× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Απεργιακή συγκέντρωση εκπαιδευτικών στη Λήμνο

Την Τετάρτη 15 Φλεβάρη, στις 10.30 το πρωί στην πλατεία του ΟΤΕ στη Μύρινα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/2/2023

Απεργιακή συγκέντρωση εκπαιδευτικών στη Λήμνο

Οι σύλλογοι των εκπαιδευτικών της Λήμνου συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποιούν οι εκπαιδευτικοί όλης της χώρας, την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, στις 10.30 το πρωί, στην πλατεία του ΟΤΕ στη Μύρινα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Στο κάλεσμα τους οι ΕΛΜΕ Λήμνου και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου «Αργύρης Μοσχίδης» τονίζουν:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • «Δε διαπραγματευόμαστε τον παιδαγωγικό μας ρόλο και την αξιοπρέπειά μας!
  • Κάτω τα χέρια από τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας!
  • Δυναμώνουμε τον αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, υπογραφή συλλογικής σύμβασης, μονιμοποίηση νεοδιόριστων και αναπληρωτών, στήριξη της δουλειάς μας στην τάξη!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση, παραμονές εκλογών, αποφάσισε να κλιμακώσει την επίθεση. Πιάνει το νήμα από εκεί που το άφησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις εδώ και 40 χρόνια, από τις οδηγίες της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, που από κοινού έχουν υιοθετήσει.

Αναπαράγει για τον σκοπό αυτό τα ίδια και τα ίδια ψέματα, όπως και όλες οι κυβερνήσεις, που επιχείρησαν να περάσουν εδώ και 40 χρόνια, τα ίδια μέτρα, όπως η αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

“Βελτίωση”, “Λογοδοσία”, “Έλεγχος”, “Ανατροφοδότηση”, “Αποτίμηση” και λοιπά παραμύθια…την ίδια ώρα που τα σχολεία μας κλείνουν με την εμφάνιση του πρώτου κρύου, πλημμυρίζουν από την πρώτη βροχή, μένουν χωρίς ρεύμα σε ώρα μαθήματος, με σοβάδες και καταρρεύσεις να απειλούν τη σωματική μας ακεραιότητα. Την ίδια ώρα που υπάρχουν κενά εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα και ειδικά στην παράλληλη στήριξη, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ αδιαφορούν πλήρως για τα μαθησιακά και ψυχοκοινωνικά προβλήματα που οξύνονται τα τελευταία χρόνια, την ίδια ώρα που ένας νεοδιόριστος προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με 737€. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση προχωρά σε έναν ωμό εκβιασμό απέναντι σε χιλιάδες νεοδιόριστους συναδέλφους μας… Τόσο πολύ αποσκοπεί στη βελτίωση του εκπαιδευτικού, που τρέχει κάθε μήνα στα δικαστήρια, εκβιάζει και απειλεί εκπαιδευτικούς, αντιστρέφει την πραγματικότητα! Δεν μπορεί να πείσει κανέναν!

Λογαριάζει όμως πάλι χωρίς τον ξενοδόχο:

  • Τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς της τάξης
  • Τους γονείς, τους εργαζόμενους, τα σωματεία τους, που γνωρίζουν από πρώτο χέρι την κατάσταση στην Εκπαίδευση
  • Την ίδια την αποκρουστική πραγματικότητα, που γεννά η αντιλαϊκή πολιτική.

Δε θα φοβηθούμε την κυβέρνηση και τους εκβιασμούς της! Γιατί είμαστε εκπαιδευτικοί κι έχουμε συνείδηση της αποστολής μας. Γιατί παλεύουμε κάθε μέρα για τη μόρφωση των μαθητών μας, μέσα σε αντίξοες συνθήκες. Γιατί για να είμαστε δάσκαλοι, πρέπει πρώτα-πρώτα να είμαστε όρθιοι!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι αυτοί μας θέλουν σκυφτούς, φοβισμένους! Με δείκτες και παραδείκτες, που είναι αδύνατον να πιαστούν, αλλά και να μετρήσουν ουσιαστικά το πολυσύνθετο παιδαγωγικό έργο μέσα στην σχολική τάξη. Με μια διαδικασία παρωδία που μας γυρίζει χρόνια πίσω! Με τον διευθυντή του σχολείου να μετατρέπεται, για πρώτη φορά στην Ιστορία της εκπαίδευσης, σε παιδαγωγικό μας κριτή!

Αν ενδιέφερε την κυβέρνηση (και όλες τις προηγούμενες) η ποιότητα της Εκπαίδευσης, θα ικανοποιούσε όσα ζητούμε εδώ και δεκαετίες. Ουσιαστική επιμόρφωση, με ετήσια απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα, μείωση του αριθμού των μαθητών στην τάξη, κάλυψη των κενών με μονιμοποίηση αναπληρωτών, χρηματοδότηση και τόσα άλλα.

Αντίθετα, όλη η κοινωνία έχει δει τα έργα και τις ημέρες της “αξιολογημένης” κυβερνητικής πολιτικής!

Είναι γνωστή η πείρα από τις χώρες που εφαρμόστηκαν αυτά τα μέτρα. Κατηγοριοποιημένα σχολεία, εκπαιδευτικοί με άθλιες εργασιακές σχέσεις, ακόμα και αναζήτηση εκπαιδευτικών από άλλες χώρες, όπως την Ελλάδα!

Οι εκπαιδευτικοί συνεχώς παλεύουμε να γίνουμε καλύτεροι παιδαγωγοί, αξιολογούμαστε κάθε μέρα, κάθε διδακτική ώρα από δεκάδες μαθητές, γονείς! Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα! Έχουμε απέναντί μας την πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης, που αντί να στηρίζει το έργο μας, επιδιώκει να ρίξει την ευθύνη για όλα τα προβλήματα σε εμάς, τους μαθητές, τις οικογένειές τους! Δε θα τους περάσει! Δε θα ανεχτούμε να μας φοβίζουν!

Με πείσμα και αποφασιστικότητα, πιάνουμε ξανά το νήμα του αγώνα! Δεν περιμένουμε ξανά σωτήρες και μεσσίες, που δήθεν θα μας λύσουν τα προβλήματα! Μπλοκάρουμε τα σχέδια της κυβέρνησης εδώ και τώρα!

Στις 15/2 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Αξιολογούμε εμείς την αντιεκπαιδευτική πολιτική και την κρίνουμε «μη ικανοποιητική», ακατάλληλη, επικίνδυνη!

Συμμετέχουμε μαζικά στην ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ που έχουν κηρύξει ΔΟΕ και ΟΛΜΕ!

Είναι σίγουρο ότι θα είμαστε πάλι ΝΙΚΗΤΕΣ!».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διακοπή στο Εφετείο για τα πλαστά πτυχία αγγλικών

Απέρριψε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων τα αιτήματα αναβολής, αλλά η δίκη θα συνεχιστεί 1 Ιουλίου 2024 στη Μυτιλήνη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανηγύρι για τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη στη Λουτρόπολη Θερμής

Την Δευτέρα και την Τρίτη 20 και 21 Μαΐου. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Η Ελιά, το Λάδι, και η Συμβολή τους στον Πολιτισμό»

Το Μουσείο Βρανά της Εταιρείας Αρχιπέλαγος με την παρουσία του Νίκου Σηφουνάκη εγκαινιάζει το Σάββατο 18 Μαΐου μια αξιόλογη αρχαιολογική έκθεση στο πλαίσιο της διεθνούς ημέρας μουσείων
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η πολυγλωσσία έδωσε βραβείο στο 3ο Λύκειο Μυτιλήνης

Τα παιδιά της Α' Λυκείου συμμετείχαν σε διαγωνισμό πολυγλωσσίας του Τμήματος Γαλλικής γλώσσας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

«Στις εκλογές της ΕΛΜΕ Λέσβου κρίνεται η ταυτότητα του σωματείου»

Η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών Λέσβου για τις εκλογές της ΕΛΜΕ και το ψηφοδέλτιο της παράταξης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μεγάλα μυαλά στη Λέσβο και στην Πληροφορική

Ο μαθητής του 4ου Γυμνασίου Χρήστος Ψυρούκης διακρίθηκε στην 3η φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορική
ΥΓΕΙΑ

Σε Πολιχνίτο και Πλωμάρι εξόρμηση για τεστ ΠΑΠ

Σαν... χτες γεννήθηκε το 1883 ο άνθρωπος που έσωσε εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο με το τεστ που ανιχνεύει σε πρώιμο στάδιο τον καρκίνο του τραχήλου.
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Συνεχίζουν αγωνιστικά οι συνταξιούχοι

Ο πρόεδρος της Παλλεσβιακής Ένωσης Συνταξιούχων ΕΦΚΑ Βαγγέλης Χριστοδούλου καλεί τα μέλη της σε μαζική συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη νέων οργάνων
ΔΡΑΣΕΙΣ

Έγινε θεσμός η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία της Μυτιλήνης

Έρχεται το «Lesvos Brevet Ελιά και Πεύκο 2024» το Σάββατο 25 Μαΐου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τέσσερις συλλήψεις σε Λέσβο και Χίο για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.

Μια σύλληψη για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανήλικοι έκλεψαν μοτοσικλέτα στον Πολιχνίτο

Συνελήφθησαν από την Αστυνομία οι φερόμενοι ως δράστες αλλά και οι γονείς τους