× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πρωτοφανής παρωδία στις εκλογές της ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου!

Καταγγελία του Δημάρχου Λήμνου που αποχώρησε με άλλα μέλη σε ένδειξη διαμαρτυρίας και καλεί σε μη επικύρωση των πρακτικών της προσβλητικής διαδικασίας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/11/2019

Πρωτοφανής παρωδία στις εκλογές της ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου!

Για πρωτοφανή παρωδία στα αυτοδιοικητικά χρονικά κάνει λόγο ο Δήμαρχος Λήμνου, Δημήτρης Μαρινάκης αναφορικά με τις «εκλογές» της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Βορείου Αιγαίου το περασμένο Σάββατο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικότερα αναφέρει:

«Στην εκλογική διαδικασία που έλαβε χώρα το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στη Μυτιλήνη για την ανάδειξη του Προεδρείου και των λοιπών μελών της  Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Βορείου Αιγαίο, άπαντα τα μέλη γίναμε μάρτυρες μίας εκλογικής παρωδίας πρωτοφανούς για τα αυτοδιοικητικά χρονικά,  με αποτέλεσμα  τα 10 από τα 17 μέλη που συμμετείχαν στην ψηφοφορία να αποχωρήσουμε σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Βρεθήκαμε στη δυσάρεστη θέση να λάβουμε μέρος σε μία διαδικασία, όπου δεν ελήφθησαν καθόλου υπόψη οι ενστάσεις μας και η οποία καθ’ όλη τη διάρκειά της χαρακτηρίστηκε από προχειρότητα χειρίστου είδους,  τόσο ως προς τον τρόπο με τον οποίο διεξήχθη η ψηφοφορία, όσο και ως προς την ανάδειξη του Προέδρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι η μυστική ψηφοφορία διεξήχθη με υποτυπώδη κάλπη, χωρίς ψηφολέκτες,  με ακατάλληλα ψηφοδέλτια, χωρίς παραβάν, παρουσία μέσων μαζικής ενημέρωσης και φωτογράφων. Επρόκειτο, δηλαδή, για ψηφοφορία που μόνο μυστική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Η παρωδία συνεχίστηκε όταν, μετά την αποχώρηση των 10 από τα 17 μέλη που συμμετείχαν στη συνεδρίαση, τα εναπομείναντα μέλη συνέχισαν τη διαδικασία χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η απαραίτητη απαρτία.

Για τη διαφύλαξη της λειτουργίας της ΠΕΔ, του κύρους και του σκοπού της,  η ανωτέρω διαδικασία θα προσβληθεί άμεσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καλώ τον Πρόεδρο και τα μέλη της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ να μην προχωρήσουν στην επικύρωση των πρακτικών, πριν ληφθεί γνωμοδότηση από το νομικό τμήμα της ΚΕΔΕ και το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Εσωτερικών.

Τέλος, καλώ όλα τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου να λάβουν επίσημα θέση για την άνευ προηγουμένου, προσβλητική προς τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς και τη δημοκρατία, διαδικασία.

Προασπίζοντας τη νομιμότητα των διαδικασιών εξασφαλίζουμε και την ενότητα των αυτοδιοικητικών μελών του συμβουλίου της ΠΕΔ Β. Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Ο Δήμαρχος Λήμνου

Δημήτρης Μαρινάκης»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Το «ευχαριστώ» του Μανταμάδου για τα τεστ ΠΑΠ

Ανακοίνωση του προέδρου της Κοινότητας για τη γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Παίζουν θέατρο για τα παιδιά με καρκίνο

Τρεις παραστάσεις στο καφενείο «Πι» στη Μυτιλήνη για τον Σύλλογο «Φλόγα»- Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη, Αντουέλ Νάκε και τον εκπρόσωπο, Μανώλη Λαδάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτικό Τμήμα θα δημιουργηθεί στο Επιμελητήριο Λέσβου

Ξεκίνησε η διαδικασία σύστασης των τμημάτων σε πολλά Επιμελητήρια της χώρας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Δεν μιλάμε για ανάπτυξη του τουρισμού με ένα δρομολόγιο προς Πειραιά»

Αναφορά Παρασκευαϊδη στον υπουργό Ναυτιλίας για τη σύνδεση με το Σίγρι
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προσωρινή δικαίωση για 13 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ

Παραμένουν στη θέση τους με προσωρινή διαταγή
ΘΕΑΤΡΟ

«Ίστατο Η Μήτηρ» ‑στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Mουσική εκδήλωση με δύο παραστάσεις την Τετάρτη 1 Μαΐου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βάστρια, «η αρχή ενός αγώνα»

Αυτοψία από τη Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο στις εργασίες για τη νέα δομή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Θα σεβαστούν οι πολίτες της Μυτιλήνης την πεζοδρόμηση της Ερμού;

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μυτιλήνης για την πεζοδρόμηση του Ιστορικού Κέντρου της πόλης. Προβληματισμοί, διαφωνίες και συμφωνίες εκφράστηκαν σε σχέση με την κυκλοφοριακή μελέτη που παρουσιάστηκε
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ερωτήματα και αντιδράσεις για μίσθωση ακινήτου της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης ενέκρινε μίσθωση ακίνητου της Δημοτικής Επιχείρησης σε εταιρικό σχήμα που συμμετέχει ο ίδιος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεύτερο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για τον δρόμο που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΓΟΡΑ

Νέα εποχή για την Γεωτεχνική Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Απριλίου τα εγκαίνια των νέων γραφείων της επιχείρησης στην περιοχή «Φανάρι» της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Αγιάσο μαθητές από το Λαγονήσι

Τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος, Λευτέρης Κοτσώνης