× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Να τελειώσει η ομηρία 80 εργαζομένων στο νοσοκομείο Μυτιλήνης»

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Βοστάνειο, στις ελλείψεις προσωπικού και στα πάγια αιτήματα για μονιμοποίηση των συμβασιούχων αναφέρεται ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Ξενοφώντας Αυγερινός

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 25/1/2023

«Να τελειώσει η ομηρία 80 εργαζομένων στο νοσοκομείο Μυτιλήνης»
' χρόνος ανάγνωσης

Στο πάγιο αίτημα μονιμοποίησης των 80 περίπου εργαζομένων του Νοσοκομείου της Μυτιλήνης οι οποίοι εδώ και πολλά χρόνια παραμένουν σε εργασιακή ομηρία, αναφέρεται μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Βοστάνειου Ξενοφώντας Αυγερινός.

Ο κ. Αυγερινός στο πλαίσιο της διαδικασίας για την εκλογή αντιπροσώπων  της   ΑΔΕΔΥ που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος τις επόμενες ημέρες  αναφέρθηκε στα προβλήματα και στις ελλείψεις που υπάρχουν στο νοσηλευτικό μας ίδρυμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είπε οι 80 αυτοί εργαζόμενοι, που εργάζονται με διάφορες μορφές συμβάσεων και προγράμματα στο Βοστάνειο, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και χωρίς αυτούς δεν βγαίνουν ούτε οι βάρδιες που απαιτούνται ούτε η καθημερινή δουλειά στο νοσοκομείο.

«Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου της Μυτιλήνης, έχουν κουρασθεί και καταπονηθεί τόσο από το μεταναστευτικό τα προηγούμενα χρόνια όσο και από την πανδημία που ακολούθησε. Παράλληλα το μόνιμο προσωπικό είναι κατά κύριο λόγο άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, αρκετοί από αυτοί κοντά στη σύνταξη οι οποίοι όπως είναι φυσικό δεν έχουν τις αντοχές που είχαν όταν ήταν νεότεροι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ζήτημα της ομηρίας των συμβασιούχων  συναδέλφων το έχουμε θίξει πολλές φορές και ως σύλλογος τοπικά αλλά και η Ομοσπονδία των Εργαζομένων. Θεωρώ ότι τώρα λίγο πριν τις εκλογές είναι πολύ καλή  ευκαιρία να πιεστούν η κυβέρνηση και τα κόμματα και να δεσμευτούν υπέρ της στήριξης του αιτήματός μας».

Όπως τόνισε ο πρόεδρος των Εργαζομένων του Νοσοκομείου, όταν ανέλαβε ο ίδιος το τιμόνι του Συλλόγου από πέρυσι την άνοιξη φρόντισε ώστε οι συμβασιούχοι να ενταχθούν στο Σύλλογο, να έχουν λόγο, φωνή και άποψη για τις εξελίξεις και κυρίως για το εργασιακό τους μέλλον.

Αναφερόμενος στις ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό κυρίως νοσηλευτικό, ο κ. Αυγερινός επισήμανε ότι σε κάποιες κλινικές του νοσοκομείου οι εργαζόμενοι κυριολεκτικά ματώνουν τα πόδια τους καθημερινά για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες που υπάρχουν. «Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η παθολογική κλινική όπου οι εργαζόμενοι ανταποκρίνονται οριακά στις αυξημένες ανάγκες. Αντίστοιχη κατάσταση επικρατεί και στο Ακτινολογικό όπου πηγαινοφέρνουν τους εργαζόμενους από το ένα τμήμα στο άλλο. Μετά από παράσταση διαμαρτυρίας που έγινε τον προηγούμενο μήνα η κατάσταση βελτιώθηκε μεν στο ακτινολογικό, δημιουργήθηκαν όμως προβλήματα σε άλλα τμήματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση πάντως, πρόσθεσε ο Ξενοφώντας Αυγερινός το νοσοκομείο παραμένει όρθιο και λειτουργεί πολύ καλά χάρη στην αυταπάρνηση γιατρών και εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων. Μάλιστα σημείωσε ότι το Βοστάνειο είναι ένα από τα καλύτερα επαρχιακά νοσοκομεία της χώρας μας.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Ξενοφώντας Αυγερινός αναφέρθηκε στο ζήτημα της επισκευής της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου, τονίζοντας ότι είναι αρκετά επιφυλακτικός απέναντι στις δεσμεύσεις και στις κυβερνητικές υποσχέσεις, με δεδομένο όπως τόνισε, ότι δεν υπάρχει έτοιμη μελέτη ώστε το έργο άμεσα να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και να υλοποιηθεί.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Ήρθε και η 10η παράταση για τη Βάστρια

Αλλεπάλληλες αναθεωρήσεις χρονοδιαγραμμάτων, 10 παρατάσεις και 3 χρόνια καθυστερήσεων αποκαλύπτουν την αποτυχία της επιλογής χωροθέτησης της υπεδομής-φυλακής μέσα στο παρθένο δάσος της Λέσβου -Νέα ημερομηνία ολοκλήρωσης η 20/1/2026
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Χρήσιμες οδηγίες για προστασία από απάτες

Ενημερωτικό δελτίο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου με αφορμή πρόσφατα περιστατικά στη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τέλος στις σχολικές επιτροπές και νέο πλήγμα στη δημόσια εκπαίδευση

Οριστική κατάργηση από 1η Αυγούστου 2026 με πλήρη μεταφορά αρμοδιοτήτων στους Δήμους -Πλήρης διάλυση ενός βασικού μηχανισμού στήριξης με ήδη ορατές καταστροφικές συνέπειες όπου εφαρμόστηκε
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Κάλεσμα μνήμης από «Το Κιόστε»

Ο Μικρασιατικός Σύλλογος Αγιοπαρασκευούσηδων Τσεσμελήδων Μυτιλήνης καλεί απογόνους προσφυγικών οικογενειών να συμβάλουν στην ιστορική καταγραφή και στη διάσωση της συλλογικής μνήμης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κύμα αλληλεγγύης στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης μετά τη φωτιά που άφησε άστεγη εργαζόμενη

Συγκεντρώνονται χρήματα για την στήριξή της ενώ φιλοξενείται προσωρινά σε θάλαμο του Βοστάνειου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Προσφορά και αλληλεγγύη από το Σμήνος Πουλιών Μυτιλήνης

Τρόφιμα στην Κοινωνική Κουζίνα Μιστεγνών με επίκεντρο τον άνθρωπο
ΔΡΑΣΕΙΣ

Διαφωνία Παφλιωτών Αθήνας με την εκδήλωση της ΟΛΣΑ στο πλοίο «Διαγόρας»

Αιχμές για ακτοπλοϊκό αποκλεισμό της Λέσβου και κριτική στην Attica Group
ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

Δωρεάν online σεμινάρια για τις γυναίκες του Βορείου Αιγαίου

Γιατί να κάνεις... «κάτι για σένα»;
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Νεκρή γυναίκα μετά από προσάραξη λέμβου με πρόσφυγες στη Σάμο

Συνελήφθη ένας 25χρονος ο οποίος κατηγορείται ως διακινητής. Δεν υπάρχουν αγνοούμενοι σύμφωνα με το Λιμεναρχείο
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δράση κοινωνικής ευθύνης από τους Αστυνομικούς του Βορείου Αιγαίου

Συγκέντρωση και παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης σε ιδρύματα και οργανισμούς σε Λέσβο Χίο και Σάμο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αναστάτωση στα Πανεπιστήμια από τις διαγραφές των αιωνίων φοιτητών

Παραιτήθηκε κοσμήτορας που διαφωνεί
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Καταγγελίες από την ΔΑΣ Λέσβου για την συγκρότηση του προεδρείου της ΑΔΕΔΥ

Η ανακοίνωση αποτυπώνει τη θέση της παράταξης τόσο για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε όσο και για τον ευρύτερο συνδικαλιστικό και πολιτικό προσανατολισμό