× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Επίδειξη χρήσης κλομπ... σε μαθητές Δημοτικού Σχολείου!

Παρουσίαση των δραστηριοτήτων του Λιμενικού Σώματος σε μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Λουτρόπολης Θερμής

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/2/2023

Επίδειξη χρήσης κλομπ... σε μαθητές Δημοτικού Σχολείου!

Μια παρουσίαση στα πλαίσια του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και της Ενότητας «Γνωρίζω τα επαγγέλματα» έγινε στους μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Λουτρόπολης Θερμής από στελέχη του Λιμενικού Σώματος! Μάλιστα η Διεύθυνση του σχολείου με δελτίο τύπου χαρακτηρίζει την παρουσίαση σαν «μια από τις καλύτερες παρουσιάσεις που είχαν την τύχη να απολαύσουν» οι μαθητές και οι μαθήτριες!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Στην ανακοίνωση της διεύθυνσης του σχολείου σημειώνεται ότι «πέντε στελέχη του Λιμενικού Σώματος και ο σκύλος ανεύρεσης ουσιών «Κυμ» έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους απαντώντας σε ερωτήσεις, παρουσιάζοντας μοναδικές βιωματικές δράσεις , επιτρέποντας στα παιδιά να υποδυθούν για λίγο το ρόλο του λιμενικού και να κάνουν ό,τι και εκείνοι».
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση «προηγήθηκε ενημέρωση σε αίθουσα διδασκαλίας με προβολή power point για το ρόλο και τις δραστηριότητες του Λ.Σ. στις μεγάλες τάξεις και στη συνέχεια όλες οι τάξεις βγήκαν στην αυλή, όπου άρχισε η επίδειξη των δράσεων. Πως γίνεται η επικοινωνία με τον ασύρματο, πώς είναι το κράνος ενός λιμενικού της τροχαίας, πώς περνάμε χειροπέδες σε έναν παραβάτη, πώς χρησιμοποιούμε το κλομπ, τι είναι τα αλεξίσφαιρα γιλέκα που φοράνε οι λιμενικοί, ήταν μερικά από αυτά που παρουσιάστηκαν και – σύμφωνα πάντα με τη διεύθυνση του σχολείου - εντυπωσίασαν τους μαθητές».
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «Εκείνος που απογείωσε την παρουσίαση ( και καταχειροκροτήθηκε) ήταν ο Κυμ, ο σκύλος ανεύρεσης ουσιών (με βαθμό σημαιοφόρου-παρακαλώ ) που μύρισε και βρήκε ένα σακουλάκι με τέτοιες ουσίες κάτω από ένα κώνο».
Η ανακοίνωση της Διεύθυνσης του Δημοτικού Σχολείου Λουτρόπολης Θερμής του οποίου οι μαθητές όλων των τάξεων δηλαδή και των παιδιών της πρώτης τάξης, εξάχρονα δηλαδή παιδιά, ενημερώθηκαν για τη χρήση του κλόμπ και «πως περνάμε χειροπαίδες»(!!!) καταλήγει:

«Η διεύθυνση του σχολείου απευθύνει θερμές ευχαριστίες σε όλα τα στελέχη του σώματος, που μας επισκέφθηκαν (τον Μπάμπη, τον Μιχάλη, τον Θοδωρή, τον Νικόλα και ιδιαίτερα την αξιωματικό κ. Ελένη Κέλμαλη, που συνεργάστηκε μαζί μας με μεγάλη υπομονή και προετοίμασε το εκπαιδευτικό σενάριο της παρουσίασης). Τους αποχαιρέτησαν δίνοντας τους σαν αντίδωρο από μια ατζέντα –ημερολόγιο του σχολείου για το 2023 με τεκμήρια από το πρόγραμμα «Ψηφιοποιώ την ιστορία του τόπου μου» μαζί με δύο βαζάκια - ένα με γλυκό πορτοκάλι και ένα με λικέρ πορτοκάλι -από τα εσπεριδοειδή της σχολικής μας αυλής.».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Μουσικό Γυμνάσιο Δυτικής Λέσβου

Μέχρι τις 31 Μαΐου έχουν την δυνατότητα υποβολής αιτήσεων οι ενδιαφερόμενοι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ημερίδα του ΓΕΩΤΕΕ στη Μυτιλήνη για την παράνομη αλιεία

Παρασκευή 31 Μαϊου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου –Αναλυτικά το πρόγραμμα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ο Γρηγόρης Λαμπράκης παραμένει αστείρευτη πηγή έμπνευσης

Ανακοίνωση του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων 1967-1974 για την συμπλήρωση 61 χρόνων από την δολοφονία του βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στάση εργασίας ενάντια στις εξετάσεις PISA

Η ΑΔΕΔΥ κήρυξη 4ώρη στάση εργασίας για δασκάλους και καθηγητές για την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εκλεψαν ξενοδοχείο

Συνελήφθησαν για κλοπή στην Εφταλού
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τραυματίστηκαν δύο οδηγοί

Δύο τροχαία σε Μυτιλήνη και Καλλονή
ΑΤΖΕΝΤΑ

Γνωριμία με τη μαθητική στέγη Χίου «Το σπίτι της Μαρίας»

Εκδήλωση για γονείς και μαθητές την Παρασκευή 24 Μαΐου
ΕΡΓΑΣΙΑ

Πραγματικές αυξήσεις ζητούν οι δημόσιοι υπάλληλοι

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ και μεταξύ άλλων έδωσαν το παρών και οι εργαστηριακοί γιατροί στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής
ΕΛΛΑΔΑ

Ναυάγιο στην Πύλο: Αθώοι και οι 9 επιζήσαντες

Το δικαστήριο αθώωσε και ελευθέρωσε τους εννέα επιζήσαντες που κατηγορούνταν ως διακινητές και υπεύθυνοι του πολύνεκρου ναυαγίου στην Πύλο- Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου για την πρόκληση των ΜΑΤ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Βιωματικό εργαστήρι Ξερολιθιάς από το «Ηφαίστειο Ανεμώτιας»

Το Σάββατο και την Κυριακή 25 και 26 Μαΐου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σεμινάριο βιβλιοδεσίας και χαρακτικής από την «tortuguita»

Το Σάββατο 25 Μαΐου από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι
ΕΡΓΑΣΙΑ

Θέσεις μαθητείας για επιχειρήσεις Λέσβου και Λήμνου

Αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν έως την 1η Σεπτεμβρίου