× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Παράσταση διαμαρτυρίας για την αξιολόγηση των νεοδιόριστων

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/1/2023

Παράσταση διαμαρτυρίας για την αξιολόγηση των νεοδιόριστων

Παράσταση διαμαρτυρίας, για την διαδικασία αξιολόγησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου.

Στη συνάντηση που είχαν με τη διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κατερίνα Στρατάκη τα μέλη του Συλλόγου ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι το Υπουργείο κρατά σε ομηρία κατά κάποιο τρόπο τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς τους οποίους ακόμη δεν έχει μονιμοποιήσει και θα τους εξαναγκάσει ουσιαστικά να μπούνε στη διαδικασία της αξιολόγησης η οποία έχει καταδικασθεί από όλα τα συνδικαλιστικά όργανα και σωματεία των λειτουργών της εκπαίδευσης.

Όπως σημείωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Βάσω Καλαμιδιώτου οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί έχουν υπηρετήσει σε σχολεία για πολλά χρόνια ως αναπληρωτές και έχει αξιολογηθεί στην πράξη η επάρκειά τους. «Όλη αυτή η διαδικασία που εξελίσσεται και κρατά σε ομηρία τους συναδέλφους, επισήμανε, είναι ένα προβληματικό ζήτημα».  

Παίρνοντας το λόγο η κ. Στρατάκη σημείωσε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματά τους στο Υπουργείο πρόσθεσε ωστόσο ότι προχωρά σταδιακά η προεργασία για τη διαδικασία αυτή με τον ορισμό συμβούλων  τις επόμενες ημέρες, οι οποίοι θα αναλάβουν  να έρθουν  σε επαφή με τους νεοδιόριστους ώστε να υπάρξει η απαραίτητη προετοιμασία πριν τη διαδικασία της αξιολόγησης. Παράλληλα όπως είπε, είναι ζήτημα λίγων ημερών να ανοίξει η σχετική πλατφόρμα από το Υπουργείο.   

Όπως σημείωσε η κ. Στρατάκη, η πρόθεση που υπάρχει σύμφωνα με τα όσα μεταφέρονται από το Υπουργείο, δεν είναι να μείνουν εκπαιδευτικοί εκτός μονιμοποίησης αλλά σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο, για ορισμένους από αυτούς να στηριχθεί η επάρκειά τους με προγράμματα επιμόρφωσης κ.λπ.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τη συζήτηση που έγινε στο πλαίσιο της παράστασης διαμαρτυρίας στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

65 σχολικοί ποιητές και ποιήτριες στον διαγωνισμό του πρότυπου ΓΕΛ Μυτιλήνης

Συμμετείχαν από τα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το Δημοτικό Σχολείο Συκαμνιάς «κλείνει» και ουδείς ευθύνεται!

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Νικολέτα Βεμβέτσου εξηγεί στο «Ν» τα αδιάκοπα εμπόδια που συναντούν 12 μαθητές και μαθήτριες που μένουν κάθε λίγο χωρίς δάσκαλο
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τρεις Τούρκοι... με περίστροφο ανοικτά της Θερμής

Συνελήφθησαν, δικάστηκαν καταδικάστηκαν και απελαύνονται
ΔΡΑΣΕΙΣ

Συνέλευση στο Πλωμάρι

Για την επαναλειτουργία του πυροσβεστικού κλιμακίου της περιοχής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κατάσχεση αλιευμάτων στη Μυτιλήνη

Κατασχέθηκαν 117 κιλά χταπόδια τα οποία εντοπίστηκαν χωρίς παραστατικά διακίνησης και χωρίς να πληρούν τους όρους περί ιχνηλασιμότητας
ΒΙΒΛΙΟ

Ιδρύθηκε Ένωση Λογοτεχνών Αιγαίου

Με έδρα την Καλλονή και έμβλημα τη Σαπφώ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Παγκόσμια ημέρα νερού...με ιδιωτικοποίηση προ των πυλών

Ανακοίνωση του Συλλόγου ΔΕΥΑ Λέσβου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα νερού
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Η κοινωνία της μέλισσας» στο 4ο δημοτικό σχολείο Μυτιλήνης

Τα παιδιά φόρεσαν τη στολή του μελισσοκόμου, δοκίμασαν μέλι, μύρισαν το κερί και άγγιξαν την πρόπολη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Δεν συμμετέχουμε και δεν συναινούμε στη φάρσα της επανάληψης»

Ανακοίνωση του Κεντρικού Συμβουλίου Συλλόγου ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στη Σικελία για μουσική συνάντηση μαθητές του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ121
ΥΓΕΙΑ

Οι έξι ήρωες του Αιμοδυναμικού της Μυτιλήνης

Τιμητική εκδήλωση στο νοσοκομείο Μυτιλήνης. Σε 18 μήνες πραγματοποίησαν συνολικά 400 στεφανιογραφίες, 100 αγγειοπλαστικές και άλλες σημαντικές επεμβάσεις που έσωσαν ζωές
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Μαχαιρώματα στη Γέρα

Συνελήφθη άνδρας στην περιοχή του Πλωμαρίο, ο οποίος την Κυριακή τραυμάτισε με μαχαίρι κάτοικο της Γέρας