× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ένας ντόκος θα έλυνε πολλά προβλήματα»

Ο ταξιδιωτικός πράκτορας Ηλίας Πίκουλος μίλησε Στο Νησί 99 FM για την ανάπτυξη της κρουαζιέρα στη Λέσβο, αναφερόμενος επίσης στη σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη, αλλά και το Σίγρι

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ Δημοσίευση 15/11/2019

«Ένας ντόκος θα έλυνε πολλά προβλήματα»
' χρόνος ανάγνωσης

Προσκεκλημένος στην εκπομπή «99 Και Σήμερα», Στο Νησί 99FM, ήταν ο ταξιδωτικός πράκτορας Ηλίας Πίκουλος, σε μια συζήτηση γύρω από την κρουαζιέρα, καθώς επίσης τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις Μυτιλήνης - Θεσσαλονίκης και Πειραιά - Σιγρίου.

Ο ιδοκτήτης του Piccolo Travel ανέφερε αρχικά πως «το φετινό καλοκαίρι ήταν σχετικά ήρεμο. Εδώ και μια τετραετία, έχουμε ξεχάσει τους παλιούς αριθμούς είτε σε πτήσεις τσάρτερ, είτε σε προσεγγίσεις κρουαζιέρας. Ως προς το τελευταίο, προσδοκούμε σε αύξηση των κρουαζιερόπλοιων το επόμενο διάστημα κι αυτό γιατί βοηθά πάρα πολύ το γεγονός πως είμαστε πάνω στη ρότα για Κωνσταντινούπολη. Επομένως αποτελούμε ενδιάμεσο προορισμό, είτε στην αρχή είτε στο τέλος ενός ταξιδιού, αναλόγως με το από πού ξεκινά κάθε τέτοιο ταξίδι.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας για το προφίλ των επιβατών που συμμετέχουν στις κρουαζιέρες, ο κ. Πίκουλος επεσήμανε πως πρόκειται «για μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους, που μπορούν να καλύψουν και το υψηλό αντίτιμο του εισιτηρίου, οι οποίοι προτιμούν να εκμεταλλεύονται όλα όσα προσφέρει ως ταξίδι, συμπεριλαμβάνοντας τα πάντα ουσιαστικά, με πολύ υψηλού επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες.»

Όπως τονίζει ο ίδιος, «για τη Μυτιλήνη είναι εξαιρετικά σημαντικό να βρίσκεται μεταξύ των προορισμών μιας κρουαζιέρας, ακόμα και των πιο ακριβών ή τον πιο μεγάλων σε διάρκεια. Τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς, δεν είχαμε προσεγγίσεις, οπότε ακόμα και όταν οι επιβάτες ενός πλοίου θα βγουν για λίγο και θα περπατήσουν μέσα στην αγορά, αυτό βοηθά στο να αλλάξει η ψυχολογία του κόσμου, ειδικά του επιχειρηματικού.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως προς τις λιμενικές υποδομές και τιςαπαραίτητες εργασίες που πρέπει να γίνουν, ο ταξιδιωτικός πράκτορας του Piccolo Travel ανέφερε: «Επειδή οι ηλικίες των επιβατών είναι μεγάλες συνήθως, οι εταιρείες θέλουν τα πλοία τους να μπορούν να δένουν σε έναν ντόκο, ώστε να αποβιβάσουν με ασφάλεια τον κόσμο, μαζικά. Ας μην ξεχνάμε ότι ακόμα και με 5-6 μποφόρ, οι λάντζες έχουν θέμα και για πολλούς επιβάτες δεν είναι ελκυστικό να βγουν από το πλοίο με τέτοιο καιρό. Αν υπήρχε ένας ντόκος για να μπορεί να πλαγιοδετήσει με ασφάλεια ένα πλοίο 250 – 300 μέτρων, θα βοηθούσε ώστε να αναπτυχθεί ο κλάδος της κρουαζιέρας στο νησί μας.»

Αναφορικά με τις προγραμματισμένες κρουαζιέρες για τη νέα χρονιά, ο κ. Πίκουλος συμπλήρωσε πως «έχουμε ήδη 8 μεγάλα πλοία με συμφωνημένες ημερομηνίες μέσα στο 2020, που θα προσεγγίσουν τη Μυτιλήνη», ενώ ήδη μερικές εταιρείες έχουν ανακοινώσει κρουαζιέρες και για το 2021, συμπεριλαμβάνοντας το νησί μας στους προορισμούς τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θετική η επανασύνδεση με Θεσσαλονίκη

Σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση Μυτιλήνης – Θεσσαλονίκης, ο κ. Πίκουλος πρόσθεσε: «Θυμόμαστε από παλιά που υπήρχε τέτοια σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη, με το πλοίο ‘Μυτιλήνη’ της ΝΕΛ. Είναι σημαντικό που ξεκινά ξανά λοιπόν. Απαιτείται βέβαια να είναι επιδοτούμενη γραμμή, γιατί είναι και περισσότερες οι ώρες πλεύσης, ώστε να υπάρξει και ενδιαφέρον από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες.»

Θα μπει ξανά πλοίο για Σίγρι

Τέλος, σε ότι αφορά τη γραμμή του Σιγρίου, που εγκαινιάστηκε πέρυσι το καλοκαίρι, ο κ. Πίκουλος στάθηκε στο γεγονός πως θα πρέπει να «τελειώσει το λιμάνι, γιατί ως τώρα φιλοξενούμαστε στο πολεμικό λιμάνι. Πιστεύω χρόνο με το χρόνο ότι θα ανοίξει περισσότερο η γραμμή, χρειάζεται να τελειώσει και ο δρόμος για να μειωθεί ο χρόνος μετάβασης προς το κέντρο του νησιού. Θεωρώ ότι θα δείξει εκ νέου ενδιαφέρον η εταιρεία και θα δρομολογήσει ξανά πλοίο.»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΟΡΑ

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

Υψηλή ποιότητα, μοναδική φρεσκάδα και πάντα χαμηλές τιμές!
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Λέσβος κερδίζει το Χρυσό Μήλο της FIJET έπειτα από σκληρό διεθνή ανταγωνισμό

Στο νησί τον Απρίλιο η τελετή απονομής με τα βλέμματα της παγκόσμιας τουριστικής δημοσιογραφίας στραμμένα στη Λέσβο. Ανάμεσα στις υποψήφιες ήταν οι Δαλματικές ακτές, θέρετρα της Ρουμανίας και της Κύπρου
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρωταθλήτρια ανόδου στον τουρισμό η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Εντυπωσιακά στοιχεία ΙΝΣΕΤΕ, στρατηγική στόχευση και υψηλός πήχης για το 2026
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Η εξισωτική κουρεύτηκε... και οι κτηνοτρόφοι πληρώνουν τον λογαριασμό

Δείτε εδώ πως άρπαξαν από τους αγροκτηνοτρόφους των ορεινών, μειονεκτικών και νησιωτικών περιοχών της χώρα τουλάχιστον 78 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε τρία χρόνια
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Ούτε βήμα πίσω δηλώνουν οι αγρότες πριν την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Τα τρακτέρ στους δρόμους, με ανοιχτό το εθνικό δίκτυο και αιχμή τα αιτήματα για Mercosur και κόστος παραγωγής προβλέπει η απόφαση της πανελλαδικής σύσκεψης των αγροτικών μπλόκων
ΕΛΛΑΔΑ

Το χάσμα της ψηφιακής οικονομίας στην Ελλάδα

Καταναλωτές ώριμοι επιχειρήσεις διστακτικές με τις online πωλήσεις να φτάνουν τα 36,1 δισ. ευρώ αλλά να περιορίζονται στο 9,5% του συνόλου του τζίρου
ΑΓΟΡΑ

Χειμερινές εκπτώσεις με γνώση και προσοχή για τους καταναλωτές

Τι επισημαίνει η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας ενόψει της εκπτωτικής περιόδου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πανελλαδική σύσκεψη αγροτικών μπλόκων αύριο στη Νίκαια

Αποφάσεις για διάλογο με την κυβέρνηση και προοπτική συνέχισης των κινητοποιήσεων
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Κινητοποιήσεις αγροτών σε Λήμνο και Σάμο

Συμβολικός αποκλεισμός του αεροδρομίου στη Λήμνο και μπλόκο στο Φουρνιώτικο Ρέμα στη Σάμο
ΚΟΣΜΟΣ

Πέρασε η συμφωνία Ε.Ε. – Mercosur και με την ψήφο της Ελλάδας

Η εμπορική συμφωνία κέρδισε την απαιτούμενη ειδική πλειοψηφία, παρόλο που Γαλλία, Πολωνία, Αυστρία, Ιρλανδία και Ουγγαρία ήταν αντίθετες
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Δεν κάνουμε πίσω» είπαν οι αγροκτηνοτρόφοι της Λέσβου

Δυναμικό συλλαλητήριο στον κόμβο της Λάρσου από τις 12.30 το μεσημέρι ως τις 2.30 το απόγευμα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στον κόμβο της Λάρσου αγρότες και κτηνοτρόφοι της Λέσβου

Κινητοποίηση με αιτήματα για εισόδημα επιβίωσης, μείωση κόστους παραγωγής και ουσιαστική στήριξη του πρωτογενούς τομέα