× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Να τελειώσει η ομηρία 80 εργαζομένων στο νοσοκομείο Μυτιλήνης»

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Βοστάνειο, στις ελλείψεις προσωπικού και στα πάγια αιτήματα για μονιμοποίηση των συμβασιούχων αναφέρεται ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Ξενοφώντας Αυγερινός

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 25/1/2023

«Να τελειώσει η ομηρία 80 εργαζομένων στο νοσοκομείο Μυτιλήνης»
' χρόνος ανάγνωσης

Στο πάγιο αίτημα μονιμοποίησης των 80 περίπου εργαζομένων του Νοσοκομείου της Μυτιλήνης οι οποίοι εδώ και πολλά χρόνια παραμένουν σε εργασιακή ομηρία, αναφέρεται μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Βοστάνειου Ξενοφώντας Αυγερινός.

Ο κ. Αυγερινός στο πλαίσιο της διαδικασίας για την εκλογή αντιπροσώπων  της   ΑΔΕΔΥ που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος τις επόμενες ημέρες  αναφέρθηκε στα προβλήματα και στις ελλείψεις που υπάρχουν στο νοσηλευτικό μας ίδρυμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είπε οι 80 αυτοί εργαζόμενοι, που εργάζονται με διάφορες μορφές συμβάσεων και προγράμματα στο Βοστάνειο, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και χωρίς αυτούς δεν βγαίνουν ούτε οι βάρδιες που απαιτούνται ούτε η καθημερινή δουλειά στο νοσοκομείο.

«Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου της Μυτιλήνης, έχουν κουρασθεί και καταπονηθεί τόσο από το μεταναστευτικό τα προηγούμενα χρόνια όσο και από την πανδημία που ακολούθησε. Παράλληλα το μόνιμο προσωπικό είναι κατά κύριο λόγο άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, αρκετοί από αυτοί κοντά στη σύνταξη οι οποίοι όπως είναι φυσικό δεν έχουν τις αντοχές που είχαν όταν ήταν νεότεροι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ζήτημα της ομηρίας των συμβασιούχων  συναδέλφων το έχουμε θίξει πολλές φορές και ως σύλλογος τοπικά αλλά και η Ομοσπονδία των Εργαζομένων. Θεωρώ ότι τώρα λίγο πριν τις εκλογές είναι πολύ καλή  ευκαιρία να πιεστούν η κυβέρνηση και τα κόμματα και να δεσμευτούν υπέρ της στήριξης του αιτήματός μας».

Όπως τόνισε ο πρόεδρος των Εργαζομένων του Νοσοκομείου, όταν ανέλαβε ο ίδιος το τιμόνι του Συλλόγου από πέρυσι την άνοιξη φρόντισε ώστε οι συμβασιούχοι να ενταχθούν στο Σύλλογο, να έχουν λόγο, φωνή και άποψη για τις εξελίξεις και κυρίως για το εργασιακό τους μέλλον.

Αναφερόμενος στις ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό κυρίως νοσηλευτικό, ο κ. Αυγερινός επισήμανε ότι σε κάποιες κλινικές του νοσοκομείου οι εργαζόμενοι κυριολεκτικά ματώνουν τα πόδια τους καθημερινά για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες που υπάρχουν. «Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η παθολογική κλινική όπου οι εργαζόμενοι ανταποκρίνονται οριακά στις αυξημένες ανάγκες. Αντίστοιχη κατάσταση επικρατεί και στο Ακτινολογικό όπου πηγαινοφέρνουν τους εργαζόμενους από το ένα τμήμα στο άλλο. Μετά από παράσταση διαμαρτυρίας που έγινε τον προηγούμενο μήνα η κατάσταση βελτιώθηκε μεν στο ακτινολογικό, δημιουργήθηκαν όμως προβλήματα σε άλλα τμήματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση πάντως, πρόσθεσε ο Ξενοφώντας Αυγερινός το νοσοκομείο παραμένει όρθιο και λειτουργεί πολύ καλά χάρη στην αυταπάρνηση γιατρών και εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων. Μάλιστα σημείωσε ότι το Βοστάνειο είναι ένα από τα καλύτερα επαρχιακά νοσοκομεία της χώρας μας.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Ξενοφώντας Αυγερινός αναφέρθηκε στο ζήτημα της επισκευής της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου, τονίζοντας ότι είναι αρκετά επιφυλακτικός απέναντι στις δεσμεύσεις και στις κυβερνητικές υποσχέσεις, με δεδομένο όπως τόνισε, ότι δεν υπάρχει έτοιμη μελέτη ώστε το έργο άμεσα να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και να υλοποιηθεί.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη στη Μυτιλήνη

Κάλεσμα του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου την Κυριακή 24 Αυγούστου στην πλατεία Σαπφούς
ΑΤΖΕΝΤΑ

Περιήγηση και επιστημονική ενημέρωση στη Νησιώπη

Καθημερινά δρομολόγια από τις 10:30 όλο το καλοκαίρι
ΑΤΖΕΝΤΑ

Τα παιδιά εκθέτουν τα έργα τους στο Παλαιοχώρι

Έκθεση στο μουσείο για το χωριό τους
ΑΤΖΕΝΤΑ

Λαϊκό γλέντι του ΚΚΕ στην Ερεσό

Την Κυριακή 17 Αυγούστου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Με κατάνυξη η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Μιστεγνά

Τίμησαν τη γιορτή και την παράδοση
ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Παναγιούδα γιορτάζει την ιστορία και την παράδοσή της

Βραδιά πολιτισμού, μουσικής και μνήμης στις 23 Αυγούστου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ξεκίνησε η ανακαίνιση του Δημοτικού Σχολείου Λουτρόπολης Θερμής

Παρεμβάσεις και σε άλλα σχολεία του Δήμου Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο «μύθος» της Νυφίδας στον Πολιχνίτο

Ο Οικολογικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Νυφίδας Πολιχνίτου προσκαλεί κατοίκους και επισκέπτες σε μια ξεχωριστή βραδιά σήμερα, Πέμπτη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βοήθεια σε παιδιά της Χίου, με πρόσκληση της Περιφέρειας

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν οι ψυχολογικές συνέπειες της πυρκαγιάς στους ανήλικους κατοίκους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθη 21χρονος στη Λήμνο για ναρκωτικά

Μετέφερε κάνναβη και κοκαΐνη έναντι αμοιβής, σύμφωνα με την Αστυνομία
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το τελευταίο αντίο σε έναν αλύγιστο αγωνιστή

Έφυγε πλήρης ημερών ο Γρηγόρης Καραγιάννης από την Κάπη -Κατοχή και Αντίσταση, Εμφύλιος και σύγχρονη Ελλάδα — έζησε και έδρασε με ανιδιοτέλεια, αφήνοντας πίσω του μια βαριά παρακαταθήκη μνήμης και αξιοπρέπειας
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τραυματίστηκε οδηγός μοτοσικλέτας

Τροχαίο ατύχημα στον δρόμο Πέτρας – Μολύβου