× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σακούλες με χρήματα εντόπισαν οι αρχές στο σπίτι της Καϊλή

Tι αναφέρουν τα ξένα Μέσα Ενημέρωσης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/12/2022

Σακούλες με χρήματα εντόπισαν οι αρχές στο σπίτι  της Καϊλή
' χρόνος ανάγνωσης

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Εύας Καϊλή, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της L' Echo, οι αρχές εντόπισαν σακούλες με χρήματα στην οικία της ευρωβουλευτή.Η ιστοσελίδα σημειώνει επίσης ότι η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συνελήφθη επ' αυτοφώρω, καθώς λόγω της ασυλίας μόνο έτσι μπορεί να συλληφθεί πολιτικό πρόσωπο.

Το Belga, στην αγγλόφωνη ιστοσελίδα του αναφέρει ότι η Εύα Καϊλή είναι από φέτος αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στις αρμοδιότητές της περιλαμβάνονται οι σχέσεις με τη Μέση Ανατολή. Προσθέτει ότι ο σύντροφος της κ. Καϊλή Φραντσέσκο Τζόρτζι - κοινοβουλευτικός βοηθός στο S&D - ανακρίθηκε ήδη την Παρασκευή, σύμφωνα με τα δύο μέσα ενημέρωσης. Εργαζόταν για τον Ιταλό ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντζέρι και δραστηριοποιείται επίσης στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό του Fight Impunity. Έρευνες έγιναν εκεί και στο σπίτι του Παντζέρι. Στο σπίτι του κατασχέθηκαν σχεδόν 500.000 ευρώ μετρητά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δύο τελευταίοι συλληφθέντες φέρεται να είναι ο λομπίστας και συνδικαλιστής Λούκα Βισεντίνι. Ο Βισεντίνι εξελέγη γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ITUC), με 200 εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως, μόλις τον Νοέμβριο.

Οι συλλήψεις αποτελούν μέρος έρευνας για δωροδοκία από κράτος του Κόλπου. Νωρίτερα την Παρασκευή, πραγματοποιήθηκαν 16 έρευνες στους δήμους του Ιξέλ, του Σκαρμπέκ, του Κράαινεμ, του Φορέτ και των Βρυξελλών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι ερευνητές της Ομοσπονδιακής Δικαστικής Αστυνομίας υποπτεύονται εδώ και αρκετούς μήνες ότι χώρα του Περσικού Κόλπου προσπαθεί να επηρεάσει την οικονομική και πολιτική λήψη αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το έκαναν πληρώνοντας μεγάλα χρηματικά ποσά ή προσφέροντας μεγάλα δώρα σε τρίτους με σημαντική πολιτική ή στρατηγική θέση εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», δήλωσε νωρίτερα σήμερα η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Σημειώνεται επιπλέον, ότι όπως αναφέρει και η Le Soir για να αρθεί η ασυλία και να συλληφθεί ένας εν ενεργεία ευρωβουλευτής, πρέπει να πιαστεί από τις αρχές επ'αυτοφόρω.

Μάλιστα, την 1η Νοεμβρίου, αναφέρθηκε στο Twitter ότι η Εύα Καϊλή συναντήθηκε με τον κ. Al Marri, Υπουργό Εργασίας του Κατάρ: «Ο αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης χαιρετίζει τη δέσμευση του Κατάρ να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις του σε θέματα εργασίας μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 και εύχομαι καλό τουρνουά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Από την πλευρά τους, η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τη συμμετοχή της ευρωβουλευτή Εύας Καϊλή στην Ομάδα S& D με άμεση ισχύ, ως απάντηση στις συνεχιζόμενες έρευνες.

Σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι τηρεί «στάση μηδενικής ανοχής στη διαφθορά» αρνούμενη ωστόσο να σχολιάσει τις «εν εξελίξει δικαστικές διαδικασίες».


«Είμαστε θορυβημένοι από τις καταγγελίες για διαφθορά στα θεσμικά όργανα της ΕΕ. Παίρνουμε στάση μηδενικής ανοχής για τη διαφθορά. Είμαστε οι πρώτοι που υποστηρίζουμε μια ενδελεχή έρευνα και την πλήρη αποκάλυψη της υπόθεσης» σημειώνει η Ευρωομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως υπογραμμίζει «θα συνεργαστούμε πλήρως με όλες τις ανακριτικές αρχές. Με αυτό το πνεύμα, δεν θα σχολιάσουμε δημόσια τις εν εξελίξει δικαστικές διαδικασίες", τονίζει η Ομάδα των Σοσιαλιστών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τέλος, σημειώνει ότι «δεδομένης της σοβαρότητας των καταγγελιών, μέχρις ότου οι αρμόδιες αρχές παράσχουν σχετικές πληροφορίες και διευκρινίσεις, ζητούμε την αναστολή των εργασιών για τυχόν φακέλους και ψηφοφορίες στην Ολομέλεια σχετικά με τα κράτη του Κόλπου, ιδιαίτερα σχετικά με την απελευθέρωση του καθεστώτος βίζας και τις προγραμματισμένες επισκέψεις».

Το... πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα Κατάρ

Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικές εβδομάδες, η Εύα Καϊλή αποθέωνε το Κατάρ, λέγοντας ότι είναι πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα. «Σήμερα, το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ είναι μια απόδειξη του πώς η αθλητική διπλωματία μπορεί να επιτύχει τον ιστορικό μετασχηματισμό μιας χώρας, με μεταρρυθμίσεις που ενέπνευσαν τον αραβικό κόσμο» ξεκίνησε το λιβανιστήρι στην ομιλία της η Εύα Καϊλή.


Το Κατάρ είναι πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα» συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, επικαλούμενη μάλιστα τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας (ILO) επειδή η αραβική χώρα αναγκάστηκε να καταργήσει την Kafala, το σύγχρονο δουλεμπόριο βάσει του οποίου οι εταιρείες του Κατάρ επιχορηγούσαν ξένους εργάτες για να έρθουν στη χώρα, τους έθεταν υπό την «κηδεμονία» τους και στη συνέχεια τους εμπόδιζαν να εγκαταλείψουν τις δουλειές τους. Δεν λέει, ωστόσο, κουβέντα για εκατοντάδες θανάτους εργατών που έχει καταγγείλει ο ILO.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στη Λήμνο ο Αθανασίου για τις εκδηλώσεις μνήμης της ημέρας ANZAC

Τελετές μνήμης στα Κοινοπολιτειακά Κοιμητήρια Μούδρου και Πορτιανού με παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών
Στη Λήμνο ο Αθανασίου για τις εκδηλώσεις μνήμης της ημέρας ANZAC
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στο όριο η Λήμνος σε υγεία και υπηρεσίες σύμφωνα με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Σοβαρές ελλείψεις σε γιατρούς προσωπικό και υποδομές σύμφωνα με τα ευρήματα περιοδείας στο νησί
Στο όριο η Λήμνος σε υγεία και υπηρεσίες σύμφωνα με τη Λαϊκή Συσπείρωση
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Παρεμβάσεις σε λιμάνια Φούρνων και Θύμαινας με υπογραφή Μουτζούρη

Δύο προγραμματικές συμβάσεις για μελέτες συνολικού ύψους σχεδόν 170.000 ευρώ με στόχο την ασφάλεια και τη βελτίωση της πρόσβασης
Παρεμβάσεις σε λιμάνια Φούρνων και Θύμαινας με υπογραφή Μουτζούρη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στη Λέσβο Αυστριακοί δημοσιογράφοι για την τουριστική προβολή του νησιού

Πρωτοβουλία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Αυστρίας με αφορμή τη σύνδεση Βιέννη - Μυτιλήνη
Στη Λέσβο Αυστριακοί δημοσιογράφοι για την τουριστική προβολή του νησιού
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα μέσα αλλά ίδιο προσωπικό για τους πυροσβέστες του Βορείου Αιγαίου

Στο «Ν» 99 fm ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών Νίκος Λαυράνος, ο πρόεδρος των Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου Γιώργος Ντίνος και ο αντιπρόεδρος Χρήστος Μπούτας για ελλείψεις, νέα μέσα και πίεση ενόψει αντιπυρικής περιόδου
Νέα μέσα αλλά ίδιο προσωπικό για τους πυροσβέστες του Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

2,83 εκατ. ευρώ για αγροτική οδοποιία στα νησιά

Πρόσκληση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου προς τους Δήμους
2,83 εκατ. ευρώ για αγροτική οδοποιία στα νησιά
ΓΕΥΣΗ

Στο 11ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στην Κρήτη το Βόρειο Αιγαίο

Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στη διεθνή έκθεση ελαιοκομίας
Στο 11ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στην Κρήτη το Βόρειο Αιγαίο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Λειψυδρία από πολιτική επιλογή» λέει το ΚΚΕ

Εκδήλωση στη Λήμνο
«Λειψυδρία από πολιτική επιλογή» λέει το ΚΚΕ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επίσκεψη στη Σάμο πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Αιγαίου

Τριήμερη περιοδεία του Παναγιώτη Κατσαβέλλη με έμφαση στη συνεργασία και τις πρωτοβουλίες για το επόμενο διάστημα
Επίσκεψη στη Σάμο πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το λιμεναρχείο για τη «βροχή» εντός του «Νήσος Σάμος»

Το άναμμα του τσιγάρου...
Το λιμεναρχείο για τη «βροχή» εντός του «Νήσος Σάμος»
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Οι προτάσεις Βαλσαμίδη και Μπουγδάνου για την διαχείριση της κρίσης στην κτηνοτροφία

Έμφαση σε εργαστηριακούς ελέγχους, συμβάσεις κτηνιάτρων και μέτρα απολύμανσης για τον αφθώδη πυρετό στη Λέσβο
Οι προτάσεις Βαλσαμίδη και Μπουγδάνου για την διαχείριση της κρίσης στην κτηνοτροφία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Road show για την Ανακύκλωση στα σχολεία της Χίου

Η εταιρεία Ανακύκλωση Αιγαίου, ταξίδεύει στη Χίο για να μεταφέρει το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος μέσα από τις δράσεις της στο γειτονικό νησί
Road show για την Ανακύκλωση στα σχολεία της Χίου