότες το αργότερο εντός της ερχόμενης εβδομάδας επιδιώκει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΕΛΛΑΔΑ

Αγριο κράξιμο σε Τσιάρα από τους βουλευτές της Ν.Δ.

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στους βουλευτές της ΝΔ για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης