× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

12.000 ευρώ στον Πρόεδρο που... δεν θα είχε αμοιβή!

Με 1000 ευρώ καθαρά το μήνα από 1.1.2022 αμοίβεται ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημοσθένης Χατζηγιάννης για τις υπηρεσίες του ως Πρόεδρος στη Μυτιλήνη Μονοπρόσωπη Α.Ε. - Αναπτυξιακός Οργανισμός «ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΑΕ» του Δήμου Μυτιλήνης

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 30/12/2022

12.000 ευρώ στον Πρόεδρο που... δεν θα είχε αμοιβή!

Την καταβολή αποζημίωσης στο Δημοσθένη Χατζηγιάννη Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής επιχείρησης «Μυτιλήνη Μονοπρόσωπη Α.Ε. - Αναπτυξιακός Οργανισμός ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΑΕ» ύψους 1000 ευρώ καθαρά το μήνα και μάλιστα αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου του 2022 αποφάσισε ομόφωνα το Δ.Σ της εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παραπάνω απόφαση για τον και Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης γνωστό δικηγόρο, λήφθηκε στις 8 του περασμένου Φεβρουαρίου και αναρτήθηκε στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» χωρίς να γίνει γνωστό στους συμμετέχοντες στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μυτιλήνης, οι οποίοι και είχαν διορίσει τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συμβουλίου, γνωρίζοντας αρχικά ότι ο Πρόεδρος θα κατέχει θέση άμισθη.

Στην απόφαση πάντως του Δ.Σ της Α.Ε υπάρχει αναφορά επί του θέματος. Και σημειώνεται ότι: «Ενόψει των πολύ αυξημένων καθηκόντων και έργων που αναλαμβάνει η διοίκηση της εταιρείας συνολικά, του πιεσμένου χρόνου υλοποίησης τους σε συνδυασμό με την εξαρχής θέση του Προέδρου της Εταιρείας ότι η απολαβή που αυτός θα λαμβάνει από την εταιρία, θα γίνει υπό τον όρο ότι η εταιρία θα έχει οικονομική ευχέρεια να το πράξει μέσω των χρηματοδοτήσεων που θα λάβει από τα έργα που θα αναλάβει προς υλοποίηση, πλέον μετά την ανάληψη του έργου του Καρά Τεπέ με εγκεκριμένη χρηματοδότηση των 2.800.000 ευρώ και το ΠΙΚΠΑ με εγκεκριμένη χρηματοδότηση των 270.000 ευρώ, προτείνει στο Δ.Σ. την έναρξη καταβολής αποδοχών ποσού 1.000 ευρώ μηνιαίως από την 1.1.2022».

Την ομόφωνη παραπάνω απόφαση σύμφωνα με το πρακτικό έλαβαν οι Χατζηγιάννης Δημοσθένης, Ζαφειρίου Παναγιώτης, Πρωτούλης Δημήτριος, Μπαλής Αναστάσιος, Δαγκλής Ευστράτιος, Μαμάκος Μιχαήλ και Αστυρακάκης Κωνσταντίνος.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση