× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Εικόνα διάλυσης της δημοτικής αρχής Κύτελη

Λευκό ψήφισε για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Μυτιλήνης ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παναγιώτης Τσακύρης ο οποίος άφησε «καρφιά» κατά δημάρχου και Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 29/12/2022

Εικόνα διάλυσης της δημοτικής αρχής Κύτελη

«Μαλλιά κουβάρια» έγιναν στη δημοτική αρχή Κύτελη κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Τεχνικού Προγράμματος του 2023 στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης  την Τετάρτη το βράδυ. Η εικόνα διάλυσης ήταν φανερή καθώς ο ένας Αντιδήμαρχος καταφερόταν κατά του άλλου με τον δήμαρχο να παρακολουθεί σαν θεατής την κατάσταση. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παναγιώτης Τσακύρης παίρνοντας το λόγο στη διάρκεια της συζήτησης δήλωσε ότι θα ψηφίσει λευκό για το Τεχνικό Πρόγραμμα διότι όπως είπε από την αρχή της θητείας της η δημοτική Αρχή δεν έχει σε προτεραιότητα τα έργα που αφορούν τον Πολιτισμό.

Μάλιστα απαντώντας σε ερώτηση που έκανε νωρίτερα ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Ανδριώτης για τα 2.500.000 ευρώ που είχε δώσει η Υπουργός Λίνα Μενδώνη για την επισκευή της  Δημοτικής Πινακοθήκης και το Μουσείου Θεοφίλου, παραδέχθηκε ότι τα χρήματα αυτά χάθηκαν λόγω της μη έγκαιρης εκπόνησης μελετών από την Τεχνική Υπηρεσία.

Μάλιστα  ο κ. Τσακύρης, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι τα χρήματα αυτά ήταν εξασφαλισμένα από το Ταμείο Ανάκαμψης και είχαν αρκετές οχλήσεις από την πλευρά του Υπουργείου για την ολοκλήρωση των μελετών. «Ωστόσο πρόσθεσε κανείς δεν έδωσε σημασία με αποτέλεσμα να πληροφορηθώ από τα Μέσα Ενημέρωσης ότι το έργο έχει χαθεί». Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα της απώλειας των χρημάτων του Υπουργείου Πολιτισμού είχε δημοσιοποιήσει αποκλειστικά το «Ν» με αναλυτικό ρεπορτάζ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να επισημάνουμε, ότι τα όσα ανέφερε ο κ.Τσακίρης διεψεύδουν παταγωγώς τις δικαιολογίες του δημάρχου Στρατή Κύτελη στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ο οποίος είχε ισχυριστεί ότι η υπουργός δεν είχε δεσμευτεί και περίμενε το υπουργείο Πολιτισμού να πάρει πρωτοβουλίες.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ.Τσακύρης και σε άλλα σημαντικά έργα που αφορούν χώρους πολιτισμού της Μυτιλήνης όπως το Δημοτικό Θέατρο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ευτυχώς που υπάρχει το Ρουσέλειο Κληροδότημα και έτσι καλύπτονται βασικές δαπάνες και εργασίες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα.

Από εκεί και πέρα ο κ. Τσακύρης τόνισε ότι είναι αρκετά δύσπιστος με τα έργα πολιτισμού που έχουν ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα, όπως είναι η ψύξη – θέρμανση του Δημοτικού Θεάτρου και αμφιβάλει αν θα υλοποιηθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλησε να απαντήσει επί της ουσίας, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Στρατής Τζιμής, στα ζητήματα που έθεσε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, λέγοντας μόνο ότι υπάρχει φόρτος εργασίας στην Τεχνική Υπηρεσία και πολλά πράγματα δεν προλαβαίνουν να τα υλοποιήσουν. Σε κάθε περίπτωση σημείωσε, «αν και προκλήθηκα τρεις φορές δεν θέλω να απαντήσω, διότι είμαστε σε προεκλογική περίοδο».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης φανερά μουδιασμένος από την τοποθέτηση του Παναγιώτη Τσακύρη, το μόνο που είπε είναι ότι η δημοτική αρχή δίνει προτεραιότητα στον Πολιτισμό!

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημοσθένης Χατζηγιάννης καταφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς κατά του κ.Τσακύρη σημειώνοντας ότι είναι κρίμα να προκρίνεται ένα ζήτημα και ένα έργο δευτερεύουσας  σημασίας και να μην λαμβάνεται υπόψη το τεράστιο έργο, όπως το χαρακτήρισε που έχει υλοποιήσει η Δημοτική Αρχή τα τρία αυτά χρόνια παρουσίας της στο Δήμο Μυτιλήνης. Τέλος, το Τεχνικό Πρόγραμμα εγκρίθηκε οριακά με μόλις 11 θετικές ψήφους και 10 κατά - λευκό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να σημειωθεί ότι η παράταξη που στήριξε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 έδωσε «σανίδα σωτηρίας» στη δημοτική αρχή Κύτελη καθώς οι Μιχάλης Μαμάκος,Γιάννης Βατός και Θεόδωρος Βουνατσής ψήφισαν υπερ.

Στο κύριο μέρος της συζήτησης ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Στρατής Τζιμής παρουσίασε τα έργα του Τεχνικού Προγράμματος τα οποία όπως είπε είναι σημαντικά για την ανάπτυξη του δήμου και την βελτίωση των υποδομών.

Η αντιπολίτευση και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι από την πλευρά τους άσκησαν κριτική στη δημοτική αρχή και το προτεινόμενο Τεχνικό Πρόγραμμα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τα έργα που είναι μέσα σε αυτό, γράφονται και ξαναγράφονται τα τελευταία τρία χρόνια ωστόσο δεν προβλέπεται άμεσα η υλοποίησή τους.

Δείτε αναλυτικα τις τοποθετήσεις για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Μυτιλήνης

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες