× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Αξιοπρεπείς μισθοί, καλύτερα σχολεία και μόνιμοι εκπαιδευτικοί»

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου πραγματοποίησαν την Πέμπτη δάσκαλοι και καθηγητές της Λέσβου

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 15/12/2022

«Αξιοπρεπείς μισθοί, καλύτερα σχολεία και μόνιμοι εκπαιδευτικοί»
' χρόνος ανάγνωσης

Στον δρόμο του αγώνα συναντήθηκαν σήμερα Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Λέσβου συμμετέχοντας στην 24ωρη πανελλαδική πανεκπαιδευτική απεργία, διεκδικώντας, αύξηση των μισθών τους, επαναφορά των δώρων και των επιδομάτων και  επαρκή χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες. 

Στη Μυτιλήνη στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, όπου συμμετείχαν καθηγητές και δάσκαλοι των σχολείων μαζί με τα μέλη των διοικητικών συμβούλίων της ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας στο «Ν» στο πλαίσιο της κινητοποίησης ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λέσβου Γιάννης Συκάς σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ένα από τα βασικά διαχρονικά αιτήματα των καθηγητών είναι η αύξηση των μισθών που παραμένουν καθηλωμένοι εδώ και πολλά χρόνια. Παράλληλα ο κ. Συκάς έθεσε και το ζήτημα της μονιμοποίησης των εκπαιδευτικών που έχουν διορισθεί εδώ και δύο χρόνια στο δημόσιο., σημειώνοντας ότι το Υπουργείο καθυστερεί τη διαδικασία.

Στα αιτήματα των δασκάλων και των νηπιαγωγών  αναφέρθηκε η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου Βάσω Καλαμιδιώτη. Η  πρόεδρος επισήμανε ότι το  σχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2023 δεν προβλέπει καμία αύξηση στους μισθούς, ενώ  δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των σχολείων.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Διεκδικούμε, σημείωσε, άμεση καταβολή δώρου Χριστουγέννων, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, αυξήσεις στους μισθούς μας και τερματισμό της εργασιακής ομηρίας. Ζητούμε ακόμη άμεση  μονιμοποίηση όλων των νεοδιορισμένων που συμπληρώνουν τη διετία χωρίς επιπλέον προϋποθέσεις και εξίσωση του ωραρίου των Νηπιαγωγών και των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε ολιγοθέσια Δημοτικά με αυτό των υπόλοιπων εκπαιδευτικών.

Τους εκπαιδευτικούς υποδέχθηκε στο γραφείο της η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου Καίτη Στρατάκη. Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν στην κ. Στρατάκη από τους εκπαιδευτικούς ήταν η μονιμοποίηση των νεοδιορισθέντων που έχουν συμπληρώσει δυο χρόνια υπηρεσίας καθώς και τα κτιριακά προβλήματα των σχολείων του νησιού.

Η κ.Στρατάκη απαντώντας στους εκπαιδευτικούς παραδέχθηκε ότι υπάρχουν πολλά ανοιχτά μέτωπα στις σχολικές υποδομές ενώ επισήμανε πως και η ίδια πολλές φορές έχει ζητήσει από τους δήμους να πραγματοποιούν τις απαραίτητες εργασίες από το καλοκαίρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το θέμα της μονιμοποίησης των εκπαιδευτικών η κ. Στρατάκη σημείωσε ότι θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από το Υπουργείο, μέσα στο πρώτο δίμηνο της νέας χρονιάς.

Δείτε το βίντεο με τη σημερινή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών της Λέσβου.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στάση εργασίας των δημοσιογράφων την Τρίτη 14 Οκτωβρίου

Οι δημοσιογράφοι διατρανώνουν τη διαμαρτυρία τους για τη συνεχιζόμενη πίεση σε βάρος της ελεύθερης και αξιόπιστης ενημέρωσης, τονίζοντας ότι αυτή αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της δημοκρατικής λειτουργίας
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Μαθητικός κινηματογράφος που ενώνει τα νησιά του Αιγαίου

Ολοκληρώθηκε στη Μυτιλήνη και την Καλλονή το πρώτο μέρος του 13ου Διανησιωτικού Φεστιβάλ CINEμάθεια 2025 – Διακρίσεις για σχολεία της Λέσβου και της Λήμνου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Λέσβου συμμετέχουν στην απεργία της 14ης Οκτωβρίου

Απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση πολιτών από το ΕΚΑΒ στη Μυτιλήνη και την Καλλονή

Εκδηλώσεις για την «Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς» στις 16 Οκτωβρίου
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Σπάνιες φωτογραφίες της Σμύρνης του 1900 στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης

Η Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης και η Συνύπαρξη παρουσιάζουν το έργο του συλλέκτη Mert Rüstem, ιδρυτή του Μουσείου Hamza Rüstem
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέσεις για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ναυμαχία στον βόρειο λιμένα του Κάστρου της Μυτιλήνης»

Η δράση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου για την πειρατεία στο Αιγαίο συνεχίζεται στις 17 Οκτωβρίου
ΥΓΕΙΑ

Εκπαιδευτική διημερίδα λαπαροσκοπικής χειρουργικής στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Συνεργασία με κορυφαία νοσοκομεία και πανεπιστημιακούς φορείς – Πρακτική εξάσκηση σε πραγματικό χρόνο
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Η θάλασσα μέσα από τον φακό του Κωνσταντίνου Σαχλού στο Τσαρσί Χαμάμ

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου εγκαινιάζει την έκθεση φωτογραφίας «THALASSA» την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη 33χρονος στη Λέσβο για δύο υποθέσεις διαδικτυακής απάτης

Αποσπούσε χρήματα μέσω παραβιασμένων λογαριασμών κοινωνικών δικτύων – Κατηγορείται για απάτη με υπολογιστή και νομιμοποίηση εσόδων
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εντατικοί έλεγχοι για τη χρήση κράνους στη Λέσβο

13 παραβάσεις σε 688 ελέγχους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκπαίδευση, πολιτισμός και βιωματική μάθηση ενώνουν Μυτιλήνη και Λήμνο

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης και Γυμνασίου Μούδρου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Προσήχθη 32χρονος για ενδοοικογενειακή βία και αντίσταση στη Μυτιλήνη

Σύμφωνα με καταγγελία, άσκησε σωματική βία στη σύζυγό του, παραβιάζοντας δικαστική απόφαση περιοριστικών όρων