× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κλείνουν τα μαγαζιά της Μυτιλήνης την Πέμπτη το απόγευμα;

Ελάχιστη αγοραστική κίνηση στις αγορές του νησιού την περίοδο των εκπτώσεων. Ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης βάζει θέμα τροποποίησης του ωραρίου του στη Γενική Συνέλευση.

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 10/2/2023

Κλείνουν τα μαγαζιά της Μυτιλήνης την Πέμπτη το απόγευμα;

Απογοητευτική είναι η κίνηση των εκπτώσεων στις μεγάλες αγορές του νησιού, Μυτιλήνης και Καλλονής,  με τους εμπόρους σε πολλές περιπτώσεις να μην ανοίγουν ούτε μαγαζιά τους τις ημέρες που η αγορά λειτουργεί τα απογεύματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην Ερμού και στους υπόλοιπους εμπορικούς δρόμους της Μυτιλήνης αναφέρει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιάννης Μουτζούρης, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη αφού ο μειωμένος τζίρος σε συνδυασμό με τα αυξημένα έξοδα δημιουργούν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης στις επιχειρήσεις.

«Τις πρώτες μέρες των εκπτώσεων, αναφέρει ο κ. Μουτζούρης, η κίνηση ήταν υποτονική και δεν θύμιζε σε τίποτα παλιές αντίστοιχες περιόδους που η Ερμού έσφυζε από ζωή και κίνηση. Η εικόνα αυτή βελτιώθηκε ελάχιστα τις τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου ωστόσο εδώ και 10 μέρες περίπου που έπεσε η θερμοκρασία η αγορά της Μυτιλήνης είναι έρημο τοπίο σχεδόν όλες τις ώρες λειτουργίας της».

Κλειστά μαγαζιά στην Ερμού τα απογεύματα 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το χειρότερο όλων, σημειώνει ο Γιάννης Μουτζούρης είναι το γεγονός ότι το 30% σχεδόν των καταστημάτων στην κεντρική αγορά, επιλέγουν να μην ανοίγουν τα απογεύματα. Σε συζήτηση που έκανα με αυτούς τους συναδέλφους, για να τους μεταπείσω ίσως, μου απάντησαν πως είναι ασύμφορο να λειτουργούν το κατάστημά τους, να καίνε ρεύμα και να κατεβάζουν υπαλλήλους, τη στιγμή που τις περισσότερες φορές το ταμείο τους είναι μηδενικό».

Τι θα γίνει τις Πέμπτες; 

Την ίδια ώρα στη Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου την επόμενη εβδομάδα, μπαίνει για πρώτη φορά θέμα αναπροσαρμογής του ωραρίου λειτουργίας της Πέμπτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είπε ο κ. Μουτζούρης πολλά από τα μέλη ζητούν να καταργηθεί το απόγευμα της ημέρας αυτής και να παραταθεί το πρωινό ωράριο έως τις 3 το μεσημέρι.

«Προσωπικά είμαι αντίθετος σε αυτή την αλλαγή και θα εξηγήσω και τους λόγους της αντίθεσής μου στη Γενική Συνέλευση. Όταν κλείνουμε εμείς τα μαγαζιά μας δίνουμε πελάτες στα πολυκαταστήματα και στις αλυσίδες οι οποίες φυσικά σε τίποτα δεν θα αλλάξουν το ωράριό τους. Από εκεί και πέρα αν υπάρξει πλειοψηφία σε αυτή την πρόταση είναι λογικό ότι θα ψηφισθεί και θα εφαρμοσθεί».

Περιμένουμε Βαλεντίνο και απόκριες 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εντωμεταξύ την επόμενη εβδομάδα ο Εμπορικός Σύλλογος ετοιμάζεται να γιορτάσει με ξεχωριστές δράσεις και δρώμενα τον Άγιο Βαλεντίνο στην αγορά της Μυτιλήνης ενώ εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και τις ημέρες της Αποκριάς.

Μαυρίλα και στην Καλλονή

Αντίστοιχα δύσκολη είναι η κατάσταση και στην αγορά της Καλλονής. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βαγγέλης Χαλκοδαίμων η κίνηση την περίοδο των εκπτώσεων είναι ιδιαίτερα χαμηλή σε σχέση με τις προσδοκίες των εμπόρων.

«Δυστυχώς η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για τις επιχειρήσεις μας οι οποίες είναι αντιμέτωπες και με τεράστια έξοδα, υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος και άλλες υποχρεώσεις σε Ασφαλιστικά Ταμεία, Εφορία κ.λπ.

Στα αζήτητα το ηλεκτρονικό κατάστημα

Με λύπη που παρατηρώ πως και το ηλεκτρονικό κατάστημα του Εμπορικού μας Συλλόγου το Καλλονή Mall που στήσαμε με πολύ κόπο την περίοδο της πανδημίας και κάποιοι πίστεψαν σε αυτό, υπολειτουργεί και σχεδόν έχει αδρανοποιηθεί. Πιστεύω πως αν δεν αλλάξει κάτι τους επόμενους μήνες θα το απενεργοποιήσουμε εντελώς για να μην πληρώνουμε και το σάιτ που κρατάμε για την σελίδα στο διαδίκτυο».

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Κίνηση στην αγορά της Μυτιλήνης την Κυριακή

Ανοιχτά τα καταστήματα έως τις 3, την Κυριακή των Βαϊων εγκαινιάζοντας το πασχαλινό ωράριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανοιξη στις τιμές του ελαιολάδου ξανά

Ισπανικό σάλπισμα ανόδου των τιμών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Η αγορά της Μυτιλήνης περιμένει...«Ανάσταση», τη Μεγάλη Εβδομάδα

Υποτονική είναι η κίνηση στα καταστήματα της πόλης παρά το γεγονός ότι είμαστε μια ανάσα πριν το Πάσχα. Στα δώρα και στις επιδοτήσεις που πληρώνονται από βδομάδα, εναποθέτουν οι έμποροι τις ελπίδες τους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά