× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Να προσληφθεί άμεσα μόνιμος αναισθησιολόγος και χειρούργος στο Νοσοκομείο της Λήμνου»

Επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα στον Υπουργό Υγείας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/1/2023

«Να προσληφθεί άμεσα μόνιμος αναισθησιολόγος και χειρούργος στο Νοσοκομείο της Λήμνου»
' χρόνος ανάγνωσης

«Οι τραγικές ελλείψεις στο Νοσοκομείο Λήμνου, που συνεχίζονται τα τελευταία χρόνια, βρίσκονται σήμερα στο χειρότερο σημείο τους με την παντελή έλλειψη αναισθησιολόγου στο νοσοκομείο του νησιού. Ο μοναδικός αναισθησιολόγος λείπει με άδεια μακράς διάρκειας από τις 18 Δεκεμβρίου, ενώ το πρόβλημα δεν λύνεται με τυχόν ολιγοήμερη μετακίνηση αναισθησιολόγου από άλλο νοσοκομείο» σημειώνει στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Υγείας η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα.

Η ερώτηση συνεχίζει ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να γίνονται επανειλημμένες διακομιδές ασθενών, παιδιών και μεγαλύτερων ηλικιών, με αεροπλάνα, αλλά και με πλοία, ακόμα και σε περιστατικά που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν και στο νοσοκομείο της Λήμνου αν ήταν πλήρως στελεχωμένο.

Επίσης είναι αδύνατο να καλυφθούν οι ανάγκες του νοσοκομείου με έναν μόνο αναισθησιολόγο, αφού αναγκάζεται σε υποχρεωτικές συνεχείς εφημερίες διάρκειας μηνών, που όπως είναι φυσικό οδηγούν στην εξάντληση και των ίδιων των ιατρών αλλά και στον κίνδυνο ιατρικών λαθών. Σε συνδυασμό μάλιστα με το ότι στο νοσοκομείο εργάζεται σήμερα μόνο ένας χειρουργός, γίνεται φανερό ότι είναι αδύνατη η λειτουργία της χειρουργικής κλινικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Όλα τα παραπάνω τα πληρώνει ο λημνιακός λαός με την ταλαιπωρία και τα έξοδα στα οποία υποβάλλονται με την αναγκαστική μετακίνησή τους σε νοσοκομεία ή και ιδιωτικές κλινικές της υπόλοιπης χώρας, προκειμένου να έχουν ιατρική περίθαλψη, σε περιπτώσεις σοβαρών ασθενειών ή ατυχημάτων.

Τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων που ενισχύουν την εμπορευματοποίηση υγείας, με την υποστελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων, και εξαναγκάζουν τον λαό να απευθύνονται στις επιχειρήσεις της υγείας πληρώνοντας αδρά. Το νοσοκομείο της Λήμνου, ενός νησιού με πανάκριβες αεροπορικές συγκοινωνίες και μη τακτικές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, με γερασμένα πλοία στη σύνδεση με την πρωτεύουσα της χώρας, είναι επιτακτική ανάγκη να είναι πλήρως στελεχωμένο με μόνιμο υγειονομικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες των κατοίκων του νησιού, χωρίς να χρειάζεται να δίνουν μια περιουσία για να προστατεύουν τη ζωή και την υγεία τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση έτσι ώστε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Να προσληφθεί άμεσα ο αναγκαίος αριθμός μόνιμων αναισθησιολόγων και χειρουργών έτσι ώστε να λειτουργήσει πλήρως και με ασφάλεια η χειρουργική κλινική, και να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες του νοσοκομείου σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό με μόνιμες πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης προσλήψεις.

- Να μην απολυθεί κανένας επικουρικός και συμβασιούχος εργαζόμενος του νοσοκομείου και να μονιμοποιηθούν όλοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να δοθούν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς όλων των εργαζόμενων στα νοσοκομεία.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη: Λιγότερα οχήματα και επιβάτες

Μείωση 3% στους επιβάτες και 7% στα οχήματα το 2024, την ώρα που η κίνηση οχημάτων και επιβατών αυξήθηκε στο σύνολο της χώρας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Συντάξεις πείνας στην Ελλάδα

Τα στοιχεία του συστήματος Ήλιος δείχνουν πως η μέση κύρια σύνταξη τον Ιούλιο διαμορφώθηκε στα 783 ευρώ
ΕΛΛΑΔΑ

Μέρισμα 0,07 ευρώ ανά μετοχή δίνει η Group Attica

Ο μεγάλος ακτοπλοϊκός όμιλος της χώρας κατέγραψε κέρδη 17,5 εκατ. ευρώ το 2024 και δίνει σε μερίσματα 17,02 εκατ. ευρώ
ΕΛΛΑΔΑ

Αποδείξεις που μετράνε και δίνουν έκπτωση φόρου

Δείτε εδώ πώς θα μειώσετε τον φόρο που σας αναλογεί έως και 2.200 ευρώ
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως 19 Σεπτεμβρίου

Πάνω από 74,6 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 88.722 δικαιούχους
ΕΛΛΑΔΑ

Στην πρώτη φορά πληρώνεις, στη δεύτερη… «ξεχνάς» το τιμόνι!

Ξεκινά από σήμερα η εφαρμογή του νέου ΚΟΚ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Απόλυση μητέρας στον Παιδικό Σταθμό Μούδρου ξεσηκώνει αντιδράσεις

Η ΑΔΕΔΥ Λήμνου καταγγέλλει την απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου και ζητά την άμεση ανάκλησή της
ΕΛΛΑΔΑ

Αυξήσεις φωτιά στα αεροπορικά εισιτήρια

Μεγάλη επιβάρυνση του κόστους ζωής για τους νησιώτες και πλήγμα για τον εσωτερικό τουρισμό
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Σαφάρι ελέγχων στις βραχυχρόνιες μισθώσεις από 1η Οκτωβρίου

Πρόστιμα 5.000 έως 20.000 ευρώ για όσους δεν τηρούν τις αυστηρές προδιαγραφές – Τι αλλάζει για τους ιδιοκτήτες με Αριθμό Μητρώου Ακινήτου
ΕΛΛΑΔΑ

8η Γιορτή Σαρδέλας και Ούζου στο Γαλάτσι

Την διοργανώνει η Ένωση Αγριτών Λέσβου με την στήριξη του Δήμου Γαλατσίου
ΕΛΛΑΔΑ

Ανοδος 10,3% στο μισθολογικό κόστος το δεύτερο τρίμηνο 2025

Ο Δείκτης Μισθολογικού Κόστους δείχνει την ποσοστιαία μεταβολή του ωρομισθίου, δηλαδή πόσο αλλάζει το μέσο κόστος ανά ώρα εργασίας για τους εργοδότες
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέο μεγάλο τυροκομείο στη Λέσβο

Την επένδυση ανακοίνωση ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι της Ναυτεμπορικής. Επίσης αναφέρθηκε σε επενδύσεις στον εναλλακτικό τουρισμού και το real estate που αναπτύσσεται χάρη στους Ισραηλινούς