× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ένας ντόκος θα έλυνε πολλά προβλήματα»

Ο ταξιδιωτικός πράκτορας Ηλίας Πίκουλος μίλησε Στο Νησί 99 FM για την ανάπτυξη της κρουαζιέρα στη Λέσβο, αναφερόμενος επίσης στη σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη, αλλά και το Σίγρι

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ Δημοσίευση 15/11/2019

«Ένας ντόκος θα έλυνε πολλά προβλήματα»

Προσκεκλημένος στην εκπομπή «99 Και Σήμερα», Στο Νησί 99FM, ήταν ο ταξιδωτικός πράκτορας Ηλίας Πίκουλος, σε μια συζήτηση γύρω από την κρουαζιέρα, καθώς επίσης τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις Μυτιλήνης - Θεσσαλονίκης και Πειραιά - Σιγρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ιδοκτήτης του Piccolo Travel ανέφερε αρχικά πως «το φετινό καλοκαίρι ήταν σχετικά ήρεμο. Εδώ και μια τετραετία, έχουμε ξεχάσει τους παλιούς αριθμούς είτε σε πτήσεις τσάρτερ, είτε σε προσεγγίσεις κρουαζιέρας. Ως προς το τελευταίο, προσδοκούμε σε αύξηση των κρουαζιερόπλοιων το επόμενο διάστημα κι αυτό γιατί βοηθά πάρα πολύ το γεγονός πως είμαστε πάνω στη ρότα για Κωνσταντινούπολη. Επομένως αποτελούμε ενδιάμεσο προορισμό, είτε στην αρχή είτε στο τέλος ενός ταξιδιού, αναλόγως με το από πού ξεκινά κάθε τέτοιο ταξίδι.»

Μιλώντας για το προφίλ των επιβατών που συμμετέχουν στις κρουαζιέρες, ο κ. Πίκουλος επεσήμανε πως πρόκειται «για μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους, που μπορούν να καλύψουν και το υψηλό αντίτιμο του εισιτηρίου, οι οποίοι προτιμούν να εκμεταλλεύονται όλα όσα προσφέρει ως ταξίδι, συμπεριλαμβάνοντας τα πάντα ουσιαστικά, με πολύ υψηλού επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες.»

Όπως τονίζει ο ίδιος, «για τη Μυτιλήνη είναι εξαιρετικά σημαντικό να βρίσκεται μεταξύ των προορισμών μιας κρουαζιέρας, ακόμα και των πιο ακριβών ή τον πιο μεγάλων σε διάρκεια. Τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς, δεν είχαμε προσεγγίσεις, οπότε ακόμα και όταν οι επιβάτες ενός πλοίου θα βγουν για λίγο και θα περπατήσουν μέσα στην αγορά, αυτό βοηθά στο να αλλάξει η ψυχολογία του κόσμου, ειδικά του επιχειρηματικού.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως προς τις λιμενικές υποδομές και τιςαπαραίτητες εργασίες που πρέπει να γίνουν, ο ταξιδιωτικός πράκτορας του Piccolo Travel ανέφερε: «Επειδή οι ηλικίες των επιβατών είναι μεγάλες συνήθως, οι εταιρείες θέλουν τα πλοία τους να μπορούν να δένουν σε έναν ντόκο, ώστε να αποβιβάσουν με ασφάλεια τον κόσμο, μαζικά. Ας μην ξεχνάμε ότι ακόμα και με 5-6 μποφόρ, οι λάντζες έχουν θέμα και για πολλούς επιβάτες δεν είναι ελκυστικό να βγουν από το πλοίο με τέτοιο καιρό. Αν υπήρχε ένας ντόκος για να μπορεί να πλαγιοδετήσει με ασφάλεια ένα πλοίο 250 – 300 μέτρων, θα βοηθούσε ώστε να αναπτυχθεί ο κλάδος της κρουαζιέρας στο νησί μας.»

Αναφορικά με τις προγραμματισμένες κρουαζιέρες για τη νέα χρονιά, ο κ. Πίκουλος συμπλήρωσε πως «έχουμε ήδη 8 μεγάλα πλοία με συμφωνημένες ημερομηνίες μέσα στο 2020, που θα προσεγγίσουν τη Μυτιλήνη», ενώ ήδη μερικές εταιρείες έχουν ανακοινώσει κρουαζιέρες και για το 2021, συμπεριλαμβάνοντας το νησί μας στους προορισμούς τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θετική η επανασύνδεση με Θεσσαλονίκη

Σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση Μυτιλήνης – Θεσσαλονίκης, ο κ. Πίκουλος πρόσθεσε: «Θυμόμαστε από παλιά που υπήρχε τέτοια σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη, με το πλοίο ‘Μυτιλήνη’ της ΝΕΛ. Είναι σημαντικό που ξεκινά ξανά λοιπόν. Απαιτείται βέβαια να είναι επιδοτούμενη γραμμή, γιατί είναι και περισσότερες οι ώρες πλεύσης, ώστε να υπάρξει και ενδιαφέρον από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες.»

Θα μπει ξανά πλοίο για Σίγρι

Τέλος, σε ότι αφορά τη γραμμή του Σιγρίου, που εγκαινιάστηκε πέρυσι το καλοκαίρι, ο κ. Πίκουλος στάθηκε στο γεγονός πως θα πρέπει να «τελειώσει το λιμάνι, γιατί ως τώρα φιλοξενούμαστε στο πολεμικό λιμάνι. Πιστεύω χρόνο με το χρόνο ότι θα ανοίξει περισσότερο η γραμμή, χρειάζεται να τελειώσει και ο δρόμος για να μειωθεί ο χρόνος μετάβασης προς το κέντρο του νησιού. Θεωρώ ότι θα δείξει εκ νέου ενδιαφέρον η εταιρεία και θα δρομολογήσει ξανά πλοίο.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εφτασαν οι πρώτοι Ολλανδοί στη Λέσβο

Προσγειώθηκε η πρώτη πτήση τσάρτερ της TUI στο Αεροδρόμιο Οδυσσέας Ελύτης
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το προφίλ του Τούρκου τουρίστα στο Βόρειο Αιγαίο

Ο υψηλός πληθωρισμός στην Τουρκία έχει μειώσει την καταναλωτική δαπάνη των επισκεπτών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Τέσσερεις θέσεις υδρονομέων στο Δήμο Μυτιλήνης

Μέχρι την Πέμπτη 2 Μαίου η υποβολή των αιτήσεων
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βόρειο Αιγαίο ψηφίζουν οι Θεσσαλονικείς

Δείτε τους top προορισμούς που επιλέγουν οι ταξιδιώτες της Aegean Airlines στην Ελλάδα.
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πέρασε από την Ευρωβουλή η πρώτη αναθεώρηση της ΚΑΠ

Οι αναθεωρημένες διατάξεις θα εφαρμοστούν το 2024 σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ετοιμάζεται νέος νόμος για τους συνεταιρισμούς

Ξεκίνησε τις διαβουλεύσεις η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης