× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ταξιδεύει με χαλασμένη μια κύρια μηχανή»

Καταγγελία της Τομεακής Επιτροπής Λήμνου του ΚΚΕ για το πλοίο BLUE STAR ΜΥΚΟΝΟΣ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/1/2023

«Ταξιδεύει με χαλασμένη μια κύρια μηχανή»
' χρόνος ανάγνωσης

«Καταγγέλλουμε στον Λημνιακό λαό την απαράδεκτη κατάσταση με το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο "BLUE STAR MYKONOS" να ταξιδεύει με χαλασμένη μια κύρια μηχανή πάνω από δυο εβδομάδες, βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές επιβατών και πληρωμάτων.Επιπλέον, από την 1η Νοέμβρη, με βάση τον κατάπτυστο νόμο 4150/2013 (που τίθεται σε ισχύ σε κάθε χειμερινή περίοδο) ταξιδεύει και με μισό πλήρωμα» αναφέρει η ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λήμνου του ΚΚΕ.


Η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν φτάνει που οι εφοπλιστές απολαμβάνουν πάνω από 50 συνταγματικά κατοχυρωμένες φοροαπαλλαγές, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδοτήσεις και άλλα ληστρικά προνόμια, όπως η εθελοντική φορολογική εισφορά τους.Δεν φτάνει που δρομολογούν πλοία "όποτε τους κάνει κέφι" εκτελώντας ταξίδια - "οδύσσειες", πιάνοντας ακόμα και 20 λιμάνια πηγαινέλα, επιτρέπουν πλοία να ταξιδεύουν σε αυτή την κατάσταση, με κίνδυνο να "μείνουν" μεσοπέλαγα.

Τεράστιες είναι και οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, του Υπουργείου Ναυτιλίας και των αρμόδιων αρχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την κατάσταση αυτή έχουν βάλει το χεράκι τους διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και όλα τα αστικά κόμματα αφού το εφοπλιστικό κεφάλαιο δεν το αγγίζει κανείς. Και δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά αφού οι νηογνώμονες είναι ιδιωτικές εταιρείες στις οποίες φρόντισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με νόμο (που ψήφισε το 2017) να τους δοθούν όλες οι αρμοδιότητες για τους ελέγχους στα πλοία που είχε μέχρι τότε ο Κλάδος Ελέγχου Εμπορικών Πλοίων του υπουργείου Ναυτιλίας, δηλαδή ο μοναδικός αρμόδιος κρατικός φορέας.

Αποτέλεσμα αυτής της ταξικής πολιτικής είναι να ταξιδεύουμε σε αυτές τις επικίνδυνες συνθήκες. Με καθυστερήσεις και ταλαιπωρία, τις λιγοστές φορές που έχει πλοίο το χειμώνα και φυσικά πληρώνοντας πανάκριβα εισιτήρια.Και όλα αυτά για την καπιταλιστική ανάπτυξη και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των εφοπλιστών.

Ο λαός των νησιών μας, συνολικά του Αιγαίου, έχει συμφέρον να παλέψει να υλοποιηθεί η πρόταση του ΚΚΕ : Για ναυτιλία ενταγμένη στον κεντρικό σχεδιασμό μιας άλλης οικονομίας, όπου οι εργαζόμενοι θα έχουν στην κατοχή τους τα μέσα παραγωγής. Μόνο έτσι θα εξασφαλίσουμε συχνά και ασφαλή ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

Συνθήκες εργασίας και εργασιακά δικαιώματα στα πλοία που αρμόζουν στον 21ο αιώνα. Μόνο έτσι θα γλυτώσουμε από τα πανάκριβα ναύλα και μεταφορικά που κατατρώνε το εισόδημα μας. Θα μπορούμε να πάμε διακοπές με την οικογένεια μας χωρίς να δαπανούμε ένα και πλέον μισθό μόνο για εισιτήρια. Συμπόρευση και ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό»!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Θα σηκώσει άγκυρες αυτή τη φορά το «Θαλασσίτης»;

Η εταιρεία Αειναύτης ανακοίνωσε έναρξη δρομολογίων την 1η Αυγούστου στις 7:30 το απόγευμα.
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δημιουργήθηκε το διεθνές δίκτυο «Στρόμβος»

Στη Μύρινα της Λήμνου υπογράφηκε το μνημόνιο συνεργασίας από οκτώ φορείς της Ελλάδας και του κόσμου για την προώθηση του παιδικού παιχνιδιού και βιβλίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πλοία με το σταγονόμετρο!

Μετά από εβδομάδες υποσχέσεων και πίεσης από Δήμο Λήμνου, φορείς και επαγγελματίες, το Υπουργείο Ναυτιλίας «θυμήθηκε» να δρομολογήσει τον «Θαλασσίτη» και τον «Άγιο Γεώργιο»
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΕΛΛΑΔΑ

Καχεκτική δημοκρατία

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ Δικηγόρος
ΕΛΛΑΔΑ

Ανοίγει σήμερα η αίτηση για το επίδομα παιδιού Α21

Ποιοι θα δουν αλλαγές στα ποσά
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στα 40 εκ. οι δαπάνες του ΕΣΠΑ Βορείου Αιγαίου, ελπίδες για αύξηση μέσα στο `25

Για το ΕΣΠΑ και τα ζητήματα που αφορούν τις εντάξεις έργων, την απορρόφηση κονδυλίων μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Στρατής Κυρατζής. Στα 272 εκατομμύρια οι προσκλήσεις που έχουν βγει στον αέρα
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ

Ο «Φιλοκτήτης» του Σοφοκλή στο αρχαίο θέατρο της Ηφαιστίας

Η εμβληματική τραγωδία παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Κιμούλη, Δημήτρη Γκοτσόπουλο και Θοδωρή Κατσαφάδο στις 2 και 3 Αυγούστου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ανοίγουν τέσσερις προσκλήσεις του Περιφερειακού Προγράμματος Βορείου Αιγαίου

Συνολικό προϋπολογισμό άνω των 16 εκατ. ευρώ έχουν οι προσκλήσεις που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης για έργα σε μικρά νησιά, κοινωνική μέριμνα, δομές στήριξης γυναικών και πολιτική προστασία.
ΕΛΛΑΔΑ

Τι αλλάζει στα τιμολόγια ρεύματος από την 1η Αυγούστου

Αλλάζουν όλα στο «πράσινο» τιμολόγιο ρεύματος της ΔΕΗ.
ΕΛΛΑΔΑ

Οργή για τις χυδαιότητες Φλωρίδη στη Βουλή

Εμπρηστική παρέμβαση του Γιώργου Φλωρίδη που προσπάθησε να αλλάξει την ατζέντα και να διαλύσει τη συζήτηση • Την παραίτησή του ζητά η αντιπολίτευση • Στριμωγμένη η κυβέρνηση
ΕΛΛΑΔΑ

Νέο voucher διακοπών χωρίς κριτήρια – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Το Pass που καλύπτει διαμονή και ακτοπλοϊκά. Όλες οι λεπτομέρειες για αίτηση.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αναφορά στη Βουλή για τη στέγαση αγροτικών ιατρών στη Λήμνο κατέθεσε η Κομνηνάκα

Το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ και βουλευτές του κόμματος ζητούν από την κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της 2ης ΥΠΕ και να επαναφέρει το επίδομα στέγασης και σίτισης για την ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού στο νησί.